top of page
  • Writer's pictureElif Adali

2018 resmi tatiller - 2018'de nereye gidelim?


Eveeet, 2018'e girmeye günler kaldı. Genelde yılın son aylarında seneye nereye gitsem diye planlar yapmaya başlarım. Elime bir sonraki yılın takvimini alıp hayaller kurarım. Çalışırken tabii ki ilk baktığım şey resmi tatillerin hangi günlere denk geldiği olurdu. Eminim siz çoktan bakmışsınızdır ama ben yine de şurada bir özetleyeyim :)


1 Ocak Pazartesi - Bingo! Daha güzel denk gelemezdi. 31 Aralıkta işe gitmeden rahat rahat kutlamalara hazırlanabileceksiniz hem de izinsiz ufak bir mini tatil için ideal :)

23 Nisan Pazartesi - Oley be bu da Pazartesine denk geliyor :) 3 günlük bir mini tatil hem de izinsiz!

1 Mayıs Salı - Pazartesiyi izin alabilirseniz 4 günlük güzel bir tatil organize edilebilir

19 Mayıs Cumartesi - Pofff :( Gitti bir gün

14 Haziran Ramazan bayramı Perşembe yarım gün, Cuma tatil - Yani oldu mu bu şimdi... Neyse hiç yoktan iyidir

15 Temmuz Pazar - Enteresan

21 Ağustos Kurban Bayramı Pazartesi yarım gün sonra bütün hafta tatil - İşte budur! O yarım günü de birleştirirler zaten hemen bilet bakmaya başlayın derim bu fırsat kaçmaz

30 Ağustos Perşembe - Eh bu da güzel gayet, 1 gün izin daha alıp 4 gün mis

29 Ekim Pazartesi - Wuhuuu 3 günlük bir tatil daha

Bu tabloya göre minimum izin politikasıyla 2 gün izin alarak 29 gün tatil yapabilirsiniz!!! Eh üstüne bir de geri kalan izinleriniz var. Hadi yine iyisiniz :)

Peki nereye gidilmeli?

Yukarıda yazdıklarım iyi hoş güzel de bunu düşünen bir tek siz değilsiniz maalesef. Bilet fiyatları eminim ki şimdiden uçmuştur, ofiste yine bir rekabet ortamı hakim olacaktır. Ben 1 Mayısı alayım sen 30 Ağustosu al gibi pazarlıklar yapılacak. Çalışırken izinler o kadar kıymetli ki insan 'Amaaan boşver Salı gidip Cuma döneyim! diyemiyor kolay kolay. Benden size tavsiye mutlaka resmi tatillerden faydalanmaya çalışın ama sırf o tarihlerde gideceğim diye 5 katı bilet parası da ödemeyin. Özellikle Avrupa tatilleri için çok güzel ve uygun kampanyalar oluyor, onları alakasız tarihlerde değerlendirmek bazen daha mantıklı olabiliyor. Resmi tatillerde ise en güzeli arabayla bir yerlere gitmek. Örneğin Kapadokya, Yunanistan gibi.

Peki 2018'de hangi destinasyonlar güzel olur?

Saçma bir başlık oldu biraz, yılla bir alakası yok tabi :) Ama şunu söyleyebilirim, Euro ve Dolar'ın hali ortada. Bu aralar bence hiç Avrupa'ya gitmeyin. Hele daha önce gittiyseniz hiç üzmeyin kendinizi. Onun yerine 1-2 az Avrupa tatili yapıp Asya taraflarına gidin derim. Özellikle Tayland, Filipinler, Bali gibi destinasyonlar Avrupa'ya göre çok daha uygun. Vize derdi yok. Eh bir de bir hayli daha güzel. Sizi tek üzebilecek kısım uçak bileti olabilir, onun için de mutlaka kampanyaları takip edin. Ucuz bilet bulduğunuz an saldırın. Bir diğer alternatif Cape Town veya Küba olabilir.

2018 için heyecanlıyım, yeni destinasyonlar bizi bekliyor. Herkese bol sıhhatli ve seyahatli bir yıl diliyorum. Sizin şimdiden planlarınız var mı? Yorumlara 2018'de gitmek istediğiniz şehirleri yazarsanız bir birimize ilham vermiş oluruz :)

Bali rehberi için tıkla

Phuket rehberi için tıkla

Küba rehberi için tıkla





bottom of page