top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Alternatif Balayı Rotaları


Kızlar, tekliflerinizi aldınız, düğün hazırlıklarına giriştiniz mi bile?

Damat adayı, tarih, mekan, gelinlik, davetliler listesi vs hepsini seçtiniz mi?

O zaman sıra geldi bana sorarsanız işin en keyifli kısmına: BALAYI!

Balayı dediğin süper birşey. Zaten aylardır stres ve gerilim hakim, Bridezilla olmuş gitmişsin. Herşey bir anda bitiyor ve kendini tatilde buluyorsun. Hem de en sevdiğinle! Doğal olarak özel bir yer olsun istiyorsun. Türkiye'nin resmi balayı kampı Maldivler. Genelde, eğer uzak bir yerlere gidilecekse, ilk akla gelen Maldivler oluyor. Hiç birşey yapmayarak dinlenmek isteyenler için bire bir ama benim gibi yarım saat yerinde duramayanlar için 1-2 günden sonra biraz sıkıcı olabiliyor. Eh bir de Maldivler muhtemelen en pahalı yer olabilir. Hadi uçak biletini aldınız bir şekilde. Oteller başlı başına çok pahalı. Size bir şişe suyu bile 10 Dolardan aşağıya satmıyorlar. Markete gidip kendi suyumu alırım gibi bir seçeneğiniz de yok :) Maldivlere gitmeyin demiyorum bu arada, dünyanın en güzel yerlerinden biri, sadece alternatiflere de bir göz atın derim :)

MAURITIUS

Hint Okyanusunda bir diğer cennet ada. Ben kendi balayımı burada geçirdim ve kesinlikle tavsiye edebilirim. Yılın her zamanı güzel. Aralık-Mart arası yağmur riski daha yüksek ama biz Martta gittik ve sıfır yağmur vardı. Mauritius rehberi için tıkla.


TAYLAND

Tayland'a çok farklı seçenek mevcut. Phuket, Koh Samui, Krabi en popüler seçenekler. Fiyatlar da gerçekten uygun. Sadece deniz tatili değil biraz da şehir tatili olsun diyenler bir kaç gün Bangkok da ekleyebilir. Hatta oraya kadar gitmişken Cambodia, Vietnam'a da devam edilebilir :) Tayland'a herkese uygun birşeyler çıkar. Gitmek için en uygun aylar Aralık-Mart arası. Yaz aylarında gitmek isteyenler mutlaka Koh Samui taraflarını tercih etsin, Phuket tarafı çok yağmurlu olur. Phuket rehberi için tıkla.


KARİBİK

Nedense hep Uzak Doğu rotalarını tercih ediyoruz ama Karibik de var unutmayalım. Üstelik çoğu ada vize de istemiyor. Bahamalar, Dominik Cumhuriyeti, Aruba, Turks and Caicos ve daha nicesi. Hepsi birbirinden güzel, en güzeli okyanusu hazır geçmişken birkaç adayı ziyaret etmek olur. O kısmı artık sizin tercihinize kalmış :) Amerika üzerinden aktararak ulaşabilirsiniz. Hali hazırda Amerika vizeniz yoksa da Avrupa aktarmalı birçok Karibik adasına ulaşabilirsiniz. Uzak Doğu rotalarına göre fiyatlar biraz daha yüksek. En uygun aylar Kasım-Nisan arası.


BALI - SİNGAPUR

Bali özellikle keşfetmeyi seven çiftler için uygun. Adanın her köşesinde görülecek bir şey var. Seminyak, Ubud, Changgu ve komşu Gili Adaları. Bali'ye gitmişken Singapur'a da uğramadan dönmeyin. Yazarken bile heyecanladım bak :) Bali'ye aktarmalı ulaşabilirsiniz. En uygun aylar Haziran-Eylül arası. Yaz düğünü yapanlar için birebir!


AVUSTRALYA

Yetmez daha da uzak bir yere gitmek istiyorum diyenlere gelsin. Avustralya hep çoook uzak çoook ulaşılmaz gibi gelir insana ama aslında tek aktarma yaparak rahatça ulaşabiliyorsunuz. Artık 700 Dolara falan bilet de bulunuyor. Gözünüzde büyütmeyin, burayı da bir değerlendirin. Hem deniz tatili hem şehir tatili, yeniliklerle dolu bir tatil olacağı kesin. Gerçek bir Koala'ya da sarılırsınız :) Fiji adaları da pek yakın buraya hihi :) En sıcak aylar Aralık-Mart arası.


bottom of page