top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Buenos Aires Gezi Rehberi

Updated: Mar 16, 2019


Buenos Aires, Arjantinin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri. 14 milyonluk nüfusuyla tam anlamıyla kocaman bir metropol ve Latin Amerika'da ziyaret ettiğimiz en güzel şehir olarak aklımızda kaldı. Hatta dünyada gördüğüm en güzel 5 şehir arasına girer. Neden mi? Gelin birlikte bakalım.

Buenos Aires paylaşımlarımı #ooobuenosaires hashtaginden takip edebilirsiniz.

Nasıl gidilir ✈️: İstanbul'dan Buenos Aires'e direkt uçuş var. Daha doğrusu Sao Paolo'ya direkt uçuşu var ve oradan Buenos Aires'e devam ediyor. Uçağı terk etmeden devam edebiliyorsunuz. Yolcuk 14 saat sürüyor. Onun dışında Air France veya KLM en uygun hava yolları aktarmalı gitmek için. Yolculuk Paris/Amsterdam'dan 10-11 Saat sürüyor.

Ne zaman gidilir 📅: Buenos Aires Güney Yarım kürede kalıyor ve mevsimler bize göre ters. Biz Ekim ortası gittik ve tam bir İlkbahar havası vardı. Hava ılık, bazen kapalı bazen güneşliydi. En sıcak aylar Aralık-Şubat gibi. Bizdeki Yaz ayları oranın Kışı oluyor ancak kışlar öyle aşırı soğuk ve karlı geçmiyor.

Vize 🛂: 90 güne kadar vize yok

Konaklama 🏨: Otel fiyatları genelde geceliği 100 Euro civarında. Konaklamak için en keyifli bölge bana göre Palermo. Biz toplamda 3 farklı otelde kaldık. Mine Boutique Hotel ve Miravida Soho, ikisi de Palermo'da birer butik otel ve çok keyifliydi. Bir gece de Puerto Madero yakınlarındaki Amerian Buenos Aires Park'da kaldık. Sabah erkenden Uruguay'a feribotumuz var diye limana yakın olsun diye burayı tercih ettik. Gayet rahat ettik ve bütçe dostu bir oteldi.

Ulaşım 🚋: Toplu taşıma ağı gayet gelişmiş olan bir şehir ve toplu taşıma çok ucuz. Alternatif olarak Taksi en rahatı, UBER burada yasak ancak yine de var. Bu yüzden şöförler biraz tedirgin ve sık sık iptal ediyorlar ya da ön koltuğa oturmanı rica ediyorlar. Trafik ise İstanbul'u aratmıyor. Havaalanına ise taksi ya da UBER.

Örnek program 👣: Buenos Aires'i doya doya gezmek için en az 5 tam gün lazım. Biz 4 günde ancak yarısını gezebildik ancak ben biraz grip olduğum için verimsizdik çok. Buraya kadar gelmişken feribotla Uruguay'a geçmenizi de tavsiye ederim.

Ne yenir: ET ET ET tabii ki et. Arjantin eti dünyanın en meşhur ve en iyi eti ve tabii ki buradaki mutfağın önemli bir parçası. Dedikleri kadar varmış, buradaki etin bizim yediğimiz etlerle uzaktan alakası yok. Lezzeti inanılmaz. Porsiyonlar ise devasa. Küçük porsiyon 300 gram etten başlıyor. Tam bir etobur cenneti. Onun dışında zamanında İtalyan göçmenlerin bolluğu nedeniyle ciddi bir İtalyan mutfağı kültürü var. Ancak Pizzalar bizim bildiğimiz pizza gibi değil. Arjantin pizzası çok gerek olmasa da bir kere deneyin. Dulce de Lece her kahvaltı sofrasında karşınıza çıkacak karamel tadını andıran bir tatlı. Genelde yine lokal bir tatlı olan Flan ile birlikte de servis ediliyor ya da kahvaltıda ekmeğinize sürebileceğiniz bir tat. Empanada da mutlaka denemelisiniz, bizim poğaçayı andırıyor. Şarap seviyorsanız Arjantin şaraplarını denemeden dönmeyin.

Semt semt Buenos Aires Yeme/İçme rehberi

Palermo Soho

En çok sevdiğimiz ve vakit geçirdiğimiz Palermo Soho mahallesinden başlamak istiyorum. Kaldığımız oteller bu bölgede olduğu için buraları bol bol gezme fırsatı yakaladık ve resmen bayıldık. Hemen Buenos Aires'e yerleşme planları yapmaya başladık bile. Ne varmış bu kadar bu mahallede diye merak ettiniz değil mi?

Burası Buenos Aires'in bohem merkezi. Her yer inanılmaz güzel duvar sanatıyla kaplı ve birbirinden keyifli restoran ve cafeler var. Özellikle hafta sonları burada çok keyifli geçiyor. Gündüzleri ise alışveriş için gelinmeli. Güzel bir kahvaltı ardından yerli ve yabancı tasarımcıların butiklerinde kaybolun. Üstüne de güzel kahve tatlı molası. Bizim neredeyse tüm günlerimiz böyle geçti ve pek başka yere gitmeye vakit kalmadı hatta gidesimiz de gelmedi. Sizi mekan tavsiyelerim ve bol bol fotoğrafla baş başa bırakıyorum.

Fifi Almacen - Gorriti 4812

Ninina - Gorriti 4738

Félix Felicis & Co - Serrano 1415

Lo de Jesús - Gurruchaga 1406

La Hormiga - Armenia 1680

Don Julio - Guatemala 4699

Padre - Jorge Luis Borges 2008

Bar Sheldon - Honduras 4969






Palermo Hollywood

Palermo mahallesi iki bölüme ayrılıyor: Soho ve Hollywood. Az önce bahsettiğim Soho kısmı daha çok şirin cafe, butik ve restoran ağırlıklı. Hollywood ise daha asi ve sanatçıların takıldığı bir mahalle. Ağırlıklı film stüdyolarının ve prodüksiyon şirketlerinin yoğunlaştığı bir bölge. Hollywood adı da buradan geliyor. Ayrıca çılgın gece hayatı da bu mahallede. Bir sürü gece kulübü bulmanız mümkün. İki mahalle tren yoluyla ayrılıyor. Bu taraf daha dökük ancak bir o kadar da cool.

LAB New American Cuisine & Coffee Shop - Humboldt 1542

Las Cabras - Fitz Roy 1795

BRANDON - Fitz Roy 1722

La Bohéme - Gorriti 5796

Café Registrado - Costa Rica 5901

Distrito Arcos - Paraguay 4979



Parklar bölgesi

Hala Palermo bölgesine ait Plaza Italia'dan çeşitli parkların olduğu bölgeye ulaşıyorsunuz. Botanik bahçe, Japon bahçesi ve 3 de Febrero Park en meşhurları. Japon bahçesine giriş ücretli. Bizim favorimiz 3 de Febrero Park oldu. New York'taki Central Park'ı andırıyor, tabii ki daha küçük. Burada kayık kiralayıp gölde gezebilirsiniz. Ayrıca yeme içme için de bu bölgede bol alternatif var.

Tiendas Naturales - 3001 República Árabe Siria

Birkin - República Arabe Siria 3061

Trattoria Olivetti - Av. Cerviño 3800

Coco Cafe - Cabello 3794

Voulez Bar - Av. Cerviño 3802

Lucciano - Av. Infanta Isabel 110



San Telmo

Burası Buenos Aires'in eski şehri. Her Pazar San Telmo pazarı kuruluyor ve mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca tarihi San Telmo market hall'a mutlaka uğrayın ve çeşitli yeme içme standında coşun. Empanada yemeden dönmeyin. Bu bölgeye gelmişken modern sanat müzesine (Museo de Arte Moderno de Buenos Aires) de uğrayabilirsiniz. Pazar akşamları ise Plaza Dorrego'da tango yapan insanları izleyebilirsiniz.

EL Hornero (de San Telmo) - En iyi Empanada için - Carlos Calvo 455 local 88 y 89

La Fábrica del Taco - Carlos calvo 491, Local 9

Bar Sur - Tango için - Estados Unidos 299

El Viejo Almacén Tango Cena Show Buenos Aires - Av. Independencia 299


El Caminito

Burası meşhur Boca Juniors futbol kulübünün La Boca mahallesi. Ayrıca El Caminito sokağıyla ünlü bir bölge. Tüm evlerin rengarenk boyanmış olduğu şirin bir sokak. Buenos Aires genel olarak güvenli bir şehir olsada bu bölge biraz daha tehlikeli olarak geçiyor o yüzden ana caddeden ayrılmayın. Biz maalesef gitme fırsatı bulamadık.

Recoleta ve Montserrat

Buenos Aires'in asıl şehir merkezi burası. Müzelerin, konsoloslukların ve turistik aktivitelerin toplandığı bölge. Teatro Colon veya Plaza de Mayo gibi önemli tarihi yapılar da buralarda. Yer yer İspanya'yı andırıyor, bazı kısımları da aşırı derecede Şişli'yi.

El Ateneo Grand Splendid - Müthiş güzel bir kütüphane - Av. Santa Fe 1860

Floralis Genérica - Buenos Aires'in meşhur simgelerinden - Av. Pres. Figueroa Alcorta 2301

Cementerio de la Recoleta - Junín 1760

Museo Nacional de Bellas Artes - Av. del Libertador 1473

Café Tortoni - Av. de Mayo 825

Galerías Pacífico - Av. Córdoba 550


Puerto Madero

Burası liman bölgesi ve aynı zamanda Buenos Aires',n en yeni en modern bölgesi. Bir sürü şirketin genel müdürlüğü burada ve gökdelenler yükseliyor. Limanda ise bol bol restoran ve cafe var. Mutlaka uğrayın derim. Biz sadece feribot terminaline giderken gördük ama aklımız kaldı bayağı.

bottom of page