top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Cape Town'da nerede kalınır? - Radisson Blu Hotel & Residences

Updated: Jan 20, 2019


Cape Town seyahatimizi planlarken tek bir otel yerine şehrin farklı bölgelerinde bir kaç otelde kalmayı tercih ettik. CBD (Central Business District) bölgesi şehir merkezi ve aynı zamanda çoğu iş yerinin ve tavsiye edebileceğim bir çok restoran ve cafenin de bulunduğu bölge. Yollarda fazla vakit kaybetmemek için mutlaka burada da bir kaç gün geçirmek istedik ve tercihimizi Radisson Blu Hotel & Residences'dan yana kullandık. Daha önce başka şehirlerde Radisson Blu'da kalmışlığımız vardı ve genelde nerede olursa olsun aynı standartı ve hizmeti buluyorsunuz. Sanırım otel zincirlerin en büyük avantajı bu.


Otel Long Street üzerinde yer alıyor ve bir çok yere yürüme mesafesi uzaklığında. Otelin V&A Waterfront'a ücretsiz shuttle servisi de bulunuyor. Long Street, Bree Street, District 6, Greenmarket Square, Bo-Kaap gibi görülesi yerler hep yürüme mesafesinde. Arabanız varsa ise günlük ZAR 95'e valeye verebiliyorsunuz.

Binanın ilk 12 katı otele ait geri kalan kısım ise rezidans olarak ayrılmış. Otelin içi yep yeni ve tertemizdi ve yine güler yüzlü bir personel bizi karşıladı. Tüm çalışanlar oldukça profesyonel ve yardım severdi.

Odamız 12. katta 1011 No'lu odaydı. Oda Business Suite kategorisinde olup Standart odalardan bir tık daha büyük ve geniş. En çok hoşuma giden kısım ise köşe oda olması ve panoramik Masa Dağı ve Lions Head manzarasına sahip olmasıydı. Gerçekten çok güzeldi. Odayla ilgili çok fazla söze gerek yok zaten, tertemiz pırıl pırıl ve konforluydu, resimler zaten herşeyi anlatıyor.





Otelin her yerinde Cape Town'daki Su problemiyle uyarılar ve öneriler olması özellikle dikkatimi çekti. Tüm otellerde bu mevcuttu ama Radisson Blu Residences sanki en çok bu konuyu ele almıştı.

Gelelim yeme/içme konusuna. Oda fiyatına kahvaltı dahil. Ama ne kahvaltı. Yine daha önce Radisson'dan bildiğimiz 'Super Breakfast' büfesi burada da vardı ve gerçekten en iyi kahvaltı büfesi Radisson Blu'da diyebilirim. Herşey ama herşey var. Büfe haricinde Eggs Benedict, French Toast, Omlet gibi istediğiniz şeyi de sipariş edebiliyorsunuz.




Business odaların bir özelliği Bussiness Class Lounge'a erişim sağlamaları ve burada da ücretsiz içecekler ve akşam üstü atıştırmalıklar var.

Otelin bir de Gibli Bar adlı barı çok hoşumuza gitti çünkü güneşin altında rahat pofidik minderlerinde Gin Tonic keyfi bir başka güzeldi. Yine otelden aslında hiç ayrılmak istemediğimiz ama biraz da şehri keşfedelim diye kendimizi çıkmaya zorladığımız bir an.





Otelin spor salonu da var ama tabii ki uğramadım :)

Özetle Radisson Blu Residences merkezde konaklamak için en iyi alternatiflerden biri. Size tavsiyem buradaki konaklamanızı hafta içine denk getirmek olur çünkü bu bölge hafta sonu çok tenha oluyor ve Pazar günleri çoğu mekan kapalı.

Fiyatlar düşük sezonda 80-100 Euro arasında, Yüksek sezonda ise 150 Euro civarında. Fiyatlara göz atmak için tıkla.

Cape Town'da kaldığımız tüm oteller için tıkla.

bottom of page