top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Dubai rehberi- Nerelere gidilir, ne yenir, ne içilir?

Updated: Jan 20, 2019


Dubai hep merak ettiğim ve bir ara gitmek istediğim bir şehirdi. Noel tatilinde Burak izinlerini kullanmak zorunda kalınca (evet şirket zorla tatile yolladı) biz de son dakika tatil arayışına girdik. Hem sıcak bir yer olsun hem de 1 haftalık bir tatil olsun istiyorduk bir de sezon gereği zaten bilet fiyatları uçmuş durumda olduğu için bütçe tarafında bayağı bir seçenek eleniyordu. Eh o zaman Dubai’ye gidelim dedik. Hem çok uzak değil, hem bilet fiyatları makul hem sıcak. Hemen organizasyona başladık.

Dubai’de aslında pek bir numara yok. İlk izlenimim biraz Ataşehir biraz Kozyatağı E-5 karışımı bir yer, araya da biraz Yalıkavak Marina serpiştir al sana Dubai. Ama amaaa, aklınıza gelebilecek her türlü mekan, bar, mağaza var. Tüketim üzerine kurulu bir şehir. Canın 35 derecede kayak mı kaymak istiyor, var! New York’ta yediğin cupcake’i mi özledin, var! İbiza’daki clubları mı istiyorsun, var! Böyle bir yer işte Dubai. Öyle tarihi bina, kültürel aktivite peşindeysen yanlış adres. Deniz bu arada bayağı güzel, beach club’lar da öyle. En çok bunu sevdim, akşamları da Five Guys’ımı yedim, oh keyfim yerinde :)

Dubai’de nerelere gidilir, neresi güzel kısmına gelmeden bir kaç genel soruyu yanıtlamak istiyorum.

Dubai’de alkol tüketimi

Dubai biliyorsunuz şeriat kanunlarına göre yönetiliyor. Ama eğer turistseniz aşırı geniş ve rahat bir yer. Sokakta vs alkol tüketimi yasak, marketlerde de satılmıyor. Sadece bir otelin bünyesinde yer alan mekanların alkol ruhsatı var. Bu yüzden tüm gece kulüpleri, barlar vs bir otelin içinde genelde.

Dubai’de kıyafet

Yine bayağı enteresan bulduğum bir nokta. Yerli kadınlar çarşaflı, erkekler de beyaz çarşafla dolaşıyor. Turistler ise istedikleri gibi giyinebiliyor. Ben açıkçası ilk gün kot ve uzun kollu hırka giydim çünkü emin olamadım ama gördüm ki burada dekolte, mini etek vs gayet yaygınmış. Ben de ertesi gün şort giydim ve gayet rahat ettim. İşin en güzeli hiç kimse dönüp bakmıyor, bacaklarını kesmiyor. Çarşaflı mutlu, şortlu mutlu. Bir kez daha takdir ettim. Bir kaç yerden bu lafı duymuştum ve gerçekten doğruymuş: İstanbul’da giyemediğiniz kıyafetleri Dubai’de rahatlıkla giyebilirsiniz.

Peki Dubai’de nerelere gidilir?

Burj Khalifa & Dubai Mall

En meşhuru, en turistikinden başlıyorum. Malum Dubai’de 1 kilometreye yakın bir kule var, adı da Burj Khalifa. İster bilet alıp üst katına çıkıp bina ve çöl manzarası izleyin ister ayağındaki Fountain Show’u (Su gösterisi) izleyin. Dubai’ye gitmişken bir görün (zaten pek görülmeyecek gibi değil). Kulenin hemen altında da meşhur Dubai Mall var. Devasa bir AVM. Cevahir, Akmerkez, Akasya vs hepsini topla yine Dubai Mall'dan daha büyük olmaz sanırım. Biz hafta sonunda gitmek gibi bir gaflette bulunduk ve resmen cinnet geçiriyorduk. Böyle bir kalabalık görmedim. Bir ara insan seline kaptırdık huniden geçer gibi yürüyen merdivenlere doğru sürüklenirken bulduk kendimizi. Hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştık sonra. Siz siz olun hafta içi gidin, çünkü alışveriş niyetiniz varsa adeta bir cennet. Ha bir de Walter Coffee’de bir kahve içmeyi ihmal etmeyin, Moda’daki şubesinden sonra Dubai’ye de şube açtılar da :)



JBR Marina

Burası Dubai Marina diye geçiyor, akşam gezmek için süper. PF Changs, Five Guys, Shake Shack, Big Chefs, Cheesecake Factory, Bouchon gibi bir sürü restoran var. Gündüz de gidilir, burada şezlong kiralayıp denize de girebilirsiniz ama bana sorarsanız daha güzel adresler var bunun için. Kahvaltı ve kahve için The Brass, The Lime Tree Cafe veya Eggspectations güzel. Bir de ufak bir ‘iç marina’ da var. Burada gökdelenlerin arasında yürüyüş yapıp birşeyler içebilirsiniz. Favorim Deck 7’deki barlar. Manzara eşliğinde soğuk bir bira için Cargo.





La Mer

İşte en favori yerim. Biz oradayken daha kısmen tamamlanmıştı ve dolayısıyla bir çok mekan henüz açılmamıştı ama yine de çok keyifliydi. La Mer, Jumeirah Beachte yer alan bir açık hava AVM’si ve beach. Gündüz şezlong kiralayıp denize girebilir, deniz çok güzel, ve ya akşam yemeğine gelebilirsiniz. Her türlü çok keyifli bir mekan. Öğle yemeği için HQ's, akşam yemeği için ise favorim Salt Burger. Detaylı bilgi için tıkla. Bu bölgeye çok yakın bir de Comptoir 102 diye aşırı güzel bir mekan var. Kahvaltı için gitmenizi öneririm.

Alserkal Avenue

Modern sanata ilginiz varsa mutlaka uğrayın. Detaylı bilgi için tıkla.

Bir diğer açık hava AVM’si. Hem alışveriş hem keyifli bir yemek için tavsiye ederim. Özellikle akşamları hareketli oluyor. Biz Türk yemeğine bayağıdır hasret kaldığımız için Babaji'de Pide ve Mantı yedik, üstüne de Künefe :) Kahvaltı ve kahve için The Brass, Arabica, Eggspectations güzel. Dubai'de biraz New York havası ararsanız da Sarabeth's doğru adres. Buraya kadar gelmişken yakındaki Boxpark'a da bir göz atın derim.


Emirates Mall

AVM’ler arasında favorim Emirates Mall oldu. Hem mağaza çeşitlili hem de atmosfer olarak en tolere edilebilir AVM. Kayak pisti olan AVM de burası. Mall içinde Common Grounds adlı mekan pek tatlı.


DIFC

Burası iş merkezlerin olduğu bir bölge dolayısıyla bir çok restoran ve bar var. Akşam yemeği/içkisi için gidilir onun dışında bir numara yok. Yemek için Cipriani, Burger & Lobster, La Petite Maison, Gaucho, Hakkasan , Zuma güzel ve şık seçenekler var. İçki için ise Indie veya Iris güzel (Iris aslında Burj Khalifa tarafında ama içki konusu açılmışken yazayım dedim.)


Jumeirah

Daha Burj Khalifa yokken Burj Al Arab vardı. Hani yelken şeklindeki 7 yıldızlı otel var ya. Dolayısıyla bu bölgede de bir çok güzel beach ve mekan yer alıyor. Madinat Jumeirah kompleksi içerisinde Souk Medhinat adlı tarihi çarşıya benzetilmiş bir bölge var (bana pek özel gelmedi). Açık hava kısmında ise kanallar ve etrafında mekanlar var. Kahvaltı için mutlaka Flamingo Room by tashas'a gidin. Akşam yemeği için ise Meat & co, Black Tap Burger ve ya Katsuya güzel.


Beach Clublar

Dubai'nin en güzel kısmı bence, kış aylarında denize girebiliyor olmak. Bunun için en güzel adres bir beach club. Burada hem rahat rahat denize girebilir hem de alkol tüketebilirsiniz. Favorim kesinlikle El Chiringuito oldu. Bunun dışında güzel adresler: La Mer, Zero Gravity, Barasti, Cove Beach, Nasimi Beach ve Riva.

Yaz yaz bitmedi, gördüğünüz üzere Dubai'de gidilecek çok mekan var. Listemde olup gidemediklerim:

- Çöl safarisi

- Dubai Miracle Garden

- Atlantis Hotel

- Kite Beach

Dubai sayfasına dönmek için tıkla.


bottom of page