top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Dubai - Al Fresco


Bütün günü sahilde geçirdikten sonra check out öncesi otelimiz Crowne Plaza'da, birşeyler atıştırıp öyle ayrılmaya karar verdik. İtalyan restoranı Al Fresco'yu seçtik.

Menü tipik İtalyan lezzetlerinden oluşuyor ancak bizim gittiğimiz gün özel bir menü seçeneği vardı: White Truffle Menu. Beyaz trüfün mevsimi gelmiş meğer ve böyle özel bir menü hazırlamışlar, biz de deneyelim dedik. Menü 4 tabaktan oluşuyordu, ister ayrı ayrı ister menü olarak sipariş edebiliyorsunuz.

Chef, Nicolas Herbault, her tabakla birlikte masamıza gelip teker teker anlattı yemekleri. Bu arada tabaklar tam bir sanat eseri gibiydi, yemeye kıyamadım neredeyse. Favorim Pancar Gnocchi oldu. Tavuk da başarılıydı, en azından Burak öyle dedi :) Bana özel trüflü mantarlı makarna hazırladılar tavuk yemiyorum diye. Kapanış olarak bizim Baylan pastanesinden tanıdığımız Monte Bianco vardı. Başlangıç olan kaz ciğeri maalesef pek bizim damak tadımıza uygun değildi.

Restoranın bir kapalı alanı bir de ufak bir terası var. Terası tercih ettik ancak maalesef biraz bakımsız kalmış, içerisi çok daha keyifli.

Genel olarak yemekleri çok sevdik, atmosfer çok şahane değil. Ara ara böyle sezonluk menüler hazırlıyorlar bence onlara denk gelirseniz gidilir.




Foie Gras



Beetroot Gnocchi


Chicken breast

Monte Biancho



outdoor seating


bottom of page