top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Dubai'de nerede kalınır - Crowne Plaza


Dubai'ye ilk defa gideceğimiz için otel seçimi yaparken merkezi olmasına özen gösterdik. Gönül palmiyede veya deniz kenarında kalmak isterdi ama maalesef fiyatlar epey yüksekti biz de şehir otellerine bakmaya karar verdik. Merkezi olup hızlıca sahile ve görülecek yerlere ulaşabilmek önemliydi.

Kısa bir araştırma sonucunda Crowne Plaza'da kalmaya karar verdik. Yorumları gayet iyiydi fiyatı da bütçemize uygundu.

Otel hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse:


Konum

Dediğim gibi merkezi konum en önemli kriterlerden biriydi bizim için. Otel, Dubai'in ana caddesi olan' Sheikh Zayed Road üzerinde. Sahile ve Dubai Mall, Burj Khalifa, City Walk, La Mer, DIFC ve Boxpark gibi mekanlara arabayla 10 dakika mesafede. JBR, Burj Al Arab ve The Palm'e 20-30 dakikaya ulaşılıyor. Havaalanı ise oldukça yakın, yaklaşık 10 dakika sürdü. Toplu taşıma tercih ederim diyorsanız,en yakın metro durakları World Trade Centre veya Emirates Towers. Otel bu iki durağın tam ortasında ver her ikisine de yürüyerek 15 dakikaya ulaşıyorsunuz.


Crowne Plaza Lobby

Odalar

Biz Executive Club Suite'lerinden biri olan Captain's Suite'de kaldık. Odanın özelliği köşe oda olmasıydı ve Sheikh Zayed caddesine bakıyordu. Oda geniş ve rahattı ve en önemlisi pırıl pırıldı. Otel çok yeni değil ve odalar bakımlı olsada otelin eskiliğini biraz hissedebiliyorsunuz. Bizim gibi Club Suite'lerinden birinde konaklarsanız gün boyunca Executive Lounge'a ücretsiz erişiminiz var. Ayrıca oda fiyatına havaalanı transferi dahi. Club Suite'lerin fiyatı bizim gittiğimiz dönem (Aralık) 200 Euro civarıydı ve Standard Odalar 150 Euro civarı. Fiyatlar tabii ki gittiğiniz sezona göre değişebilir ama biz çok son dakika rezervasyon yapmıştık ve aynı zamanda Noel tatiline denk geliyordu dolayısıyla fiyatlar yüksekti.




Executive Lounge

Yeme/İçme

Biliyorsunuz tatillerimiz ağırlıklı yeme/içme'den oluşuyor ve gittiğim her yerde mümkün olduğunca çok yeni mekan denemeye çalışıyorum. Oda fiyatına kahvaltı dahildi ve Executive Lounge'da kahvaltı etme imkanımız vardı. İlk bakışta ana restorana göre daha az çeşit varmış gibi gözükse de kesinlikle daha keyifli bir ortam. 17. katta manzaralı ve sessiz sakin. Ana restorana bir ineyim dedim ama hızlıca uzaklaştım :) Lounge'da büfeye ek olarak istediğiniz yumurtayı da sipariş edebiliyorsunuz, daha ne olsun ki. Bu arada gün içinde de Lounge'da ücretsiz içecek ve atıştırmalık ikramlar sunuluyor.




Bunun dışında otelin içinde 15 farklı restoran ve bar mevcut, ayrıca bir de Zinc adlı gece kulubü var. Önce anlam verememiştim ama sonra öğrendim ki Dubai'de içki satabilmek için bir otelin bünyesinde olmak gerekiyormuş :) İlk akşam otel et restoranı Chamas'a yer ayırttık. Bir de o akşam Samba night varmış (her Çarşamba) ve kaçırmak istemedik. Mekanı ve yemekleri çok sevdik, buradan göz atabilirsiniz.


Otelde Wagamama'da vardı, ki ben pek bi sevindim bu habere çünkü Berlin'de yok :(

Son olarak bir de otelden ayrılmadan önce Al Fresco adlı İtalyan restoranında öğle yemeği yedik. Biz pizza makarna beklerken mekan bayağı Fine Dining çıktı. Meğer o gün White Truffle menüsü varmış. Hiç beklenmedik yerden şahane bir yemek çıktı. Göz atmak için tıkla.


Al Fresco

Tesis

Otelin havuzu ve spor salonu da mevcut ancak gitmek için vaktimiz olmadı.


Crowne Plaza Pool

Son olarak personeli bir övmek isterim :) Gerçekten çok yardımsever ve tatlı insanlardı. Özellikle Lounge'daki çalışanlar ve transferi sağlayan şöförümüz çok güler yüzlüydüler ve Dubai için harika tavsiyeler verdiler.

Otele göz atmak için tıkla.

Dubai sayfasına dönmek için tıkla.


bottom of page