top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Hayatta yaptığımız en büyük hata: Ertelemek

Updated: Mar 13, 2020



Dün Babamın bir arkadaşı 14 Gün hakkında güzel görüşlerini paylaştı hem de bir kaç güzel anekdotla doğru yolda olduğum konusunda beni yüreklendirdi. Bir konuda tam da çevremdeki herkese ve size de anlatmak istediğim bir konuya parmak bastı. Fırsatları geri çevirme, fırsatın varken kullan, hiç bir şeyi erteleme!

Bu hayatın tüm alanları için geçerli. İçinden Annene sarılmak mı geldi, git sarıl! Aklından bir arkadaş mı geçti, bekleme hemen ara! Canın bir yere mi gitmek istedi, bahane üretme, hemen git! Bu liste uzar gider. Eminim ki hepimiz bazen birşeyleri erteliyoruz. Ya yapmak istemediğimiz birşey olduğu için ya da üşendiğimiz için ya da daha doğru bir zaman beklediğimiz için. Genel olarak üşengeç bir insan olmadığım için günlük hayatta aklıma geleni yaparım. Buna sevmediğim işler de dahil (örn. ev işleri). Son ana bırakılan işler, evet bir şekilde hal olur, ama keşke son ana bırakmasaydım diye söylenirim hep. Tabii bunlar ufak tefek işler, herkes nasıl huzurlu hissediyorsa öyle yapmalı.

Konu tatile gelince ertelemeye hiç tahammülüm yok. Gerçekten finansal durumu olmayan biri tatili erteliyorsa ya da sağlık problemleri varken erteliyorsa ona sözüm yok, tabii ki erteleyecek. Sözüm siz Beyaz Yakalı arkadaşlarım ve bazı üşengeç arkadaşlarım. O ürettiğiniz bahaneler hep geçerli olacak inanın bana. Ben de bir zamanlar başka konuları öncelik haline getirmiştim hayatımda. Örneğin üniversiteyi bir an önce bitireceğim diye kasıp 2.5 yılda mezun olmuştum. Bir dönemde 10 ders alınca tabii ki başka hiç birşeye vaktim olmadı. Oturup sapık gibi ders çalıştım. E ne oldu da erken mezun oldum. Halbuki 19-20 yaşıma bir daha gelmeyeceğim, o yaşta bir daha tatil yapamayacağım. Neyse ki açığımı kapattım ama geriye dönük baktığım zaman 'iyi ki' diyorum. Özellikle Burak bazı tatillerimize karşı çıkmıştır, 'ne gerek var şimdi, kaçmıyor ya İtalya, gideriz daha gibi' sinir bozucu cümleler kurar hep. Ben de he he derim ve çocuk gibi tuttururum. Eğer çok direnirse atlar tek başıma giderim. Hiç şakam yok bu konuda :) Aklıma koyduysam o tatil yapılır. Çünkü 30 olmak üzereyim, nasıl bir hayat beni bekiyor bilmiyorum, çocuğum olursa belki gezemeyebilirim, en önemlisi 20 yaşında gitmek varken neden bekleyeyim. Çok klişe olacak ama yarın var mıyız yok muyuz onu da bilmiyoruz.

Gitmeseydim o tatillere ne olurdu? Herhalde İstanbul trafiğinde 2 saat durmak için kendime güzel bir araba almıştım, belki moda ikonu gibi bir gardırobum olurdu, hatta belki de ev kredisi bile çekmiştim ama inan hiç biri şu an içimde kalmış ya da keşke olsaydı dediğim şeyler değil. Çünkü seyahat beni daha çok besliyor, daha mutlu ediyor. Herkesin mutluluk kaynağı farklı tabii ki.

Sizi mutlu edecek her neyse ona ulaşmak için ne gerekiyorsa derhal yapın, ertelemeyin!

Gaza gelip bilet alacaksanız da 23 Aralık'a kadar ucuz biletler var :)


bottom of page