top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Gent gezi notları


Geçen sene Brüksel'e gittiğimde günü birlik Bruges'e de uğramıştık, hatta dönüş yolunda Gent'e de uğrarız diye plan yaptık. Bruges'de çok dolaşında üşenip gitmedik, zaten ufak şehir pek birşey yoktur deyip geçtik. Bu sene bir hafta sonunu sadece Gent'e ayırarak bu minnoş şehirde 2 dolu dolu gün geçirdim. Meğer ne güzelmiş. Adeta bir açık hava müzesi ve o küçücük şehirde bir sürü güzel mekan var. 200binlik nüfusunun yaklaşık 70bini öğrenci olmasından kaynaklanıyor sanırım. Gelin Belçika'nın gizli starı Gent'te neler yapılır, nerelere gidilir bakalım.


Nasıl gidilir ✈️: THY veya Pegasus ile Brüksel'e direkt uçup oradan araba kiralayarak Gent'e 50dkya ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak tren yoluyla ulaşmanız mümkün, yolculuk yarım saat sürüyor.

Ne zaman gidilir 📅: Kanalların keyfini çıkarabilmek için havanın daha güneşli ve sıcak olduğu dönemleri tercih etmenizi öneririm. Nisan-Eylül arası ideal. Yine her Avrupa şehrinde olduğu gibi Yılbaşı öncesi çok masalsı olur diye tahmin ediyorum ama aşırı soğuğa hazırlıklı olun.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli. Başvurular VFS Global aracılığıyla kabul ediliyor.

Konaklama 🏨: Oteller maalesef çok pahalı ve seçenekler de kısıtlı. Gecesi 150 Euro altı birşey bulmak zor. Biz arabalı olduğumuz için şehrin biraz dışında olan Hotel Adoma'da kaldık. Bir gece için idare edilir ama çok fazla tavsiye edemeyeceğim. AirBnb iyi bir alternatif olabilir.

Gent'de Ulaşım 🚋: Havaalanından tren en rahat alternatif. Zaten şehir içinde araba çok gereksiz ve her yer yürüme mesafesinde. Keyif amaçlı bisiklet kiralayıp şehri ve çevre parkları keşfedebilirsiniz.

Program 👣: Biz 2 tam gün kaldık ve şehrin her yerini defalarca gördük :) Ne az ne fazla geldi. Normalde pek sevmediğim bir aktivite olan kanal turu Gent'te çok çok keyifliydi ve şehre çok farklı bir gözle bakmamı sağladı, mutlaka tavsiye ederim. Zaten minik kayıklarla çıkıyorsunuz ve rehberimiz doğma büyüme bir Gent'liydi. Teker teker binaların hikayelerini anlattı ve lokal bilgiler verdi. Teknede biramı yudumlayarak 1 saat boyunca şehri bu açıdan keşfetmek çok güzeldi. Fiyatı kişi başı 7.5 Euro. Onun dışında zaten şehir açık hava müzesi gibi. Katedraller, meydanlar, müzeler ve devasa Gravensteen kalesi. İster dıştan hayran kalın ister içlerini gezin. Öğrenci mekanlarının yoğun olduğu Patershol bölgesinin daracık sokaklarında kaybolmayı da unutmayın. Mural seviyorsanız Grafitti Street de ilginç bir durak.










Gent Yeme İçme rehberi

Gent sizi ortacağa yolculuk yapmış gibi hissetirse de Yeme/İçme açısından çok gelişmiş ve gurme bir şehir. Michelin yıldızlı restoranlarıyla meşhur bir şehir hatta. Biz o yanını pek deneyimlemedik ama çok keyifli ve lezzetli mekanlar keşfettik. Tüm mekanları haritada işaretledim, üstüne tıklayarak kaydedebilirsiniz :)

Alice - Hafta sonu açık hava brunchlarıyla meşhur aşırı tatlı mekan. Mutlaka rezervasyon yaptırın (Onderbergen 6)

Simon Says - Özellikle öğrencilerin tercih ettiği keyifli bir cafe (Sluizeken 8)

Het Broodhuys - Şirin bir mahalle cafesi, servis çok yavaş olsa da kahvaltısından memnun kaldık (Onderbergen 13)

Moor&Moor - Hızlı bir kahvaltı veya kahve için güzel (Jakobijnenstraat 7)

Julie's House - Kahvaltısı ve kekleri güzel (Kraanlei 13)

Take Five Espresso Bar - İyi bir kahve peşindeyseniz (Voldersstraat 10)

Barbiet - Öğle yemeği için tavsiye ederim (Baudelostraat 3)

Himschoot - El üstü yerel hamur işleri için mutlaka uğrayın (Groentenmarkt 1)

Le Pain Quotidien - Türkiye'de var biliyorum ama özellikle Korenmarkt şubesinin atmosferi çok güzel (Korenmarkt 16)

Holy Food Market - Müthiş bir binanın içinde farklı yemek seçeneklerin olduğu bir food market, mutlaka tavsiye ederim (Beverhoutplein 15)

Jack - Hamburgerleri fena değil, ama yeterince pis gelmedi ama lezzetliydi (Oude Schaapmarkt 1)

Otomat - Süper bir pizzacı, pizza hamurunda Belçika birası var, kesinlikle gidin (Kleine Vismarkt 3)

Marco Polo Trattoria - Italyan yemeğinden şaşmam diyorsanız (Serpentstraat 11)

Barbaro - Pizza ve Antipasti'den oluşan menüsü var. Rezervasyon yaptırın (Rodekoningstraat)

Nestor ve Amadeus - Spare Ribs ile ünlü iki mekan (Kraanlei 19 ve Plotersgracht 8-10)

Barrazza - Kanal kıyısında birşeyler içmek için keyifli (Hoefslagstraatje 6)

Maison Elza - Biraz pahalı olsa da kanal üstünde romantik bir yemek için gidilir (Jan Breydelstraat 36)

Palenque Gent - Pek minnoş bir bar (Serpentstraat 28)



Holy Food Market


Jack Burger




Simon Says


Alice


Den Broothuys


Den Broothuys



Himschroot


Otomat



Otomat



Moor & Moor


Le Pain Quotidien


bottom of page