top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Kopenhag Gezi Rehberi


Keyifli bir hafta sonu kaçamağı için Kopenhag ideal şehir. Yılın büyük bir kısmı soğuk havaya maruz kalan bu şehirde özellikle yaz aylarında herkes güzel havanın tadını sonuna kadar çıkarıyor. İskandinav ülkeleri çok pahalı diye hepiniz duymuşsunuzdur. Gerçekten de diğer Avrupa şehirlerine göre biraz daha yüksek fiyatlar. Özellikle konaklama konusunda fiyatlar canınızı sıkabilir. Yeme/İçme'ye gelirsek de biraz size kalmış biraz. Her bütçeye uygun birşeyler bulmak mümkün bu yüzden gözünüz korkmasın. Eğer müzeleri gezmeyi düşünüyorsanız mutlaka bir Copenhagen Card edinin. böylece hem toplu taşımadan hem müzelere giriş parasından tasarruf etmiş oluyorsunuz. Detaylar için tıkla.


Nasıl gidilir ✈️: Kopenhag'a THY, Atlasglobal ve Pegasus'un uçuşları var.

Ne zaman gidilir 📅: Mayıs-Eylül arası. Kışın donma ihtimaliniz çok yüksek.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli. Bilgi için tıkla.

Konaklama 🏨: Maalesef otel fiyatları çok yüksek. Gecelik fiyatlar 150 Euro civarında. Öyle lüks otel de beklemeyin. Biz gecesi 100 Euro'ya tatlı bir AirBnB bulduk. Göz atmak için tıkla.

Kopenhag'da Ulaşım 🚋: Havaalanı şehire oldukca yakın ve toplu taşımayla ulaşım çok rahat. Direkt Metro'yla (M2 Sarı hat) veya trenle şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Kalabalıksanız veya bagajınız çoksa taksi de bir alternatif olabilir.Yolculuk yaklaşık 15dk sürüyor.

Şehir içinde herhangi bir toplu taşıma aracına ihtiyaç duymayabilirsiniz. Heryer yürüyerek yakın. Ben yine de kullanırım diyorsanız da Metro veya tramvay en rahat seçenekler. Bir diğer alternatif bisiklet kiralamak olabilir.

Örnek Program 👣: Kopenhag için 2-3 gün ideal. Küçük bir şehir olduğu için her yeri kısa bir sürede gezmeniz mümkün. Ekstra bir gününüz varsa trenle İsveç'e geçip Malmö şehrini gezebilirsiniz. Instagram'daki Kopenhag paylaşımlarımı #ooocopenhagen hashtaginden takip edebilirsiniz 🇩🇰

Rehberi PDF olarak indirmek için tıkla

Şehir haritası için tıkla

Metro haritası için tıkla

Gezmesi çok keyifli bu şehirde neler yapılır gelin birlikte bakalım:

Görülecek Yerler, Müzeler ve Parklar

Görülmesi gereken bir kaç bölge var. Şehir merkezi (Indre By), Christiania, Norrebro ve Vesterbro. Kopenhag müzeler ve yeşil alanlar açısından da çok zengin bir şehir. Müze olarak mutlaka Louisiana müzesine gidin derim. Özellikle Modern Sanat seviyorsanız Kopenhag tam size göre. Bir yarım gününüzü de, hatta tam gün bile olabilir, Tivoli bahçelerine ayırın. Dünyanın en eski Luna Parklarından biri. İster sadece gezmek için gidin ister Rollercoaster'lara binin. Her türlü çok eğlenceli. Yazı için tıkla. Kopenhag Botanik Bahçe'sini de ziyaret edebilirsiniz. Ve tabii ki Christiania Freetown'a uğramadan dönmeyin. Burası AB'den bağımsız özerk bir bölge. Kural yok, polis yok, fotoğraf çekmek yasak. Burada bol bol ot içebilirsiniz ya da sadece turistik olarak da gezebilirsiniz :) Nyhavn'ı yazmama gerek yok zaten, burası Kopenhag denince göz önünde ilk olarak canlanan renkli evlerin olduğu kanal.

Yeme/İçme

The Next Door Cafe - Kahvesi ve sandviçleri çok iyi - Larsbjoernsstraede 23

Moller - Kahvaltı tapas konseptiyle çok keyifli - Noerrebrogade 160

Atelier September - Çok tatlı bir mekan, kahve veya öğle yemeği için - Gothersgade 30

Harry's Place - Yediğim en iyi hot dog olabilir - Nordre Fasanvej 269

The American Pie Company - İsimden de anlayabileceğiniz gibi burada pasta var :) - Skindergade 25

Copenhagen Streetfood - Her damak zevkine uygun birşeyler var burada. Nehir kıyısında günü batırmak için ideal. - Trangravsvej 14

Torvehallerne - Bir diğer yemek pazarı - Frederiksborggade 21

Democratic Coffee - Kahve molası için - Krystalgade 15

The Coffee Collective - Bir başka kahve molası için :) - Jaegersborggade 57

Cafe Paludan - Hem kitapçı hem cafe olan şirin bir mekan - Fiolstraede 10-12

Mikeller - Bira seviyorsanız doğru yerdesiniz - Stefansgade 35

Jagger - Hot Dog, Hamburger gibi her türlü pisci - Istedgade 62

Copenhagen Streetfood




Cafe Paludan


American Pie Company


Moller


Harry's Place



Torvehallerne - Coffee Collective


Nyhavn



Superkilen Park


Atelier September


Christiania


The Next Door Cafe



bottom of page