top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Kuala Lumpur rehberi - Kuala Lumpur'da 24 Saat


Kuala Lumpur genelde ara durak olarak kullanılan bir destinasyon. Asya'da aktarmalı uçarken çoğu havayolu Kuala Lumpur aktarmalı uçuyor. Biz de aklımızda hiç yokken bu vesileyle Kuala Lumpur'da 24 saat geçirme fırsatı bulduk. İyi ki de uğramışız. Bangkok'a çok benzetsem de Müslüman ağırlıklı bir ülke olması nedeniyle yine de çok farklı. Özellikle uygun fiyatlı oteller, güzel restoranlar ve ışıl ışıl Petronas kuleleriyle kendini sevdirdi Kuala Lumpur. Kuala Lumpur paylaşımlarımı #oookualalumpur hashtaginden takip edebilirsin 🇲🇾




Nasıl gidilir ✈️: THY'nin direkt uçuşu var. Ayrıca Asya'nın her yerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Ne zaman gidilir 📅: Yılın her zamanı gidilir. Hep sıcak, hep nemli ve ara ara yağmurlu.

Vize 🛂: Vize yok 👌

Konaklama 🏨: Oteller fiyatlarına göre çok çok güzel. Burada gecesi 80-100 Euro arası başka yerde kalamayacağınız otellerde konaklayabilirsiniz. Biz Hotel Stripes'da kaldık ve çok memnun kaldık.

Kuala Lumpur'da Ulaşım 🚋: Havaalanı şehir merkezine bayağı uzak (60km). Biz gece 4 gibi indiğimiz için hiç toplu taşımaya girişmedik ve UBER çağırdık. 45dklık yolculuk sonrası otelimize vardık ve yaklaşık 15 Euro tuttu. şehir içinde de ya yürüdük ya da UBER kullandık çünkü çok çok ucuz. Örneğin 10-15dklık bir mesafe 1 Euro tutuyor. İş çıkışı ve sabahları trafik sıkışık biraz o zaman Skytrain'i tercih edebilirsiniz.

Kuala Lumpur'da tam 24 saatimiz vardı. Tabii ki her yeri görme fırsatımız olmadı ama yine de bayağı bir gezdik ve şehri sevdik. Siz de bizim gibi Kuala Lumpur'u bir ara durak olarak rotanıza eklemek isterseniz alın size benden bir kaç güzel mekan tavsiyesi :)

Kahvaltı için VCR

Yeri biraz alakasız olsa da kahvaltı için gittiğimiz bu cafe çok hoşuma gittik.




Alışveriş için - Bukit Bitang

Bu bölge alışveriş için tam bir cennet. Burada birbirinden güzel AVM var, ki sıcak ve nemli havada kendinizi bir an önce klimalı ortama atmak isteyeceksiniz. Favorim Pavillon adlı AVM oldu. Bir de Isetan adlı department store'a mutlaka uğrayın.




Öğle yemeği ve kahve için - The Row

Bu bölge otelimizin hemen yanındaydı ve çok hoşumuza gitti. Eski binaları restore edip şirin şirin mekanlarla süslemişler. Kahve için League of Captains güzel.


Kuala Lumpur gece güzel

Gece manzaranın tadını çıkarmak için en güzel yol Rooftop barların birine gitmek olur veya KLCC parkında dolaşıp hem Petronas Tower'ları yakından görüp hem de parktaki gölde düzenlenen su gösterisini izleyebilirsiniz. Biz önce SkyBar'da birşeyler içmeye gittik. Manzara etkileyici olsa da barı hiç beğenmedik. Aşırı turistik ve müzikler rezalet.


Akşam yemeği - Troika Sky Dining

Akşam yemeği için Troika Skydining içinde yer alan Fuego adlı mekanı seçtik. Güney amerika mutfağı sunan bu mekanda et ağırlıklı seçenekler mevcut. Başlangıçlar ve tatlılar enteresandı bayağı, et ise çok lezzetliydi. Mutlaka tavsiye ederim yalnız rezervasyon yaptırmak şart. Troika'nın içinde başka konseptli başka mekanlar da mevcut. Hepsinin manzarası güzel ancak yeni yapılan bir gökdelen Petronas kulelerini sansürlemiş biraz.





Gece oburluğu - Alor gece pazarı

Asya mutfağı seviyorsanız geceleri açık olan bu sokak pazarı güzel bir alternatif olabilir. Jalon Alor caddesinde.





Uyku vakti - Hotel Stripes

Otelimiz pek şık, pek konforluydu. Detaylı yazı için tıkla.


bottom of page