top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Londra müzeleri - Hepsi bedava!!!

Updated: Jan 20, 2019


Herhalde acıdılar turistlere, herşey çok pahalı bari müzeler bedava olsun diye düşündüler. Evet, doğru anladınız, Londra'da müzeler bedava! Biz ilk gittiğimizde ücretsiz olan müzelerde giriş parası vermeyi başarmıştık. Sonradan öğrendik ki tüm müzelerin girişi ücretsiz sadece bazı özel sergiler ücretli. İsterseniz bağış olarak gönlünüzden tutarı verebilirsiniz. Neyse canım sanata desteğimiz tam, para verdik diye üzülmedik... ama bir sonraki Londra seyahatlerimizde artık tecrübeliydik ve tüm müze ve galerileri ücretsiz gezdik. Victoria & Albert Museum ve Tate Britain hariç Londra'nın tüm büyük müzelerini gezdim ve gerçekten gitmeye değer. Favorim Tate Modern. Aşağıda kısa kısa gezdiğim müzelerden bahsetmek isterim.

Eski bir elektrik santralinini müzeye dönüştürmüşler. Tate Modern'da sergilenen modern eserler mekana cuk diye oturmuş. Jackson Pollock, Monet, Picasso gibi ünlü ressamların eserlerini burada görebilirsiniz. Müzeye gelmişken mutlaka mağazasını gezin. Saatlerce geçirebilirim herhalde burada. Bir de müzenin ek binasında 10.Kat'a çıkıp Londra'yı tepeden seyredin. En güzel manzara gün batımı sırasında. En yakın metro durağı Southwark.



National Portrait Gallery daha klasik bir müze. Ağırlıklı portreler sergileniyor bu müzede. Binanın kendisi de çok etkileyici. En yakın metro durağı Leicester Square veya Charing Cross.


Herhalde Londra'nın en büyük müzesi. Dünyanın yer yerinden getirilen Antik Çağ eserleri yer alıyor. Mutlaka gezilmeli. En yakın Metro durağı Holborn.



Çoğunuz Müzede bir Gece filmini izlemiştir. İşte o filmin ikincisi bu müzede çekildi. Hani gece dinozor iskeleti canlanıyor. Neyse.. bu müze özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. hem eğlenceli hem de bir şeyler öğreniliyor. En yakın metro durağı South Kensington.



bottom of page