top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Maldivler'de nerede kalınır? - Intercontinental Maldives

Nerden başlasam bilemedim. Tek kelimede özetlemem gerekirse: Mükemmel! Hani olur ya ara ara, burası gerçek mi?, rüyada mıyım acaba?, dedirten yerler vardır ya. İşte Maldivler'deki Intercontinental öyle bir yer. Merak ettiyseniz okumaya devam edin...

View from the lighthouse

Daha yepyeni, Eylül 2019'da açılan, Intercontinental Maldives Maamunagau konuğu olarak bu güzel adayı ziyaret etme fırsatımız oldu. Bu cennette 4 gün geçirdik ve mümkün olduğu kadar adanın her köşesini keşfetmeye çalıştık (spor salonu hariç hehe).

View over the lagoon

Otelin konsepti sizi tamamen şımartmak üzere kurulmuş. Hiçbir şeyi düşünmeden bütün gün yatabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz ama aynı zamanda sıkıcı olmayan bir ada. Hem çiftler için hem de çocuklu aileler için mükemmel bir seçim.

View from our bedroom balcony

Gelelim en önemli kısma. Villamız.

Welcome to my crib

Lagoon Villa Sunrise (325) adlı oda türünden kalıyorduk. Oda demek pek doğru olmuyor gerçi, burası 2 katlı minik bir ev. Villanın bir tarafı otelin korunaklı lagün kısmına bakıyor, diğer tarafı ise açık okyanusa. Baktığınız her açıdan etkileyici bir manzara garanti.

Private infinity pool on our terrace

Villa yarı su üstü. Teras açık okyanusun üstünde ve özel bir sonsuzluk havuzu da var. Bu taraftan denize girilmiyor.

Our overwater terrace

Giriş katında büyük bir salon bölümü var. Ayrıca küçük bir banyo ve açık hava duşu da yer alıyor. Salonun bir yanı özel terasımıza, diğer yanı da lagün tarafına bakan lagün manzaralı diğer terasımıza açılıyor. Lagün tarafından kolayca denize giriliyor ve odaya sadece bir kaç adım mesafede. Lagün olmasının güzel yanı, her daim çarşaf gibi berrak bir su olmasıydı. Deniz dalgalı olsa bile lagün bundan etkilenmiyordu.

Üst katta ise yatak odası, banyo ve dolap yer alıyor. Yatak kocaman ve yine lagün manzaralı. Buradan manzarayı izleyebileceğiniz güzel bir balkon da var. Banyo yarı açık şekilde ve okyanus manzaralı küvet sizi bekliyor.

Dream bathtub

Tüm detaylar düşünülmüştü.Oda da bornozdan saç tokasına kadar herşey vardı. Akşam oda servisinde yastığımıza sıkılacak parfümü bile önceden seçtirdiler. Ayrıca her akşam odada bizi tatlı ve meyve tabağı bekliyordu.

Her odanın özel bisikletleri mevcut. Böylece adanın her yerine bisikletle gidebiliyorsunuz ve bence çok eğlenceli.

Özetle villamızı çok sevdik ve yer yer hiç ayrılmak istemedik. Adada su üstü villaları ve sahil villaları da mevcut.

Our lagoon villa

Sırada: Servis

Together with our Island Curator K

Elbette iyi bir servis bekliyorduk ama bu kadarını açıkcası beklemiyorduk. En başta kişisel yardımcımız, Island Curator, ile başlayalım. Oteldeki herkesin bir tane Island Curator'u var ve bu kişinin görevi sizin rahat bir tatil geçirmenizi sağlaması. Sizin için günlük aktiviteleri organize eden, sizi isterseniz golf arabasıyla gezdiren ya da bavulunuzu bile boşaltıp dolaba yerleştiren bir özel asistan. İnsan daha ne ister ki.

Exploring the island

Onun dışında oteldeki tüm personel aşırı tatlı ve güler yüzlüydü. Sadece dört gün olsa bile hepsiyle bir bağ kurma fırsatımız oldu. Sizinle konuşup, isminizle hitap ediyor ve kendilerinden bahsediyorlar. Kısa bir sürede minik bir ada ailesi gibi hissettik.

Sadede gelelim: Yemekler!

Cafe Umi

Bilirsiniz, seyahat ederken ana aktivitemiz mekandan mekana gidip yemek yemek. Adada yemek için farklı seçenekler mevcut.

The Lighthouse

Café Umi - Burası otelin ana restoranı ve Kahvaltı, Öğle Yemeği ve Akşam yemeği servis ediliyor. Çoğu öğünü burada yedik.

Kahvaltıda hem A La Carte hem büfe şeklinde servis veriyor. Öğle ve Akşam yemeği ise tamamen A La Carte usulü. Her damak zevkine uygun birşey bulabileceğiniz bir menüsü var. Yemekler gerçekten çok çok iyiydi ve neredeyse sürekli burada yedik.

Fish Market - Burası otelin balık lokantası. Denizin üstünde kurulmuş dıştan salaş içten ise şık bir mekan. Tezgahtan taze balık ve deniz ürünlerinden seçim yapabiliyorsunuz. Ortam da yemekler de çok hoştu. Ben biraz Nobu'ya benzettim burayı. Mutlaka Sri Lankan Lobster'ı deneyin.

The Lighthouse – Burası gerçek bir fenerin içinde yer alan farklı bir restoran. Akşam yemeği için açık.

The Lighthouse

Akdeniz mutfağı servis ediyor ve ortam da buna uyum sağlamış. Mutlaka fenerin üstüne de çıkıp 360 derece manzaranın tadını çıkarın.

The Retreat - Burası otelin sadece yetişkinlere açık olan 'beach club'ı ve bizim açık ara en çok sevdiğimiz alanı.

My favorite spot on the island

Gündüz buradan denize girebilir ya da kocaman sonsuzluk havuzunun tadını çıkarabilirsiniz. Sabahları kahvaltı da servis ediliyor. Daha sakin bir ortam arayanalar için mükemmel.

Infinity pool at The Retreat

Gün içinde de aç kalmıyorsunuz. Güzel bir plaj menüsü var. Ayrıca beş çayı da efsane.

View from The Retreat

Akşamları ise burası güzel bir bara dönüşüyor. Dj performansı ve kokteyller çok keyifli.

The Collective – Burası ana havuzun etrafında konumlanmış bir pizza restoranı. Özellikle öğlenleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca dondurma ve tatlı standı da var.

Otelin ana havuz alanı plaja sıfır konumlanmış. Buradan denize girebilir ya da cabanaların birinde keyif yapabilirsiniz.

Sunset Bar – İsimden de tahmin edebileceğiniz üzere burası gün batımını izlemek için en iyi nokta. Günü güzel bir kokteylle batırmak için birebir.

Excited for Dinner

Spa'ya uğramadan gerçek bir tatil olmaz!

AVI Spa

Otelin su üstü spası olan AVI Spa'yı bir Bali masajı yaptırmak için ziyaret ettim. En çok hoşuma giden kısmı, masaj odalarının her biri ayrı bir su üstü villası olmasıydı. Ortam çok rahatlatıcı ve temiz. Kesinlikle tavsiye ederim.

Masaj dışında bir takım kozmetik uygulama da yaptırabiliyorsunuz, örneğin cilt bakımı gibi. Bu arada, Spa'nın manzarası bu...

View from the Spa

Çocuklu aileler için can kurtarıcı bir kids club mevcut. Kocaman ve çok eğlenceli duruyordu. Küçük bebekler için babysitter bile var.

Özetle, yer yüzündeki cennet dedikleri burası sanırım. Maldivler'e gitmeyi düşünen herkese kesinlikle tavsiye ederim burayı.

En çok neyi sevdim? Sanırım lagün olmasını, çünkü her zaman mükemmel bir deniz garantiydi. Yemekler çok çok iyiydi, servis, villamız... tamam her şeyi çok sevdim :)

Heaven

Raa Atoll'de yer alan otele ulaşmanın en kolay yolu ya Male Havaalanından deniz uçağı transferiyle veya 20 dakikalık bir iç hat uçuşu ardından tekne transferi..

Fiyatlara göz atmak için buraya tıkla. Şu anda açılışa özel teklifler de mevcut.

bottom of page