top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Mauritius - Beachcomber Paradis Hotel & Golf Club


Olay balayı olunca otel seçimi bizim için önemliydi. Normalde tatillerimde otel için çok fazla bütçe ayırmam, nasıl olsa sadece gece uyumak için otelde olacağım derim. Ancak Mauritius’da durum farklı. Vaktimizin hemen hemen tamamını otelde geçirdik ve bu yüzden güzel bir yer olması bizim için çok önemliydi. Seçimimizi Beachcomber Paradis'den yana yaptık. Otel adanın kuzey batısında yer alıyor, hemen Unesco dünya mirası listesinde yer alan Le Morne kayasının dibinde. Manzara inanılmaz. Deniz zaten müthiş. Mart ayı Mauritius’da yaz ve hava sıcak ve nemli dolayısıyla da yağmurlu olabiliyor. Bu dönemde adanın en az yağmur alan bölgelerinden biri Le Morne. Gerçekten de 6 gün boyunca bir damla yağmurla karşılaşmadık. Hava tek kelimeyle süperdi.

Özetle mükemmel bir balayı geçirdik. Otel, hava, yemekler, hizmet herşey süperdi. Kesinlikle bu oteli tavsiye ederim. Mauritius'daki diğer Beachcomber otellerine de göz atın derim. Size 5 gecelik konaklamamız sırasında neler yaşadık fotoğraflarla birlikte paylaşacağım.

Rezervasyon

Rezervasyonu doğrudan otel aracılığıyla yaptım. Hem fiyat biraz daha uygundu hem de özel balayı avantajlarından faydalandık böylece. Oteller genelde oda upgrade'i gibi jestlerle size teşekkür ediyor. Ne de olsa onlar da aracı sitelere komisyon ödememiş oluyor. Fiyatlara göz atmak için tıkla.

Check in

Check in sırasında şampanya ve çikolata kaplı çileklerle karşılandık. Check in işlemleriyle ilgilenen arkadaş otelle ilgili tüm detayları anlattı. Ayrıca odamızı bir üst sınıfa upgrade edip Yarım pansiyon olarak yaptığımız rezervasyonu tam pansiyona çevirdiler:) İşlemler bittikten sonra golf arabasıyla odamıza götürüldük.



Resepsiyon


Welcome drink

Odalar

Odaların hepsi çok geniş ve komforlu. En küçük oda 50m2. Biz Tropical Beach Front adlı odada kaldı. Balkonu kocaman, palmiye ve deniz manzaralıydı. Günde iki kere sabah ve akşam olmak üzere housekeeping geliyor. Gerçekten tertemiz ve çok rahat bir odaydı. Plaja yürüyerek 2 dakikaya ulaşılıyor. Resepsiyon ve restoranlara ister yürüyerek ister golf arabasıyla gidebiliyorsunuz.


Tesis

Tesis çok geniş bir alana yayılmış. Upuzun özel bir plaja sahip. Otelin dolu olmasına rağmen her gün kolayca denize sıfır şezlong bulduk. Hiçbir zaman kalabalık bir durum olmadı. Havuzu da oldukça büyük ama bu deniz dururken havuzla pek işimiz olmadı. Su sporları merkezi de var. Çoğu aktivite ücretsiz örneğin Glassbuttom boat, kanu, deniz bisikleti, minik katamaran, snorkeling gibi. Ayrıca otelin devasa bir golf tesisi var. Ek olarak otelin kardeş tesisi olan Beachcomber Dinarobin'e shuttle servis bulunuyor ve bu otelin de tüm tesisini kullanabiliyorsunuz. Biz ilk giderken sıkılırız herhalde diye düşünmüştük ama oteli hiç terketmemize rağmen tüm günlerimiz dolu dolu geçti.








Yeme/İçme

Gelelim en keyifli kısma. Otelde Kahvaltı, Yarım Pansiyon ve Tam Pansiyon seçenekleri mevcut. İçecekler ekstra ücretlendiriliyor. Toplam dört restoranı var. Le Brabant büfe şeklinde hizmet veriyor. Üç öğünü de burda yiyebilirsiniz. Büfe temaları günlük olarak değişiyor. Biz genelde kahvaltı için tercih ettik bu restoranı.


Le Brabant manzara

Diğer restoranlar A la Carte sistemiyle çalışıyor ve önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Aynı gün için yer bulmak zor oluyor o yüzden bir gün önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Yarım ve ya Tam pansiyonlular için menünün sadece bir kısmı dahil ama seçenekler gayet yeterli ve kesinlikle atmosfer ve yemek kalitesi olarak A la Carte restoranlarını tercih edin derim. Ayrıca kardeş otel olan Beachcomber Le Dinarobin'in de restoranlarından faydalanabiliyorsunuz. Size gittiğimiz restoranlardan da detaylı bahsetmek isterim.

Italyan restoranı. Öğle ve akşam yemeği için açık. Direkt deniz kenarında yer alıyor. Öğlenleri menü daha çok pizza ve makarna ağırlıklı. Akşam yemeği çok keyifli ve romantik.


La Palma dessert

Kahvaltı, Öğle ve Akşam yemeği için açık balık restoranı. Kahvaltı'da Le Brabant'daki büfenin aynısı veriyor ancak denize sıfır kahvaltı ediyorsunuz. Öğle yemeği için favorim burası. Manzarası süper ve öğlen hafif bir salata ve ya taze bir balık yemek için ideal.



Club Sandwich


Ceasar Salad

Restoran denizin üstünde bir iskelede yer alıyor. Menü Mauritius mutfağından yemeklerden oluşuyor. Romantik bir ortam ve fine dining deneyimi sizi bekliyor. Balayı paketine bir akşam yemeği dahildi. Yemekler damak tadımıza göre biraz değişik olsa da çok keyifliydi.




Sanırım en çok burada vakit geçirdik. Denize sıfır bir bar. Sabah kahvesi, akşam üstü çay saati, gece canlı müzik ve gün batımını izlemek için sık sık uğradık.




Check out

İlk defa bir tatil dönüşünde ağlamaklı oldum :( 5 gece hiç yetmedi ve gerçek hayata hiç dönesim yoktu... Uçağımız akşamdı ancak check out saat 11'de. Bize küçük bir oda verdiler ki gitmeden önce rahat rahat üstümüzü değiştirelim diye. Havaalanı transferini de otel seve seve ayarlıyor.

,

Mauritius rehberinin tamamı için tıkla.


bottom of page