top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Paris - Champs Elysee, Eyfel kulesi

Updated: Jan 20, 2019


Bugün Paris klasiklerini gezelim hadi. Paris'te turist olmak da güzel çünkü gerçekten masal gibi her yer.

Champs Elysee (Şanzelize) Paris'in en meşhur bulvarı. Arc de Triomphe'dan başlıyor ve Place de la Concorde'a kadar uzanıyor. Paris'e ilk defa gidiyorsanız şöyle bir göz atın ama çok vakit kaybetmeyin burada. Aşırı turistikleşmiş ve keyifsiz bence. Bir de sakın ama sakın Champs Elysee üzerinde yer alan restoranlarda oturmayın. Kazık yersiniz üstüne bir de kötü bir yemek yersiniz ben sizi uyarmış olayım. Yılbaşı dönemi gidiyorsanız durum farklı çünkü hava kararınca o süsler gerçekten de pek güzel oluyor. Tavsiyem Arc de Triomphe'un tepesine çıkıp bulvara kuşbakışı bakmak. Ya da Place de la Concorde'da kurulan dönme dolaba binebilirsiniz.

Gelelim bu bölgede yer alan asıl güzel caddelere. Champs Elysee'ye paralel olarak seyreden Rue Saint Honore tam bir alışveriş cenneti. Burada genelde Gucci, Dior gibi pahalı markalar yer alıyor ama sadece o vitrinlerin dekorasyonlarını görmek bile keyifli. Diğer favori sokaklarım ise Avenue George V ve Avenue Montaigne. Bu iki cadde de Champs Elysee'den başlıyor ve sonuna kadar yürüdüğünüz zaman kendinizi nehir kıyısında buluyorsunuz. Hem de Eyfel manzarası karşınıza çıkıyor. Bu iki cadde boyunca Paris'in en lüks ve şık otelleri ve mağazaları yer alıyor. Four Seasons ve Plaza Athenee otelleri de bu caddelerde yer alıyor. Kıyıya ulaşmışken Palais de Tokyo'ya mutlaka uğrayın hatta manzaraya karşı birşeyler için burada.

Eyfel kulesini görmeden dönmeyin. Parisliler ne kadar sevmese de beni her seferde büyülüyor. Hava karardıktan sonra ayrı güzel oluyor. Her saat başı ışık gösterisi oluyor. Paris'in köprülerinden birinden sadece öyle izlemek bile mutluluk veriyor. Evlilik teklifimi de Eyfel manzarası karşısında, Pont de l'Alma'da aldım, hihi :)

Eyfel'e çıkmak isterseniz biraz vakit ayırmanız gerekiyor çünkü maalesef sıra oluyor :( Doğrusu gerekirse manzara aşağıdan daha etkileyici, bence çok vakit harcamayın. Eyfeli izlemek için en güzel manzara tam karşısında yer alan Trocadero'dan. Buraya da Champs Elysee'den yürüyerek ya da nehir kenarından yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bence nehir kenarından keyif keyifli yürüyün :) Hatta üşenmeyip biraz daha yürürseniz Pont de Bir Hakeim'e ulaşırsınız. Çok iyi Instagram malzemesi çıkar bu köprüden :)

Aşağıdaki haritada tavsiye ettiğim tüm mekanlar işaretli. Üstüne tıklayıp haritayı indirebilirsiniz :)


Mekanlar

Hotel Astrid - Bu bölgede kalmak isterseniz bu oteli tavsiye edebilirim. Fiyatları uygun ve ulaşım açısından rahat - 27 Avenue Carnot

Le Relais de L'Entrecote - Antrikotcu, mutlaka gidin - 15 Rue Marbeuf

Jeff de Bruges - Çikolataları efsane - 71 Rue La Boétie

L'Avenue - Ultra kokoş bir mekan, türk görmek garanti. Atmosfer güzel - 41 Avenue Montaigne

Chez Francis - Akşam Eyfel manzaralı bir içki için - 7 Place de l'Alma

Monsieur Bleu - Şık bir akşam yemeği veya bir içki almak için baya keyifli - 20 Avenue de New York

Palais de Tokyo - Müze, İçinde restoranı ve önünde cafesi var - 13 Avenue du Président Wilson

Trocadero - Eyfel kulesinin tam karşısında yer alan park


bottom of page