top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Phi Phi Adaları

Updated: Jan 20, 2019


Gelelim Phuket bölgesinin en meşhur adalarına: Phi Phi Adaları. Phi Phi adaları iki kısımdan oluşuyor: Koh Phi Phi Don ve Koh Phi Phi Leh. Don kısmında yerleşik yaşam var, restoranlar, oteller mevcut. Leh kısmında ise yerleşik yaşam yok. Meşhur Maya Bay de burada. Google'da arattığınızda karşınıza inanılmaz görüntüler çıkıyor. Hemen bilet alıp gitmek istiyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim, Phuket'i Koh Samui'ye tercih etmemin sebebi de Phi Phi adalarını görmek istememdi. Adaların ünü Leonardo DiCaprio'nun oynadığı 'The Beach' adlı filmle yükselmiş. Her gün binlerce turist teknelerle buraya akın ediyor. Phi Phi adaları tam bir hayaller, hayatlar örneği. İnternette dolaşan o ıssız sahil fotoğrafları maalesef gerçeği yansıtmıyor. Gittiğiniz zaman sahilde, denizde yüzlerce insan ve tekne bulacaksınız. Doğa muhteşem, gerçekten resimlerdeki kadar güzel ancak izdiham nedeniyle pek de tadını çıkaramıyorsunuz :( Gelelim detaylara:

Nasıl gidilir?

Phi Phi adalarına gitmek için en yaygın yol günlük düzenlenen tekne turlarıyla gitmek. Phuket'ten kalkan feribotlarla da Koh Phi Phi Don'a ulaşabilir, hatta adada konaklayabilirsiniz. Sürat teknesiyle yaklaşık 1 saat, feribotla 2 saat sürüyor. Krabi'den yolculuk biraz daha kısa.

Günlük tekne turu

Biz de çoğu turist gibi günübirlik sürat teknesi turuna katıldık. Rehberimiz Dee Seastar adlı firmadan yer ayırttı bize. Normalde kişi başı fiyatlar 3200 Baht civarında. Biz 2000 Baht verdik :) Dee'nin iletişim bilgileri için bana buradan bir mesaj atmanız yeterli :) Turların tamamı hemen hemen aynı güzergahı takip ediyor. Sizi sabahın köründe otelinizden alıyorlar. Yolda başka otellerden de başka katılımcıları toplaya toplaya Phuket Marinasına ulaşıyorsunuz. Orada çay kahve kurabiye ikramı mevcut. Sonra kısa bir bilgilendirme sonra 40 kişilik gruplara ayrılıp sürat teknesine geçiyorsunuz. Şansımıza 45 kişilik teknede 35 kişiydik ama ona rağmen bayağı samimi bir oturma düzenine sahipti. 45 kişi olsaydık nasıl olurdu düşünemiyorum. Teknede otururken etrafı pek de görmüyorsunuz. 1 saat boyunca son sürat gidiliyor o şekilde. Önceden herkes miden bulanır diye tembihledi ama bana göre çok rahat ve sallantısız bir yolculuktu. Hava çok güzeldi o gün belki onun da etkisi büyüktü. Yine de sizi kolay deniz tutuyorsa önceden mide bulantısına karşı ilaç dağıtıyorlar ondan alabilirsiniz.

Duraklar Koh Phi Phi Don, Monkey Beach, Maya Bay, Snorkel. Sırası değişebilir.

Koh Phi Phi Don

Burada öğle yemeği için durduk. Koyda ufak bir yüzme kısmı var onun dışında tekneler park etmiş. Öğle yemeğinden çok bir beklentiniz olmasın. Ada müslüman bir ada olduğu için alkol servisi yok. 1 saat burada durduk.


Maya Bay

Turun en meşhur kısmı. Koy gerçekten çok güzel, su masvavi, kayalar çok etkileyici...ama yüzlerce turist ve tekne herşeyi bozuyor. Evet biz de gittik, görmek istedik ama gerçekten siniri bozuluyor insanın. Doğanın içine etmek böyle birşey olsa gerek. Burada da yaklaşık 1 saat geçirdik.





Monkey Beach

Maymun besleyip seveceğiz diye sevinmiştik ama sadece uzaktan görmemize izin verdiler. Güya ısırıyormuş maymunlar, onlar da bıkmış anlaşılan turistlerden :)

Snorkel

Teknede snorkel ekipmanı dağıtıyorlar size. Çeşitli yerlerde durup snorkel yaptık. Renkli renkli balıklar gördük :)

Khai Island

Turun bu kısmı bence çok gereksizdi. Okyanusun ortasında minik bir adacık. Kokteyl satışı yapacağız diye buraya da salıyorlar herkesi. Bira, Pina Colada vs her türlü içki mevcut.

Genel olarak çok bayılmadık bu tura. En çok görmek istediğim yerdi ama maalesef aşırı turistik. En yoğun sezonda gitmemizin etkisi de büyük tabi. James Bond Island turu da ayırtmıştık ama bu tur sonrası iptal ettik onu da.

Phuket gezi notları için tıkla.

Phuket sayfasına dönmek için tıkla.

bottom of page