top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Riga'da nerede kalınır? - Gallery Park Hotel & Spa



Riga'ya hafta sonu için geldik ve sadece 1 gecemiz vardı. Hem dinlenebileceğimiz hem de merkezi olan bir otelde kalmak istedik ve tercihimiz Gallery Park Hotel & Spa oldu. Riga'nın en iyi otellerinden biri ve fiyatı Avrupa'daki diğer otellere göre çok iyiydi. Avrupa'da 5 yıldızlı otellerde kalmak genelde pek makul olmuyor ama burada odalar 120 Euro'dan başlıyor, bu fiyata A La Carte kahvaltı ve Spa kullanımı dahil. Bazı odalar, örneğin İmperial Suite, tabii ki daha pahalı. Hem konumu hem de servis ve konfor açısından çok sevdik oteli.

Bina 19. YY'dan kalma bir bina ve UNESCO dünya mirasında yer alan bir bina. Konumu ise tam konsoloslukların yer aldığı bir bölgede. Old Town'a yürüyerek 5 dakikaya ulaşabiliyorsunuz, ki bu çok hoşumuza gitti çünkü gün içinde dinlenmeye veya üstümüzü değiştirmeye kolayca uğrayabiliyorduk.




Odamız Business Suite türündendi ve epey genişti. Tavanlar yüksek ve aydınlıktı, köşe oda olması nedeniyle de hem otelin avlusuna hem de ana caddeyi gören bir manzaramız vardı. Otelin her yerine tarihi bir dekorasyon stili hakim. Genelde öyle çok ahşap ahşap dekorasyon sevmesem de binanın dokusuna çok yakışmıştı ve anki zaman yolculuğu apmış gibi hissettik zaman zaman. Ayrıca ortak alanlarda sürekli Caz müziği çalması da aşırı hoşumuza gitti.



Kahvaltı 07:30 - 10:30 arası servis ediliyor (hafta için 10'a kadar) ve A La Carte şeklinde. Ufak bir büfe kısmı da var, onun dışında menüden istediğiniz yumurtayı ya da Pancake, Granola gibi herşeyi söyleyebiliyorsunuz. Pancake'ler özellikle iyiydi. Kahvaltı salonu yine tarihi dokusuyla bizi farklı bir döneme taşıdı. Güzel havada otelin terasında da kahvaltı edebilirsiniz.

Öğle veya akşam yemeği için otelin kendi restoranı da var. Burada özellikle yöresel lezzetler servis ediliyor. Bizim maalesef denemeye vaktimiz olmadı.

Otelin bir diğer güzel yanı, oda fiyatına Spa kullanımı da dahil olması. Sauna ve Buhar Banyosu var ve ardından dinlenmek için havuzu çok keyifli. Ek olarak ücret karşılığında masaj, cilt bakımı gibi hizmetler de alabilirsiniz.

Riga'ya gitmeyi planlıyorsanız, keyifli bir konaklama deneyimi için kesinlikle bu otele göz atın. Kendinizi şımartmak için ya da romantik bir hafta sonu için bire bir.

Fiyatlara göz atmak için tıkla.

Riga rehberi için tıkla.











bottom of page