top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Rio de Janeiro'da nerede kalınır? - Yoo2 Hotel


Hayatımda EN GÜZEL MANZARALI otelle sizi tanıştırmak istiyorum: Yoo2 Hotel. Rio de Janeiro'da yeni sayılabilinecek bir otel, Botafago bilgesinde yer alıyor ve Rio'nun meşhur simgelerinden Sugarloaf Mountain'a tam karşıdan bakıyor.

Uzun zamandır Rio'ya gitmeyi hayal ediyordum ve ana nedeni inanılmaz doğası ve manzaralarıydı. Yoo2'de Sugar Room adlı odayı tuttuk ve Rio'da hatta Güney Amerika'daki ilk gecemizi burada geçirdik. Manzara o kadar güzeldi ki size anlatamam. Tablo izler gibi uzun uzun bu manzarayı izledik.

Manzaranın dışında otelin kendisi de gayet güzeldi. Dekorasyon çok modern ancak bazı yerlerde geleneksel desenlere de yer verilmiş. Diğer odaları görmedim ama tavsiyem Sugar Room'da kalmanız çünkü otelin ana olayı manzarası.

Botafago bölgesi daha çok iş yerlerinin olduğu az turistik bir bölge. Copacabana veya Ipanema gibi turistik bölgelere çok yakın sayılmaz (arabayla yaklaşık 15 dakika). Ancak Lapa, Santa Theresa veya the Olympic Boulevard gibi başka ilginç bölgeler yakın sayılır. Yine de her yere arabayla gitmenizi tavsiye ederim, özellikle geceleri otelin çevresi tenha biraz.

Kahvaltı oda fiyatına dahil ve büfede tuzlu ve tatlı bir çok yerel hamur işi vardı. Onun dışında klasik salam, peynir ve meyve çeşitleri vardı. Taze meyve suları özellikle hoşuma gitti.

Son olarak, otelin Roof barına mutlaka uğrayın. Burada manzarayı aranızda cam olmadan doya doya izleyebilirsiniz. Teras sabah 10'da açılıyor ve gece saatlerine kadar açık. Hatta akşamları DJ performanzı oluyor ve otel müşterisi olmayanlar da gelebiliyor. Akşamları kalabalık oluyor o yüzden erkenden yer kapmanızı öneririm. Terasta şezlonglar ve havuz da mevcut ama biz içkilerimizle manzaraya hayran kalmaktan başka bir şeye vakit bulamadık.

Burası kesinlikle Güney Amerika seyahatimizin en özel anılarından biriydi.

Fiyatlara göz atmak için tıkla.














bottom of page