top of page

Amsterdam gerçekten de enteresan bir yer. Sanki gerçek bir yer değil, oyuncak şehri gibi. Minik minik eğrilmiş evler yan yana dizilmiş, bir sürü bisiklet, insanlar mutlu, havada ot kokusu.. Amsterdam elbette Redlight ve Coffee Shop'larıyla meşhur ama bunların ötesinde keşfedilecek çok yer var. Keyifli bir kaç gün geçirmek için Amsterdam doğru bir tercih olur. Özellikle mekanların güzel tasarımına ve tasarım butiklerine bayılacaksınız eminim. Özellikle bahar ve yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte cıvıl cıvıl bir şehir. Instagram'daki Amsterdam paylaşımlarımı #oooamsterdam hashtaginden takip edebilirsin. 🇳🇱

Nasıl gidilir ✈️: THY, Pegasus, Onur Air, Atlasglobal ve KLM direkt uçuyor. Yolculuk 3 saat sürüyor. Uygun bilet bulmak yılın hemen hemen her zamanında mümkün. Resmi tatillerde genelde artıyor. Siz fırsatları takip edin ve 100 Euro'ya gidiş-geliş biletinizi kapın.

Ne zaman gidilir 📅: Hollanda'da kışlar soğuk olur. Tavsiyem Nisan-Eylül arası gitmeniz. Nisan sonu King's Day kutlamaları güzel bir vesile olur. Soğuk hava beni engellemez diyorsanız Aralık ayı yılbaşı süslemelerini görmek için ve Noel pazarlarını ziyaret etmek için ilginç olabilir.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli. Başvurular VFS Global aracılığıyla kabul ediliyor.

Konaklama 🏨: Oteller Amsterdam'da oldukça pahalı. Gecesi 100 Euro altı birşey bulmak zor, ancak şehir merkezin dışına çıkarsanız mümkün. Ulaşım rahat o yüzden çok kafanıza takmayın merkezde kalmıyorsanız. AirBnb de yine bir alternatif. Üstellikle Hollanda'daki tüm evler aşırı bakımlı ve hoş dekore edilmiş.

Amsterdam'da Ulaşım 🚋: Havalanından ulaşım çok rahat ve kolay. Schiphol Havalimanından direkt şehir merkezinde bulunan Amsterdam Centraal'e tren var. Yolculuk yaklaşık 15dk sürüyor ve sık sık tren seferleri mevcut. Taksi falan hiç düşünmeyin bence. Şehir içinde tramvay ağı çok yaygın. Metro'da var ama genelde tramvayla heryere ulaşabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanmak için mutlaka Hollanda Akbili olan OVChipkaart alın. Bu kartla havaalanından trene de binebilirsiniz veya şehirler arası seyahat edebilirsiniz. Maliyet açısından çok daha avantajlı oluyor. Kartın ücreti 7.50 Euro. Ortalama 6 seyahat sonra kart ücretini çıkartmış oluyorsunuz. Toplu taşıma kullanmak istemezseniz de UBER var, o da bir seçenek. Özellikle kalabalık bir grupsanız hem daha ucuza hem de daha rahat yolculuk yapabilirsiniz. Ya da bisiklet :) 

 

Program 👣: Amsterdam çok büyük bir şehir değil. Şehri yürüyerek bir kaç günde rahatça keşfedebilirsiniz bu yüzden 3 gün yeterli, 4 gün ideal. Cumayı ve/ya Pazartesiyi izin alıp bir-iki gün izinle çok keyifli bir hafta sonu seyahatı yapmış olursunuz. Gezilmesi gereken semtler ve buradaki mekan önerileri için rehberlere göz atın derim. 

1. Gün - Centrum

2. Gün - Oud Zuid & Oud West

3. Gün - De Pijp

Faydalı Bilgiler
Örnek Program
Harita
bottom of page