top of page

Bali adası Endonezya'nın en popüler tatil adası. Avustralya'ya yakınlığı nedeniyle özellikle Avustralya'lı turistlerin bir numaralı destinasyonu. İklimi, doğası, kültürü, birbirinden güzel restoranları ve otellerde aldığınız üstün hizmet kalitesi nedeniyle gerçekten de gitmeye değer bir ada. Üstelik fiyatlar çok makul. Kısaca ister keşif dolu bir tatil için, ister romantik balayı için, Bali kesinlikle tavsiye edeceğim bir destinasyon. Instagram'daki Bali paylaşımlarımı #ooobali hashtaginden takip edebilirsin 🇮🇩 

Nasıl gidilir ✈️: Türkiye'den maalesef direkt uçuş bulunmuyor. En kolay yol Qatar Airways veya Emirates ile Doha/Dubai aktarmalı gitmek. Bir diğer alternatif ise THY veya Singapore Airlines'la Singapur'a uçup oradan Air Asia, Jetstar gibi yerel havayollarıyla Bali'ye uçmak olabilir. Aynı şekilde yine THY'le Kuala Lumpur veya Jakarta'ya uçup oradan devam edebilirsin. Eğer sadece Bali düşünüyorsanız Qatar Airways genelde en uygun tercih oluyor. Eğer başka bir şehir daha görmek istiyorum diyorsanız da mutlaka Singapur üzerinden gidin derim :)

Ne zaman gidilir 📅: Az yağmur olan aylar Mayıs - Eylül en uygun zamanlar. Evet doğru, Bali diğer tropik adaların aksine bizim Yaz aylarında en kuru dönemi yaşıyor bu da genelde Türkiye'deki düğün sezonuna denk geliyor. Yaaani balayı için güzel bir tercih olur. Nisan - Ekim ayları da güzel olabilir, biraz şans işi. Kış aylarını çok tavsiye etmem.

Vize 🛂: Vize yok 👌

Konaklama 🏨: Oteller ise gecelik 20 Euro'dan başlıyor :) İyi bir 5 yıldızlı otel gecesi 100 - 150 Euro civarında. Bali'de konaklama için çok farklı bölgeler mevcut (Seminyak, Ubud, Nusa Dua gibi) ve otel konseptleri her bölgede farklı.

Bali'de Ulaşım 🚋: En çok ulaşım konusunda sıkıntı çektik. Bir kere UBER, Grab gibi uygulamalar yasak ve taksiciler tespit edince çirkinleşiyor. Biz mesela bindiğimiz Uber'den yarı yolda taksiciler tarafından indirildik... Her bölgenin ayrı taksi sistemi var. Seminyak - Kuta bölgesinde en güvenilir Blue Bird taksi, ancak mutlaka taksimetre açtırın. Ubud'da yerel şöförlerle anlaşmanız gerek. En temizi önceden bir şöförle anlaşmak sanırım. Otelinizden yardım isteyebilirsiniz bu konuda.

Faydalı Bilgiler
Mekanlar
Harita
bottom of page