top of page

Almanya, diğer Avrupa ülkelerine göre tatil için genelde en son akla gelen ülkelerden biri. Aklımızda hep soğuk, gri, sıkıcı bir imajı var Almanya'nın. Çoğu şehri bunu doğrulasa da Berlin bambaşka. Almanya'nın başkenti ama Almanya ile alakası yok. Avrupa'da gödüğüm en kozmopolit şehirlerden biri. Her semti farklı bir atmosferle karşılıyor seni. Mekanlar keyifli, insanlar açık ve renkli, gece hayatı çılgın. Gece çıkmayı seviyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken bir şehir. Henüz eklemediyseniz hemen gidilecek yerler listenize ekleyen bakalım :) Instagram'daki Berlin paylaşımlarımı #oooberlin hashtaginden takip edebilirsin. 🇩🇪

Nasıl gidilir ✈️: THY, Pegasus, Onur Air hepsi direkt uçuyor. Yolculuk yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Borajet'in haftada bir Ankara'dan direkt uçuşu mevcut. İzmir'den ise SunExpress direkt uçuyor. Antalya'dan Sunexpress, Onur Air ve Condor'un direkt uçuşları var.

Ne zaman gidilir 📅: Almanya'nın havası pek belli olmuyor. Bazen aşırı soğuk bazen 35 derece olabiliyor. Siz yine de güzel havayı garantilemek için Mayıs-Eylül arası gidin derim. Böylece kışın kapalı olan bir çok yazlık mekanın tadını da çıkarabilirsiniz.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli. Başvurular IDATA aracılığıyla kabul ediliyor.

Konaklama 🏨: Konaklama Almanya'da diğer Avrupa şehirlerine göre daha uygun. 60-70 Euro'ya gayet düzgün oteller bulmak mümkün. Biz Berlin'de iki farklı otelde kaldık. Biri Elegia Hotel diğeri ise Tryp by Wyndham. Elegia direkt Kudamm'da yer alıyor, yeri gayet keyifli. Tryp by Wyndham ise biraz daha şehir dışında. Araba kiraladığımız için sorun olmadı bizim için ama tavsiyem daha merkezi bir otelde kalmanız. AirBnB'ye de göz atın derim.

Berlin'de Ulaşım 🚋: Berlin'e uçakla geliyorsanız eğer ya Tegel havalimanına ya da Schönefeld havaalanına ineceksiniz. Tegel'dan şehre giden birçok otobüs var. Schönefeld havaalanı şehir merkezine biraz daha uzak. Buradan da tren veya otobüsle merkeze ulaşabilirsiniz. Şehir içinde yaygın metro (ubahn) ve tren (sbahn) ağından faydalanabilirsiniz. Şehrin her yerine bu şekilde ulaşmak mümkün. Almanya'da UBER'den ziyade MyTaxi daha yaygın. App'ini indirip taxi çağırabilirsiniz.

 

Örnek Program 👣: Berlin için 3-4 gün ayırın derim. Berlin'de mahalle kültürü çok gelişmiş. Kreuzberg'in tadı ayrı, Prenzlauer Berg'inki ayrı. Eminim ki hepsini çok seveceksiniz. Her zevk için birşeyler var. Kokoşluk arayanlar için Charlottenburg, Hipster Cenneti arayanlar için Friedrichshain, Turist olmak isteyenler için Mitte. Gezilmesi gereken semtler ve buradaki mekan önerileri için rehberlere göz atın derim. 

1. Gün - Prenzlauer Berg, Mitte Rehber için tıkla.

2. Gün - Friedrichshain, Kreuzberg, Neukölln Rehber için tıkla.

3. Gün - Charlottenburg, Tiergarten Rehber için tıkla.

Faydalı Bilgiler
Örnek Program
Harita
bottom of page