top of page
Rehberi indir

Dubai kış aylarında Yazı yaşayabileceğiniz en yakın destinasyon sayılır. 4 saatlik bir uçuş sonrası sizi sıcacık bir have ve palmiyeler karşılıyor. Hem denizin tadını çıkarabilir hem de şehri gezip bol bol alışveriş yapıp yemek yiyebilirsiniz. Dubai’yi çok mu sevdim bilemedim ama soğuk havalardan bunalırsanız harika bir kaçış noktası olduğu kesin. Dubai paylaşımlarımı #ooodubai hashtaginden takip edebilirsin. 

Nasıl gidilir ✈️: THY, Pegasus, Emirates ve FlyDubai’nin İstanbul’dan direkt uçuşları var. Yolculuk 4.5 saat sürüyor.

Ne zaman gidilir 📅: Dubai her daim sıcak ve güneşli bir şehir. Hatta bazen biraz fazla sıcak olabiliyor. Eğer kavrulmayı pek sevmiyorsanız tavsiyem Kasım-Nisan arası gitmeniz olur.

Vize 🛂: Vizeyi ücret karşılığında ve online alabiliyorsunuz. En kolay yolu seyahat ettiğiniz havayolu aracılığıyla almanız olur. THY ve Pegasus USD 105 alıyor bu işlem için ve tek girişli vize için. Çok girişli veya daha uzun süreli vizelerin fiyatları daha yüksek. Emirates ücretsiz vizenizi alıyor ama bunu bilet fiyatına yansıtıyor, yani genelde Emirates bilet fiyatları diğer havayollarına göre daha pahalı. Bazı oteller de bu hizmeti sunuyor ama fiyatlar hemen hemen aynı. Belge olarak sadece uçak bileti ve pasaport fotokopisi (en az 6 ay geçerli) gerekli. Vize 2-3 güne çıkıyor ve mail olarak size iletiliyor, çıktısını almanız yeterli. Resmi bir kural olmasada bazı ülkelere önceden giriş yağmış olmak sınırda sorun yaratabiliyormuş (örneğin İsrail). 

Konaklama 🏨: Eğer bütçeniz müsade ediyorsa direkt Palmiye'de kalın, başka yere bakmayın derim. Ama bu bölgedeki oteller maalesef bayağı bir tuzlu o yüzden biz kalamadık. Konaklamamızı iki bölgeye böldük. Seyahatimizin bir kısmını Crowne Plaza Dubai'de geçirdik. Burj Khalifa ve Jumeirah Beach'e yakınlığı nedeniyle bu oteli tercih ettik. Diğer kısmını da yeni açılan Tryp by Wyndham Barsha Heights'de kaldık. Lokasyon mükemmel değildi ama otel pırıl pırıl ve çok şık.

Dubai'de Ulaşım 🚋: Biz ulaşım aracı olarak UBER ve Careem kullandık. Diğer ülkelerde olduğu gibi UBER gibi uygulamalar Taksi'ye göre bir tık daha pahalı ama taksilerden pek memnun kalmadık. Metro da var ama sanırım Dubai'de pek kullanan yok :) 

Örnek Program 👣: Dubai hem şehir tatili hem deniz tatili yapabileceğiniz bir destinasyon. Gündüzleri aslında yapılacak pek bir aktivite yok o yüzden  gündüzleri beach, akşamları da şehri gezmek en mantıklısı. 4-5 gün gayet yeterli. Vaktiniz varsa Abu Dhabi’yi de gezebilirsiniz.

bottom of page