top of page

Yeter artık, soğuk havalardan sıkıldım diyorsan Miami tam da sana göre bir yer.Tropik iklimi sayesinde kış diye birşey yok Miami'de. Sadece çok sıcak ve az sıcak diye birşey var :) Hem deniz tatili hem şehir tatilini birleştirebileceğiniz bir rota. Biraz tropik ada, biraz gökdelenler, biraz alışveriş ve bol bol güzel hava ve güler yüzlü insan. Miami insanı resmen mutlu eden bir şehir, sanırım biraz da bağımlılık yapıyor. Sanırım Türklerin de neden sık sık Miami'ye taşınma hayalleri kurduklarının nedeni de bu. Ben Miami'ye şimdilik bir kere gittim. Çok keyifli 4 gün geçirdim bu şehirde.  Hayatımda gördüğüm en etkileyici gün batımını Miami'de izledim ve tekrar gitmek için çok geçerli bir neden bence :) Instagram'daki Miami paylaşımlarımı #ooomiami hashtaginden takip edebilirsin. 🇺🇸

Nasıl gidilir ✈️: THY'nin direkt uçuşu var. Yolculuk 13 saat sürüyor. Aktarmalı uçmanız da mümkün. Örneğin Lufthansa, KLM veya Air France ile. Bazen aktarmalı uçmak fiyat açısından daha avantajlı olabiliyor.

Ne zaman gidilir 📅: Yılın hemen hemen tüm ayları sıcak ancak tropik iklim nedeniyle bazı aylar yağmurlu geçebiliyor hatta hurricane (fırtına) riski var (Ortalama sıcaklıkları görmek için tıkla). Yağmurlar genelde kısa ve çok şiddetli oluyor. Yani yağmur yağsa bile 2 saat sonra günlük güneşlik olabiliyor. Siz yine de işinizi garantiye almak istiyorsanız Kasım-Mayıs arası gitmenizi öneririm. Her yıl Aralık ayında düzenlenen Art Basel sırasında şehir özellikle keyifli oluyor.

Vize 🛂: Amerika'ya gitmeden önce vizeye başvurmanız gerekiyor. Vize onaylanırsa genellikle 10 yıllık vize alıyorsunuz. Ücreti 160 USD.

Konaklama 🏨: Miami tam bir otel cenneti. South Beach sahillerinde bir sürü keyifli otel mevcut. Delano, 1 Hotel, SLS, W South Beach. Tabii ki bu oteller bütçenizi zorlayabilir. Downtown'da daha hesaplı alternatifler bulmanız mümkün. Ancak denizin de tadını doya doya çıkarmak için South Beach'te kalmanızı öneririm. Biz hem lokasyon hem de fiyat açısından çok iyi bir ev tutmuştuk AirBnB üzerinden (linki burada).

Miami'de Ulaşım 🚋: THY ile uçuyorsanız Miami Havaalanına inip oradan da kısa bir sürede şehre ulaşabilirsiniz. Önerirm Taksi, UBER veya Super Shuttle olur. Aktarmalı uçarsanız Miami'den 1 saat uzaklıkta olan Fort Lauderdale havalimanına inme ihtimaliniz var. Eğer araba kiralamayı düşünmüyorsanız biletinizi alırken Miami Havaalanını tercih edin derim. Biletten tasarruf edeyim derken aradaki farkı transfere verirsiniz. 

Şehir içinde toplu taşıma biraz zorlayabilir. Kullanacaksanız da ücretsiz Metro Mover veya otobüs kullanabilirsiniz. Onun dışında arabayla ulaşım daha rahat. Uber veya taksi gayet uygun. Eğer araba kiralarsanız da çevreyi daha esnek gezebilirsiniz. Araba kira fiyatları oldukça uygun. 

 

Program 👣: Program biraz beklentilerinize göre şekil alabilir. Miami'nin her yerini 2-3 günde gezebilirsiniz ancak bu seyahati bir deniz tatili olarak düşünürseniz eğer en az 1 hafta kalın derim. Hem gezmeli hem dinlenmeli güzel bir seyahat olur. Miami sadece South Beach'den ibaret değil elbette. Çevresinde keşfedilecek çok fazla yer var. Örneğin 1-2 gün ayırıp arabayla 4 saat mesafede olan Key West'e gidip biraz Karibik havası solabilirsiniz. Yine diğer bir alternatif ise Fort Lauderdale'den hareket eden gemilerle 2 saat uzakta yer alan Grand Bahama Island adlı Bahama adasına geçiş yapmak olabilir. Günübirlik bile gidebilirsiniz (Detaylar için tıkla). Aşağıdaki durakları mutlaka programınıza ekleyin derim.

  • South Beach

  • Wynwood Walls

  • Downtown Miami

  • Miami Design District

  • Brickell

  • Key Biscayne - Key West

  • Fort Lauderdale

bottom of page