top of page

Aşıklar şehri Paris.. Benim için yeri her zaman ayrı olacak bu şehrin çünkü sevgilimden evlenme teklifi aldığım şehir bu şehir :) Gerçekten de çok romantik, her gidişimde kendine hayran bırakıyor. 10 kere gitseniz de tekrar gitmek isteyeceksiniz. Sizin de Paris anılarınız veya önerileriniz varsa aşağıya yorum bırakmayı unutmayın :) Instagram'daki Paris paylaşımlarımı #oooparis hashtaginden takip edebilirsiniz. 🇫🇷

Nasıl gidilir ✈️: THY, Air France, Pegasus, Atlasglobal ve Onur Air direkt uçuyor.

Ne zaman gidilir 📅: Paris'in her mevsimi güzel bence. En sevdiğim zamanlar Bahar/Sonbahar ayları ve Aralık ayı. Bir kere olsa da şehri yılbaşı süsleriyle görmenizi tavsiye ederim. Romantiklik derecesi 10 kat artıyor :)

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli.

Konaklama 🏨: Paris'teki oteller pahalı ve genelde küçük. Ben genelde lokasyona göre seçiyorum kalacağım yeri. Daha önce kalmış olduğum Hotel Astrid veya Grand Hotel du Loiret göz atabilirsiniz. Gecelik fiyatlar yaklaşık 100 Euro civarı. AirBnB'de de kaldık, o da bir alternatif olabilir.

Paris'te Ulaşım 🚋: Paris'in ana havaalanı Charles de Gaulle. Pegasus hariç tüm havayolları buraya uçuyor. Şehre ulaşmak için bir kaç seçenek var. Trenle (RER B treni) yarım saate Chatelet durağına ulaşabiliyorsunuz. Ücreti tek yön için 10 EURO. Oradan da şehrin hemen hemen her yerine metro hattı mevcut. Tren yolculuğu rahat sayılır, Paris'in gettolarını göre göre şehre ulaşıyorsunuz. UBER'le gitmek isterseniz tek yön ücreti 45 Euro. Pegasus ile yolculuk ediyorsanız Orly havalimanına ineceksiniz. Buradan da yine trenle ulaşmanız mümkün ancak havaalanın hemen içinde tren istasyonu yok. En yakın tren istasyonuna giden shuttle servisleri var. UBER 40 Euro tutuyor. Şehir içinde de Metro ağı çok geniş. Paris'in trafiği sıkışık olabiliyor o yüzden mutlaka metroyu tercih etmenizi öneririm. Yine de arabayla gitmek isterseniz de UBER'i tavsiye ederim. Çok yaygın ve araç bulmak kolay oluyor. Bu arada en güzeli yürümek tabii ki :)

 

Program 👣: Paris'i doya doya gezmek için 4 gün ideal süre bence. 3 günlük bir kaçamak da yapılabilir ama çok sıkışık bir program olur. Vaktiniz varsa birer gün Disneyland ve Versailles Şatosunu görmek için de ekleyebilirsiniz. Örnek bir gezi aşağıdaki gibi olabilir.

1. Gün - Best of Paris: Champs Elysee, Eyfel kulesi, Rue St. Honore

2. Gün - Le Marais, Centre Pompidou, Ile St. Louis, Notre Dame, Saint Germain

3. Gün - Louvre, Jardin de Tuliers, Opera

4. Gün - Canal St. Martin, Montmartre, Sacre Couer

bottom of page