top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Maldivler Rehberi - Sıkça Sorulan Sorular

Updated: Apr 25, 2021

Maldivler hakkında benim de gitmeden önce kafamı kurcalayan soruları burada kısaca cevaplamak istedim. Instagram'daki Maldivler paylaşımlarımı #ooomaldives hashtaginden takip edebilirsin.

Heritance Aarah Maldives Overwater villas
Heritance Aarah Maldives Overwater villas

Maldivlere nasıl gidilir? ✈️

THY'nin direkt seferi var. Yolculuk 7.5 saat sürüyor. Aktarmalı da gitmeniz mümkün. Qatar Airways veya Emirates ile aktarmalı gidebilirsiniz mesela. Ardından otelinize ulaşmak için ya sürat teknesiyle veya deniz uçağıyla seyahat etmeniz gerek.

Maldivler'e ne zaman gidilir?

Maldivler'in iklimi ikiye ayrılıyor: Yağmurlu ve Yağmursuz sezon. Yağmurlu sezon (Mayıs-Ekim) çok ve nemli sıcak oluyor ve yağmur riski yüksek. Biz hem Temmuz'da hem Ağustos'ta gittik ve hava gayet iyiydi. Sıfır yağmur yağdı, iki gün bulutlu sonrası parçalı güneşli veya güneşliydi. Hatta Temmuz ve Ağustos'ta gitmiş olan bir çok balayı çifti de aynısı söyledi. Hangi adada kaldığınız da fark ediyor elbette. bazı adalarda deli gibi yağmur yağıyorken başka adalarda güneş açmış olabiliyor. Biraz da şans meselesi. Yağmursuz sezon (Kasım-Nisan) arası kuru dönem, ancak bunun da garantisi yok. Yüksek sezon olduğu için otel fiyatları epey pahalanıyor. Adadaki yerlilerden öğrendiğim ise geçiş dönemine denk gelen aylar, yani Mayıs ve Ekim, epey bi yağmurlu geçiyormuş.

Maldivler vize istiyor mu? 🛂: Vize yok👌

Maldivler'de nerede kalınır? 🏨

Bence Maldivler seyahatinizin güzel geçmesini sağlayacak en önemli nokta, çünkü sadece o otelde vakit geçireceksiniz.

Maldivler genelde pahalı olsa da burada da farklı bütçelere göre seçenekler var. Bazı adalar bir kaç uygun fiyatlı otele bir arada ev sahipliği yapıyor. Ben görmek istiyorum, otel önemli değil derseniz bu adalarda gecesi 100 Euro'dan başlayan oteller var. Gecesi 10 bin Euroya oteller de var. Benim görüşüm Maldivleri Maldivler olarak yaşamak için kesenin ağzını biraz açmanız gerekiyor.


Dediğim gibi, her bütçeye ve tarza uygun farklı oteller mevcut. Biz toplam 6 farklı otelde kaldık ve hepsinin konsepti ve özelliği farklıydı.


  • Fushifaru - Tam anlamıyla bir butik otel. Ada ufacık ve oda sayısı az. Dingin ve romantik bir tatil geçirmek isteyenler için ideal (geceliği ortalama 600 Euro)

  • Intercontinental Maldives - Benim favori otelim. Odaları, restoranları ve ortamı çok şık. Servis çok çok iyi ve tam anlamıyla lüks bir tatil yaşatıyor (geceliği ortalama 1200 Euro)

  • Emerald Maldives - Her Şey Dahil konseptiyle kafa rahatlığı arayanlar için ideal. (geceliği ortalama 750 Euro)

  • Westin Maldives - Sağlıklı yaşam ve beslenmeye odaklanmış bir otel. Ama bununla sınırlı değil, balayı için de gayet uygun. Genel olarak sakin bir otel (geceliği ortalama 750 Euro)

  • Heritance Aarah - Bir Her Şey Dahil oteli. Özellikle aşırı berrak suyuyla aklıma kazındı (geceliği ortalama 1000 Euro)

  • Hard Rock Maldives - Maldivler'de uygun fiyatlı bir alternatif. Bol eğlenceli bir otel. Çocuklu aileler için ideal (geceliği ortalama 300 Euro)

  • Saii Lagoon Maldives - Yine çok uygun fiyatlı odalar mevcut. Hard Rock Maldives ile komşu (geceliği ortalama 250 Euro)

Maldivlerde Ulaşım nasıl? 🚋:

Havaalanına yakın otellere sürat teknesiyle ulaşmanız mümkün. Adanın uzaklığına bağlı bu yolculuk, 10 dakika ila 1 saat arası sürüyor. Avantajı daha ekonomik olması bir de hava karardıktan sonrası da ulaşım sağlayabilmeniz, böylece daha esnek hareket edebilirsiniz. Ücretleri yine mesafeye göre değişiyor ama genelde kişi başı 75-150 Euro arasında. Bir diğer alternatif deniz uçağı. Uzak adalara genelde tek ulaşım aracı bu oluyor. Eşsiz bir deneyimdi ve kesinlikle tavsiye ederim. Tek dezavantajı hava kararınca veya şiddetli yağmurda uçuş yapılmıyor olması. THY'nin dönüş uçuşu saat 22:45'deydi ve biz saat 17:30'da havaalanına gelmiştik bile bir keresinde :( Fiyatı ise yine otele göre değişmekte ancak ortalama 400 Euro civarında (kişi başı). Bazı otellere iç hat uçuş artı sürat teknesiyle de ulaşım sağlanıyor. Deniz uçağına göre daha uygun oluyor. Ulaşım maliyetleri çoğu otelde oda fiyatına dahil değil ve otele ekstra olarak ödeniyor. Bunu da bütçe planlaması yaparken göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Transmaldivian Seaplane
Transmaldivian Seaplane

Maldivler'e kaç gün gitmeliyim?

En az 5 gece gerekli derim. Eğer otel değiştirmeyip hep aynı adada kalacaksanız maksimum 1 hafta yeterli. En ideali 10 gece kalıp iki farklı adada kalmak bence.

Maldivler sadece çiftler için mi?

Kesinlikle hayır! İster balayı, ister çocuklarınızla ister arkadaşlarınızla gelin, bence herkes için uygun bir yer. Otel seçerken sadece ne aradığınıza göre seçim yapmanız önemli. Sadece yetişkinler için olan balayı konseptli oteller var, çocuklu aileler için oteller de var hatta eğlencesi bol, genç zıpır kitleye hitap eden oteller de var artık. Hangi otel olursa olsun Maldivler gerçekten cennet gibi bir yer ve herkesin keyif alabileceği bir destinasyon.

Maldivler'de denize giriliyor mu?

Google'a sorunca resimlerde hep vatozlu ve köpek balıklı bir deniz çıkıyor karşınıza. Ben de biraz tedirgindim çünkü birşey yapmıyor deseler de o vatozlarla birlikte asla denize girmezdim (edit: girdim). Bazı otellerde hiç vatoz vs görmedik, bazı otellerde her gün bir kaç defa karşılaştık. Genelde sabahtan akşama kadar denize girdik. Saat 15 sonrası gel git nedeniyle adalarda deniz hafif dalgalanıyordu ancak yosun falan olmadığı için hala çok berrak ve turkuazdı. Yine de yüzmek için o saatler çok ideal değildi çünkü dalgalar insanı resmen içine çekiyordu. Ayakta dururken bile bazı dalgalar beni çekip düşürdü. Yüzmek için en güzel saatler saat 15 öncesiydi. Lagünü olan otellerde (Intercontinental, Saii, Hard Rock) rüzgarlı havada bile hiç dalga olmadı.

Maldivler sıkıcı mı?

Sıkıcı değil ama dinlendirici. Günde 20bin adım atacak ya da farklı farklı restoran ve bar yok. (Hard Rock ve Saii hariç). Ancak deniz, kum güneş, su sporları ve bol bol yemek var, daha ne olsun.

Maldivler pahalı mı?

Maalesef evet ama öyle altından kalkılmayacak derecede değil. Yukarıda da yazdığım gibi her bütçeye uygun bir seçenek var aslında.


Maldivler'de su üstü villası şart mı?

Eğer küçük çocuklarınız varsa su üstü villası tavsiye etmem. Sahil villası en rahat seçenek olur. Ama eğer imkanınız varsa kesinlikle su üstü villaları öneririm. Bambaşka bir deneyim. Tatilinizin sadece 1-2 gecesi olsa da su üstü villasını deneyimleyin derim.

Hard Rock Maldives Overwater villa
Hard Rock Maldives Overwater villa

Maldivler'e gitmeye değer mi?

Kesinlikle evet! Gördüğüm en güzel yerlerden biri.

Heritance Aarah Maldives Overwater villa
Heritance Aarah Maldives Overwater villa

bottom of page