top of page
  • Writer's pictureElif Adali

İguazu Şelaleleri gezi notları

Updated: Jan 20, 2019


İguazu şelaleleri, 275 şelaleden oluşan, dünyanın en büyük şelale oluşumu. Brezilya, Arjantin ve Paraguay'ın birleştiği sınırda yer alıyor. Bu üç ülke Iguazu nehriyle ayrılıyor. Şelaleleri hem Brezilya hem de Arjantin tarafından görmek mümkün. Paraguay'dan göremiyorsunuz.

İguazu şelalesine nasıl gidilir? En güzel manzara nereden? Gelin size biraz detay vereyim.

Rio de Janeiro'dan sonra Güney Amerika'daki ikinci durağımız Portekizce 'Foç de Iguaçu' yani Iguazu şelaleleriydi. Rio'dan uçakla (Latam hava yolu ile) 2 saat sonra Foç de Iguaçu havaalanına akşam saatlerine doğru indik. Brezilya tarafından şelalelere bakmayacaktık ve o yüzden hemen araçla Arjantin tarafındaki otelimizin yolunu tuttuk. Havaalanındaki taksi standına nereye gideceğimizi söyleyip fiks bir fiyat üzerinden anlaştık, hatta ödemeyi de orada kredi kartıyla peşin yaptık. Brezilya'dan Arjantin'e taksiyle geçmek 190 BRL tuttu. Şöförümüz sınırda işlemleri yaparken bekledi ve sonra Iguazu nehrininden geçerek Arjantine ayak bastık. Tüm yolculuk 20 dakika sürdü. Bu arada vaktiniz varsa 1 gün de Brezilya tarafına da ayırabilirsiniz. Burada şelalelere daha panoramik bakma fırsatını yakalayabilirsiniz ve helikopterle izleme fırsatınız da var (Arjantinde yasak).


Otelimiz şirin bir pansiyondu. Adı La Posada La Sorgente. Arjantin tarafındaki Puerto Iguazu şehrinde yer alıyor. Burası şehir merkezi olup şelalelerin olduğu Milli Park arabayla 20-25 dakika mesafede. Şelalelere yakın olan büyük oteller de var hatta bazı oteller şelale manzaralı ancak biraz pahalı. Biz 1 gece konaklama için 48 Euro ödedik ve gayet memnun kaldık.


Ertesi gün sabahtan Iguazu Milli Parkının yolunu tuttuk. Ya taksiyle gidebilir ya da Puerto Iguazu otobüs terminalinden otobüsle gidebilirsiniz. Biz otobüsü tercih ettik ve gidiş geliş kişi başı 270 Arjantin pesosu ödedik. Yolculuk yarım saat sürdü.

Milli parka giriş ücretli, kişi başı 10 dolar civarında. Bu biletle tüm şelaleleri ziyaret edip, park içi treni kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ek ücret karşılığında rafting turları vs de satın alabiliyorsunuz. Ertesi gün bir daha giderseniz, bir önceki günün biletini gösterip %50 indirimli girebiliyorsunuz parka.










Parkın içi ise çok büyük ve şelaleleri görebileceğiniz farklı rotalar var. Biz üst rotayı tercih ettik ve sonra trenle en büyük şelale olan 'Devil's Throat'a (Şeytanın gırtlağı) gittik. Tren için biraz sıra bekleniyor ama kesinlikle değdi. İnanılmaz bir manzara bizi bekliyordu. Bu arada aklınızda bulunsun, park içinde epey bir yürüyeceksiniz ve yer yer ıslanacaksınız, ona göre giyinmekte fayda var.

Güney Amerika'ya giderseniz mutlaka rotanıza ekleyin, gerçekten çok etkileyici.

Akşam Puerto Iguazu'nun merkezini biraz gezip yemek yedik. Şehir çok salaş ve yapacak çok da birşey yok ama yine de seyahatimizin en keyifli yemeklerinden birini burada yedik. Yan yana kulübelerin dizili olduğu Av. Brasil'de Barraca do Gaúcho'ya mutlaka gidip Empanada ve et yiyin. Çok lezzetli ve keyifliydi. Buradan artık Arjantin tarafındaki havaalanından Buenos Aires'e devam etmenin zamanı geldi. 1 tam gün gayet yeterli oldu.



bottom of page