top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Santiago gezi rehberi

Şili'nin başkenti Santiago Güney Amerika gezimizin son durağıydı. Açıkçası çok merak ettiğim ya da ille gitmek istiyorum dediğim yerlerden biri değildi. Kıtaya adım atmışken ve uçuşlar da uygun olunca 'E hadi bir kaç gün de buraya uğrayalım' diyerek gittik. Herhangi bir fikrimiz ve beklentimiz olmadan bu güzel şehre ayak bastık.


Şili oldukça güvenli ve Güney Amerika'nın en zengin ülkesi. Güney Amerikalı bir arkadaşım 'Biz Şili'ye Güney Amerika'nın Almanyası diyoruz' demişti. Santiago ise 5 milyonluk nüfusuyla büyük bir metropol.


Santiago paylaşımlarımı #ooosantiago hashtaginden takip edebilirsiniz.

Nasıl gidilir ✈️: Türkiye'den Santiago'ya direkt yok. Air France veya KLM aktarmalı gitmek içinen uygun hava yolları. Yolculuk Paris/Amsterdam'dan 13 Saat sürüyor.


Ne zaman gidilir 📅: Biz Ekim'de gittik ve hava epey sıcaktı (27 derece). Yaz ayları (Kasım-Mart) iyice sıcak olur ve şehir tatili için yorucu olabilir. En güzel zaman Mart-Mayıs ya da Eylül - Ekim.


Vize 🛂: 90 güne kadar vize yok


Konaklama 🏨: Otel fiyatları genelde geceliği 60-70 Euro civarında. Semt olarak en güzelleri Bellavista, Barrio Italia ya da Bellas Artes. Biz Barrio Italia'daki Quiral Boutique Hotel'de kaldık ve çok çok sevdik.


Ulaşım 🚋: Toplu taşıma mevcut ancak denemedik. Yine tercihimizi UBER'den yana kullandık.


Örnek program 👣: Santiago için 4 gün ideal bir süre. Vaktiniz varsa 1.5 saatlik mesafede l-olan Valparaiso ve Vina del Mar'a gidin. Hatta 1-2 gece konaklamak daha da keyifli olur.


Santiago'da neler yapılır? Santiago Yeme/İçme ve gezi notları


Bellas Artes

Burası Santiago'nun ana merkezi ve tarihi bölge, müzeler ve alışveriş caddeleri burada. Her büyük şehirde olduğu gibi Santiago'nun da kocaman bir ana meydanı var: Plaza de Armas. Buraya mutlaka gelip bir bank bulup şehirdeki hayatın akışını izleyin. Plaza de Armas'ın etrafı alışveriş caddeleriyle çevrili ve çoğu trafiğe kapalı. Benim gibi pazar gezmeyi seviyorsanız yakındaki Marcado Central'e de uğrayın mutlaka.

Barrio Lastarria

Santiago'da en sevdiğim bölgelerden biri oldu. Güzel cafe ve mekanların olduğu şık bir bölge. Hafta sonları hediyelik eşya satın alabileceğiniz bir minik sokak pazarı kuruluyor.

Bazı keyifli mekanlar:

Casa Lastarria - Şili mutfağı - José Victorino Lastarria 70

la mensajeria - Empanadas - José Victorino Lastarria 158

3841 Coffee Roasters - José Victorino Lastarria 288

Holy Moly Lastarria - Hamburgerci - Merced 318

Bloom Specialty Coffee - Merced 307

Bu bölgede gezdikten sonra Santa Lucía Park'ını gezebilirsiniz. İçindeki Japon bahçesi pek güzel.

Bellavista

Santiago'nun açık ara en hareketli ve canlı bölgesi. Burası tam bir öğrenci cenneti. Zaten bu semtte bir çok üniversite kampüsü yer alıyor. Sonuç olarak bol bol pub, bar ve genç insan bu semtte. Özellikle akşamları ve hafta sonları çok hareketli. Mural seviyorsanız buraya bayılacaksınız çünkü her köşede bir mural karşınıza çıkıyor. Ayrıca şehrin yüksek noktasına çıkan füniküleri de buradan kalkıyor. Mutlaka San Cristobal tepesine çıkıp şehrin ve And dağlarının manzarasını izleyin. Hatta gün batımı için çok güzel. Ardından ister tekrar inebilir ya da teleferikle şehrin diğer ucuna kadar manzara eşliğinde gidebilirsiniz.

Bellavista'daki bazı mekanlar:

Sanguchería Ciudad Vieja - Metrelik sandviçi efsane - Constitución 92

Patio Bellavista - Bir sürü mağazanın ve mekanın toplandığı açık hava kompleksi

Galindo - Salaş ve lokal - Dardignac 098

Uncle Fletch Bellavista - Hamburgerci - Dardignac 0192

Jardín Mallinkrodt 170 - Çok keyifli bir yer - Mallinkrodt 170

El Palacio De La Chorrillana - Şili'nin meşhur yemeği Chorillana'yı tadabileceğiniz bir yer - Pío Nono 201

Barrio Italia

İsminden de anlayacağınız gibi bu mahalle zamanında yüksek İtalyan göçmen nüfusu sayesinde bu ismi almış. Şimdi ise çok tatlı 'hipster' tarzı bir mahalle. Otelimiz de burada yer aldığı için bol bol vakit geçirdik. Hafta sonları kahvaltı için gelmenizi öneririm. Ayrıca bir sürü minik butik var. Avlu AVM'lerine dalmayı ihmal etmeyin, mesela Paseo Italia Station.


Mekanlar:

Casaluz - Santiago'nun en iyileri arasında - Av. Italia 805

El Fogón de Momo - İyi bir etçi - Av. Condell 806

Pizzeria La Argentina - Arjantin usulü pizza - Av. Italia 989

El Camino BBQ - Av. Italia 1034

Café Gudelia - Kahvaltı - Av. Condell 1052

La Panadera - Av. Condell 1097

Café Raíz - Kahvaltı - Av. Italia 1238

Café de la Candelaria - Av. Italia 1449

Silvestre - 511, Caupolicán, Ñuñoa

Café Survenir - Av. Italia 1489

Xoco Por Ti - Av. Italia 1634

Da Noi - İtalyan - Av. Italia 1791


Sanhattan & Las Condes

Son olarak, Santiago'nun modern yüzünü görmek istiyorsanız hafta içi hareketli olan plazalar bölgesine gidebilirsiniz. Burada Güney Amerika'nın en yüksek binası olan Sky Costanera'yı ziyaret edebilir hatta tepesine de çıkabilirsiniz ya da altındaki dev AVM'ye uğrayabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede şık ve modern restoranlar mevcut.

La Burguesía - Sta Magdalena 99

Faustina - Andrés Bello 2177

Lomit's - Av. Providencia 1980

Cofi - Av. Pedro de Valdivia 0180

Streat Burger - Isidora Goyenechea


bottom of page