top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Prag Gezi Rehberi

Prag Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri. Üstelik hala çok aşırı pahalı olmayan bir destinasyon. Berlin, Viyana, Budapeşte gibi şehirlere oldukça yakın ve 2-3 günde rahatlıkla gezilebilecek bir şehir. Gelin birlikte bakalım Prag'da ne varmış ne yokmuş. Tüm Prag paylaşımlarımı #oooprag hashtaginden takip edebilirsiniz.


Nasıl gidilir ✈️: THY ve Pegasus direkt uçuyor. Yolculuk 2.5 saat sürüyor.

Ne zaman gidilir 📅: Bahar/Yaz aylarında havalar sıcak ve özellikle parklar ve nehir kıyısı çok keyifli. Kışın ise noel öncesi çok keyifli olur. Prag bence her mevsim güzel olan bir şehir ve kışın yakıştığı nadir şehirlerden.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli.

Konaklama 🏨: Otel fiyatları gayet uygun. 50-100 Euro arası düzgün bir otel bulmak mümkün. Biz kaldığımız Golden Key otelini çok sevdik.

Prag'da Ulaşım 🚋: Prag çok büyük bir şehir değil. Şehir en güzel yürüyerek keşfediliyor. Onun dışında metrosu ve geniş bir tramvay ağı var. Biz açıkçası hiçbirine ihtiyaç duymadık. Araba ise dert oluyor. Park yeri bulmak çok zor, bulunca da epey pahalı. Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için ise 119 numaralı otobüse binip ulaşabilirsiniz.


Örnek Program 👣: 1 gün izin alarak 3 günlük bir mini seyahat planlayın derim. Hatta biraz daha çok vaktiniz varsa Prag'a yakın olan Karlovy Vary'ye de uğrayabilirsiniz. bir diğer alternatif ise başka bir Avrupa şehiriyle birleştirmek olur. Mesela Berlin ya da Budapeşte gibi.


Gelelim Prag'da neler yapılır konusuna.


Prag oldukça turistik bir şehir. Çoğu aktivite Prag 1 bölgesinde yer alıyor. En popüler duraklar:

  • Charles Bridge (Karlův most)

  • Saat kulesi (Pražský orloj)

  • Church of Our Lady before Týn

  • The Powder Tower

  • Kafka Müzesi

  • Prag Kalesi

  • Strahov Manastırı ve Kütüphanesi

  • Clementinum

  • Dancing House

Prag 1 en turistik ve kalabalık bölge. Yeme İçme konusunda dikkat olunması gereken bölge çünkü genelde pek de güzel çıkmıyor buradaki seçenekler. En keyifli bölüm bana göre Yahudi mahallesi olan kısım. Burada keyifli mekanlar ve butikler bulmanız mümkün. Pařížská caddesinden yürüyerek Kafka anıtının olduğu meydana doğru ilerleyin. Burada Pekarna Nostress ya da Pastacaffee öğle yemeği yiyebilirsiniz. Etoburları için ise Naše maso adlı mekanı şiddetle tavsiye ederim. Yemeğin üstüne de tatlı için Černá Madona güzel. Akşam birşeyler içmek için de Hemingway Bar.

Hadi helin biraz turistik merkezden uzaklaşıp başka semtlere doğru yönelelim. Charles Bridge'den geçip nehrin öbür tarafına geçip Mala Strana semtinde yer alan ve Prag'da en çok sevdiğim kahvaltı mekanı Cafe Savoy'a mutlaka uğrayın mesela. Öğle yemeği ve tatlıları da başarılı ama kahvaltısı en iyi.

Buradan Újezd caddesi üzerinden Prag kalesine doğru yürümeye devam edin. Prag kalesine doğru çıkan ve bana göre Prag'ın en tatlı sokaklarından biri olan Nerudova sokağında bir kahve molası verin. Güzel bir kahve için Kaferna sıcak çıkolata için ise Pražská Čokoláda. Normalde buraya yazmam ama buradaki Starbucks çok güzel bir manzaraya sahip.


Akşam yemeğini bu bölgede yemek isterseniz Kuchyň epey enteresan bir deneyim. O gün ne pişiyorsa direkt mutfaktaki tencerelerden seçebiliyorsunuz. Bir nevi Çek esnafı.

Alternatif bölgeler

Biraz daha lokal yerlerde takılmak isterseniz Prag 7 bölgesi ve Karlin/Glorec tarafları size göre. Burada kahve için Cafe Letka'yı tavisye edebilirim. Ayrıca Eska adlı mekanı mutlaka deneyin.


Tüm mekanların Google Maps haritası için tıkla.


bottom of page