top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Prag'da nerede kalınır? - Golden Key

Prag, Berlin'nden arabayla gelebileceğiniz en yakın görülesi şehir olabilir. Biz de dedik bir hafta sonu kaçamağı yapalım ve araba kiralayıp geldik. Prag'a ikinci gelişimiz ama kış aylarında ilk kez geliyoruz. Bence Kış bu şehre çok yakışıyor. Hatta biz oradayken biraz kar da yağdı ve şehir aşırı romantik bir hal aldı.


Otelimiz Golden Key, Member of Asten Hotels 25 odalı bir butik otel. Bana göre Prag'ın en güzel sokağı Nerudova üzerinde yer alıyor. Prag kaleine doğru uzanan bu sokak renkli evleri ve şirin cafeleriyle favorim oldu. Otelimiz de tam ortasında olunca çok keyifli üç gün geçirdik. Nerudova sokağı aşırı turistik taraftan uzak ama aynı zamanda yakın. Charles Bridge örneğin yürüyerek 10 dakika mesafede. Prag kalesi ise 2 dakika. Akşamları bu bölge aşırı sakin ve gürültüden uzak oluyor. Bizim için dinlenmek için idealdi.


Golden Key 16. Yüzyıldan kalma bir binanıyı 2014 yılında otele dönüştürmüş. Butik otel konseptiyle misafirler için tatlı tatlı detaylar düşünmüşler. Ben de bu nedenle artık küçük otelleri daha çok seviyorum. Sizi mutlu etmek için çabalıyor ve ufak detaylarla mutlu etmeyi başarıyorlar. Örneğin odada ve resepsiyonda her gün bizi bekleyen ev yapımı kurabiyeler ya da kahvaltıda bizi bekleyen Çek çiftçilerin ürettiği birbirinden lezzetli peynirler. Ufak ama bizi mutlu eden detaylar.


Odamız Junior Suite kategorisindendi (Oda 13) ve otelin pempiş avlusuna bakıyordu. Diğer taraftan da Prag'ın karşı yakasını görebiliyorduk. Bol pencereli ve aydınlık bir odaydı. Odanın dekorasyonu klasik ve çok zevkliydi. Gerçekten uzun bir geziden sonra odaya döndüğünüzde 'oley' dediğiniz odalardandı. Tüm odalarda kahve makinesi ve ihtiyacınız olabilecek herşey vardı, kablosuz hoparlör dahil. Banyodaki bakım ürünleri ise L'Occitane'dan.


Kahvaltı 07:30 - 10:30 arası servis ediliyor ve çeşitlilik gayet iyiydi. Dedidğim gibi en çok organiz peynir ve salam seçeneklerini ve sandviçleri beğendim.


Bunun dışında otelin ufak bir spor odası (tabii ki uğramadım) ve saunası var. Giriş katındaki Cafe Designum'da ise birbirinden lezzetli kek çeşitleri var. Burada bir kahve kek molası yapın derim. Genel olarak çok memnun kaldık ve romantik bir hafta sonu için bence mükemmel bir otel. Aileler için büyük odaları da mevcut. Konumu ise mükemmel.

fiyatlara göz atmak için tıkla. Doğrudan otelin sayfasında rezervasyon yaptığınızda en iyi oda garantisi veriyorlar ve hatta şuan mevcut bir kampanyaları var.


Asten otel grubunun Prag'da bir başka oteli daha var: Klarov Hotel, bir de Prag'a 2 saat mesafedeki dağ oteli Špindlerův Mlyn Hotel Savoy ve yine Prag'a yakın Chateau Mcely Asten grubuna bağlı ve geçekten çok hoş duruyor.



bottom of page