top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Maldivler'de uygun fiyatlı tatil - Hard Rock Hotel Maldives & Saii Lagoon

Maldivler çok çok güzel ama çok çok pahalı! Artık öyle değil! Evet çok pahalı oteller var ama nispeten daha uygun seçenekler de var. Maldivler daha önce hiç olmadığı kadar ulaşılabilir. Bodrum veya Çeşme'de 5 Yıldızlı bir otel fiyatına Maldivler tatili mümkün.

Sai Lagoon Water Villas
Sai Lagoon Water Villas

Maldivler paylaşımlarıma göz atmak için Instagram'dan takip etmeyi unutmayın :) Tüm paylaşımları #ooomaldives etiketinde görebilirsiniz.

Size şimdi Mart 2021'de kaldığımız adadan bahsedeceğim. Aslında üç adadan oluşan bir kompleks burası, adı da Crossroads Maldives. Ortada büyük bir marina var, etrafında da restoranlar ve mağazalar. Diğer iki adada da birer otel. Biri Hard Rock Hotel Maldives (evet bildiğiniz Hard Rock Cafe gibi) ve Saii Lagoon.


İki otelde de konakladık ve burada çok eğlenceli, alışageldiğimiz Maldivler konseptinden çok farklı, rüya gibi bir hafta geçirdik.


Baştan söyleyeyim, burası balayı için ya da sakin ve romantik bir tatil arayanlar için doğru adres değil.


Maldivlerde bütün gün ufacık adada sıkılırım diyenler için, çocuklu aileler için, arkadaş grupları ve hatta tek başına seyahat edenler için oldukça iyi bir seçenek.


Özellikle Hard Rock tam anlamıyla aktivite, eğlence ve müzik üzerine kurulmuş bir otel. Saii Lagoon biraz daha sakin. İşin güzel kısmı, hangi otelde kalsanız farketmiyor, diğer otelin tüm alanlarını kullanabiliyorsunuz. Marina zaten ortak.


Bir diğer güzelliği oda fiyatları. Her iki otelde de çok uygun oda seçenekleri mevcut. Geceliği 250 Dolardan başlayan Sky odaları. Hepsi deniz manzaralı ve balkonlu. Evet Maldivler'deki su üstü villalarından çok uzak bir konsept ama odaya bir servet harcamak istemeyenler için çok güzel bir çözüm. Yok illa su üstü villası ya da sahil villası istiyorum diyorsanız onlar da mevcut. Dediğim gibi her bütçeye uygun bir oda tipi mevcut. Oteller çok yeni olduğu için odalar da pırıl pırıl.


Hard Rock Hotel - Havuzlu Overwater Villa


Saii Lagoon - King Sky Room

Yemeklere gelirsek yine ihtiyacınıza ve bütçenize uygun paketler. Kahvaltı + oda'dan Her-Şey-Dahil'e kadar. İki otelin tüm restoranlarına ve marinadaki restoranlarda yiyebiliyorsunuz. Yemeklerin çoğu gerçekten çok başarılıydı, favorilerimiz Hard Rock Cafe ve The Elephant & The Butterfly (Meksika mutfağı) oldu.

Yemek fiyatları gayet makul. Ana öğünler 15-25 Dolar arası ve porsiyonlar büyük. Maldivler kazığı yemiyorsunuz yani. Amerika veya Avrupa'daki restoranlarla benzer fiyatlar. Aşağıda yemek planların ek ücretlerini de görebilirsiniz.

Marinanın tamamı Covid nedeniyle daha açılmamıştı ama açılınca eminim ki çok eğlenceli olacak. Yemekten önce veya sonra burada yürüyüş yapmak çok keyifliydi. İlerde Marina kısmı dışardan gelen misafirlere de açık olacak, yani insanlar günübirlik ziyarete gelebilecek. O zaman nasıl olur, çok mu hareketli ve kalabalık olur bilemedim.

Konum olarak da oldukça rahat, sürat teknesiyle sadece 15 dakika sürüyor. Gidiş-geliş ücreti kişi başına 150 Dolar. Tekne 7/24 çalışıyor. Böylece oldukça esnek ve uçak saatinize göre adadan maksimum faydalanıp öyle havaalanına gidiyorsunuz.


Benim, gitmeden önce, ana ada Male'ye bu kadar yakın bir otelin su kalitesi hakkında soru işaretlerim vardı. Acaba berrak mıdır yoksa kirli midir? Tam aksine çok güzeldi. Güneşli günlerde renklerin gerçekliğine inanmakta güçlük çekiyordum. Oda seçerken lagün tarafına bakan odalardan tercih edin derim, bu şekilde deniz yağmurlu günlerde bile çarşaf gibi.

Son olarak Hard Rock mu Saii Lagoon mu diye sorarsanız: Saii Lagoon tasarımıyla ve dinginliğiyle bana daha çok hitap etti. Restoranlar zaten ortak o yüzden hangisinde kaldığınızın çok bir önemi yok. Çocuklar için kesinlikle Hard Rock derim. Kids Club'ı çok eğlenceli duruyordu ve kocaman bir havuzu ve su kaydırağı var.


Eğer otelde Covid testi yaptırmak isterseniz kişi başı ücreti 120 Dolar ve sonuçlar ertesi gün çıkıyor.


Her iki oteli de uzun uzun anlattığım bu yazılara da göz atmak isterseniz linklerini bırakıyorum :)



bottom of page