top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Floransa - Toskana rehberi


Nasıl gidilir ✈️: Türkiye'den Floransa'ya direkt uçuş bulunmuyor. En yakın havaalanı Bologna'da. Bologna'ya THY ve Pegasus'un uçuşları var.

Ne zaman gidilir 📅: Tabii ki Yaz ve Bahar ayları daha keyifli olur ancak 4 mevsim gidebileceğiniz bir destinasyon.

Vize 🛂: Schengen vizesi gerekli. Başvurular IDATA aracılığıyla kabul ediliyor.

Konaklama 🏨: Otel fiyatları genelde gecelik 70-100 Euro arasında. Biz Residence La Repubblica'da kalmıştık. Apart otel olarak hizmet veriyr. Yeri çok merkezi, şehrin kalbi olan Piazza de la Repubblica'da yer alıyor.

Floransa'da Ulaşım 🚋: Floransa'da metro yok. Toplu taşıma otobüs ve tramvaydan oluşuyor. Eminim ki hiç ihtiyacını olmayacak. Zaten her yer birbirine yakın ve yürüyerek keşfedilmesi gereken bir şehir. Bologna'dan yarım saatte bir tren mevcut. Bu şekilde havaalanından Floransa'ya ulaşabilirsiniz. Bir de direkt havaalanından kalkan otobüsler mevcut. 90 dk'da Floransa'da oluyorsunuz. Eğer Bologna'yı gezmeyecekseniz otobüsle gitmenizi tavsiye ederim.

Örnek Program 👣: Floransa için 2 gün yeterli ama Floransa'ya kadar gitmişken mutlaka etrafındaki Toskana bölgesinde yer alan küçük kasabalara da vakit ayırın. Yine yakınlarda Siena ve Pisa gibi görülesi şehirler var. Eh zaten Bologna'ya ya uçacaksınız bir gün de orası için ayırın. 4-5 günlük bir Toskana gezisi çok keyifli olur. Instagram'daki Floransa paylaşımlarımı #oooflorence hashtaginden takip edebilirsin. 🇮🇹

Rehberi PDF olarak indirmek için tıkla

Şehir haritası için tıkla

Floransa hem çok keyifli bir şehir hem de her yerinden tarih fışkırıyor. Toskanın başkenti diyebiliriz. Sizinle Bologna'dan başlayan 4-5 günlük bir Floransa/Toskana gezisi programı paylaşacağım.

Floransa'ya direkt uçuş olmadığı için direkt Bologna'ya uçup gezinize oradan başlayabilirsiniz. Bologna'ya kadar gitmişken kısa da olsa şehri bir gezin. Özellikle yemek konusunda Bologna tam bir cennet. Meşhur Bolonez sos da bu şehirden çıkmış. Bologna'dan Floransa'ya trenle ulaşabilirsiniz. Tren yarım saatte bir mevcut ve yaklaşık 40dk sürüyor. Daha esnek olmak isterseniz araba kiralamak da iyi bir fikir olabilir. Böylece Toskanayı da karış karış gezebilirsiniz. Biz araba kiralamıştık ve çok rahat etmiştik. Sadece Floransa şehir merkezinde baya bir sıkıntılı araba. Navigasyon sapıttı ve daracık ara sokaklarda kaybolduk :( Otopark desen düzgün yok. Araba kiralayacaksanız mutlaka otoparkı olan bir otel tercih edin derim. Arabayla Bologna-Floransa 120 km. Yolda kocaman Berberino Outletine uğrayıp alışveriş çılgınlığı yaşayabilirsiniz. Araba kiralamadıysanız da üzülmeyin, Floransa'dan outlete giden shuttle'lar mevcut (saatleri için tıkla). Bu arada Outlet rahat 1 gününüzü yer o yüzden programınızı yaparken bunu da dikkate alın.






Floransa'yı rahatça 1-2 günde keşfedebilirsiniz. Müzeler, katedraller, tarihi eserler her yerde. Hepsini gezmek imkansız olsa da ilginizi çekenlere mutlaka gidin. Benim favorilerim Uffizi müzesi bir de Duomo'nun tepesine çıkıp Floransa'ya kuşbaşı bakmak. Italya'nın her yerinde olduğu gibi yemek açısından eminim ki Floransa sizi çok mutlu edecek. Tavsiye edeceğim bir kaç yer var tabii ki, haritada hepsi işaretli, üstüne tıklayıp haritayı indirebilirsiniz.


Floransa Mekanları

Ditta Artigianale - Keyifli bir kahvaltı adresi - Via dei Neri, 32

Nefis panini için Panini Toscani (Piazza del Duomo, 34) ve Salumeria Verdi (Via Giuseppe Verdi, 36)

Procacci - Trüflü sandviçi meşhur- Via de' Tornabuoni, 64

Kahve ve patisserie keyfi için Caffe Gilli (Via Roma, 1) ve Rivoire (Piazza della Signoria, 5)

Dondurma için Gelateria Edoardo (Piazza del Duomo, 45) ve Vivoli (Via dell’Isola delle Stinche, 7)

La Menagere - Çok keyifli bir mekan, akşam yemeği için - Via de' Ginori, 8

La Madia - Güzel bir akşam yemeği için - Via del Giglio, 14

Pizza için Gusta Pizza (Via Maggio, 46) ve Briscola (Via del Campidoglio, 8)

Osteria delle Belle Donne - Çok tatlı bir mekan, kesinlikle tavsiye ederim - Via delle Belle Donne, 8

Osteria delle Belle Donne


Arabamız olduğu için bir gün de çevreyi gezelim dedik. Floransa'nın 75km kuzeyinde olan Siena mutlaka görülmesi gereken bir yer bana sorarsanız. Kendinizi bir anda ortaçağda gibi hissedeceksiniz. Hem gizemli hem de biraz ürkütücü bir yer ama çok da etkileyici.

Siena


Yine çok çok keyifli olan Toskana köylerine gidin. Biz Floransa'ya 30km uzaklıkta olan Greve in Chianti'ye gitmiştik. Her yer üzüm bağlarıyla kaplı, inanılmaz bir manzara sizi bekliyor. Meşhur Chianti şarabı da buradan geliyor. Taverna del Guerrino'da Bistecca Florentina yemeden dönmeyin. Vaktiniz varsa Pisa ve Lucca'yı da ziyaret edebilirsiniz.

Greve in Chianti




bottom of page