top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Küba'ya 1000 Euro'ya nasıl gidilir?

Updated: Feb 20, 2019


Evet doğru duydunuz, 1 haftalık Küba seyahatimizi 2 kişi, 7 gece konaklamalı toplam 1050 Euro'ya mal ettik (oradaki yeme/içme hariç). Küba diğer destinasyonlara göre biraz daha çetrefilli olduğu için çoğu kişi risk almayıp tur şirketlerine başvuruyor. Turlar genelde kişi başı 1500 Eurodan başlıyor. Bol bol araştırma ve birkaç tüyoyla aslında o kadar çok para harcamanıza gerek yok. Peki nasıl? Size adım adım izlediğim adımları yazacağım. Bu arada daha gitmedik, haftaya gideceğiz inşallah :)


Vize: Küba vizesi almanız gerek. Aslında bildiğimiz vizeler gibi değil. Giriş ödeneği gibi düşünebilirsiniz. Herkes alabiliyor :) Türkiyeden vize aracılığı yapan şirketler Küba vizesini 1 günde çıkarıyor. Karşılığında kişi başı 250TL (yaklaşık 64 Euro) alıyorlar. Biz kişi başı 25 Euro ödedik :) Nasıl mı? Cubavisa adlı Hollandalı bir şirket Avrupa'da istediğiniz adrese vizenizi gönderiyor. Tek şart Avrupa'da bir adres olmalı. Avrupa'da yaşayan, tatile giden dostunuz varsa ya da kendiniz gidiyorsanız kaldığınız yere yollatın. 2 gün içinde ulaşamıştı bize. Bilgi için tıkla.

Bilet: En büyük kalem uçak bileti. Belki duymuşsunuzdur THY'nin de artık direkt Havana uçuşları başladı. Biletler 3000TL'den (yaklaşık 770Euro) başlıyor :( Avrupa aktarmalı uçarsanız, genelde KLM veya Air France'la ya da Aeroflot ile Moskova aktarmalı, 2000TL'ye (yaklaşık 510 Euro) bilet yakalamanız mümkün. Biz iki kişi biletlere kaç ödedik bilin bakalım? 1900TL (yaklaşık 490 Euro), hem de THY'nin direkt uçuşuna!! Nasıl yani? Millerle uçuyoruz. Yeni hat olduğu için THY Haziran'a kadar gidiş-geliş için kişi başı 45000 mil istiyor (normalde 60000). Bu kadar mili nereden bulacağız arkadaş diye soracaksınız biliyorum o yüzden sizi hemen daha önce hazırladığım şu yazıya alalım. Mil nasıl kazanılır, avans mil vs herşeyi anlattım.

Konaklama: Küba'da otelde kalmayı unutun bir kere. Fiyatlar zaten gereksiz pahalı ve Küba'nın olayı evde kalmak. Giden herkes bu şekilde öneriyor. Lüks olsun, yeni olsun vs gibi isteklerinizi Küba'da unutup mutlu olmaya bakın. Bizim programımız 1 gece Varadero, 2 gece Trinidad, 4 gece Havana olmak üzere toplam 7 gece. 4 kişiliş bir grup olduğumuz için evleri ortak tuttuk. Yani 2 odalı evlere baktık. Fiyatı biraz düşürse de tek kalınca da çok büyük farklar oluşmuyor. Evleri AirBnB'den ayarladık. Sadece ilk gece Varadero'da 5 yıldız Herşey Dahil bir otelde kalıyoruz çünkü Varadero'nun olayı o. Size seçtiğimiz otel/evleri ve fiyatlarını yazacağım. Aslında daha ucuza bile getirebilirsiniz.


1 Gece Melia Las Antillas (Herşey Dahil) - 150 Euro: Otelin kendi sayfasında veya booking.com benzeri sayfalarda aynı tarihler için 300 Euro gibi bir fiyat çıktı. Ben de Tui.de adlı Alman tur acentasının sayfasını baktım ve odayı 150 Euro'ya kaptım. Bu arada Küba ortalaması için yine çok yüksek bir fiyat. TUI sayfası. Yanınıza Almanca bilen bir arkadaş alın veya Google Translate artık :)

2 Gece Trinidad: Trinidad'da çok tatlı bir ev tuttuk. Gecesi 30 Euro, yani aile başına 15 Euro. 2 gece için 30 Euro ödeyeceğiz. Fiyatlar tarihlere göre biraz değişebilir ama genelde bu seviyede ev fiyatları. Evin linki.

4 Gece Havana: Havana'nın en merkezi noktası olan Havana Viaja'da çok güzel bir ev tuttuk. Çoğu evlere göre çok modern ve temiz dekore edilmiş. 4 kişi 4 gece için toplam 355 Euro ödedik. Yani aile başı 180 Euro (gecesi 45 Euro). Evin linki.

Ulaşım: Bizim programımız biraz gezmeli olduğu için araba kiralayalım dedik. Eğer sadece Havana'da kalacaksanız ya da Havana-Varadero ikilisini yapacaksanız kesinlikle arabaya gerek yok. Biz Trinidad tarafına gideceğimiz için ve otobüsle yolculuklar daha uzun süreceği için arabaya karar verdik. Havana'da rabaya ihtiyacımız olmayacağı için sadece 4 günlük kiraladık. Bunun için 300 Euro ödedik. 4 kişi olduğumuz için daha büyükçe bir araba seçtik, 2 kişiyseniz 250 Euroya vardı 4 günlük arabalar. Eğer vaktiniz varsa ya da daha az maliyetli bir seçenek arıyorsanız Viazul otobüs ağından faydalanabilirsiniz. Yolculuklar biraz daha uzun sürüyor ama fiyatları çok uygun. Arabayı buradan kiraladık. Bu arada herkes uyardı bizi araba konusunda. Bakalım nasıl olacak, dönünce anlatırım artık :)

Bunun dışında gittiğimizde yeme/içme, benzin, hediyelik eşya gibi ek masraflarımız olacak tabii ama Küba gerçekten çok hesaplı bu konularda.

Toplam kaç etti şimdi?

Biletler - 490 Euro

Vize - 50 Euro

Konaklama (7 gece) - 360 Euro

Araba (4 gün) - 150 Euro

TOPLAM 1050 Euro

Tabiiki bizim bazı maliyetleri bölüşüyor olmamız avantaj sağladı. Yine erken rezervasyon yapmamızın da büyük etkisi vardı. Ama örneğin araba ve Varadero'daki otelden vazgeçip başka yerlere harcayabilirsiniz. Millerle uçmak da büyük avantaj. Millerle uçamasanız da 2 kişi 1500 Euroya gidebilirsiniz, yine turlara göre çok daha avantajlı.

O zaman bana iyi yolculuklar, döndüğümde detaylı Küba rehberi geliyor.


bottom of page