top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Maldivler'de nerede kalınır? - The Westin Maldives

Maldivler seyahatimizin son durağı The Westin Maldives Miriandhoo Resort idi. Ada Baa Atoll'de ver deniz uçağı ile Male'den 30 dakika mesafede.

Bu adanın farklı bir havası vardı. Herşey çok sade ve doğa ön planda. Burada geçirdiğimiz günler çok huzurlu geçti, sanki adada zaman kavramı yok, herşey yavaş ve sakin. Açıkcası çok iyi geldi.

Otelin konsepti 'well - being'. Bunu otelin her köşesinde hissediyorsunuz. Westin'in ''6 pillars of well-being'' diye adlandıran 6 ana başlık, sizin iyi hissetmeniz ve dinlendirici bir tatil geçirmenizi sağlıyor.

“sleep well” (iyi uyu)

Bana sorarsanız iyi hissetmem için en önemli unsur güzel bir uyku. Deluxe Beach Villa (155) türündendi. Doğrudan sahile erişimi olan ve terasında minik bir özel havuza olan odalardandı.

Our stretch of ocean in front of our villa

Oda epeyce büyük tasarım çok sade ve minimalisti. Odanın tam ortasında kocaman bir yatak vardı ve gerçekten mükemmel bir uyku için yaratılmıştı. Odanın oturma odasında televizyon, koltuk, kahve makinesi ve hatta portakal suyu sıkma makinesi bile vardı. Terasımız tropik bitkiler tarafından sarılmıştı ve burada sabahları kahve içmek o kadar huzurluydu ki.

Terastan bir kaç adımda denize ulaşmanız mümkün. Odanın diğer tarafında ise kocaman bir banyo vardı. Ortada büyük bir küvet, açık hava duşu bir de ultra akıllı bir tuvalet de vardı.

“eat well” (iyi beslen)

Uykudan sonra, yemek gelir. Biz tam pansiyon seçtik ve tüm öğünler dahildi. Adada farklı restoran opsiyonları mevcut.

Island Kitchen - Burası otelin ana restoranı. Havuz başında yer alıyor ve okyanus manzaralı. Kahvaltı büfe şeklinde ve çok fazla seçenek mevcut.

Öğle ve Akşam yemeği A La Carte şeklinde servis ediliyor. Farklı dünya mutfaklarından seçenekler mevcut.

Hawker - Öğle yemeği için en sevdiğim seçenek burasıydı. Masalar kumda ve direkt sahilde. Ayaklarım kumda, çevremde palmiyeler olunca burayı pek sevdim.

Açık mutfak da eğlenceli, yemekler pişerken izleyebiliyorsunuz. Restoranın teması 'Asya sokak lezzetleri'. Bol bol acılı ve değişik atıştırmalıklar için hazır olun. Akşam yemeği için de açık.

The Pearl - Maldivler'de en iyi yemeğimizi burada yedik. Burası iskelenin üstüne kurulmuş bir Japon restoranı. Ortam çok hoş ve yemekler çok başarılı.

Burada mutlaka Wagyu beef'i tatmalısınız. Ayrıca sushi ve sashimileri de çok çok iyiydi. Yemekten sonra yıldızları izledik (hayatımda bu kadar yıldız görmedim) ve unutulmaz bir akşam oldu bizim için. Gün batımı için gelip birer içki içmek için de ideal.

Sunset Bar

The place to enjoy some really good handcrafted cocktails and watch the sunset.

“play well” (iyi oyna - tercüme bi garip oldu)

Adada sıkılmamanız için bol bol aktivite var. Bizim ana aktivitemiz okyanusun tadını çıkarmak oldu. Snorkel için çok elverişli bir ada. Başka adalarda göremediğimiz bir sürü renkli balık ve mini köpekbalığı gördük. Snorkel ekipmanını ücretsiz olarak kiralayabiliyorsunuz.

Otelin kardeş adası olan adaya snorkel turu da organize ediliyor. Adada yaşam olmadığı için buradaki su altı hayatı çok canlı ve renkli.

Bir diğer keyifli aktivite, yunusları görmek için çıkılan günbatımı turu. Hem mükemmel bir gün batımı izledik hem de yunusların showunu gördük.

Bunların dışında akşamları genelde farklı organizasyonlar oluyordu. Bir akşam sahilde barbekü vardı, bir diğer akşam kumda sinema akşamı. Çocuklar için ise kids club mevcut.

“feel well” (iyi hisset)

Bahsettiğim gibi, otelin konsepti sağlık ve wellness üzerine kurulmuş. Spa'ya uğramadan tabii ki olmaz. HeavenlySpa'yı bir masaj için ziyaret ettik.

Spa'nın çift odası aşırı güzeldi. En sevdiğim kısım ise, yüzüstü yattığınızda yerdeki camdan doğrudan okyanusu izleyebilmeniz.

Genel olarak adanın havası insana huzur veriyor. Doğasına çok az müdahele edilmiş. Heryer yemyeşil, en çok bu kısmı hoşuma gitti.

Seyahatimiz boyunca en güzel gün batımlarını da bu adadan izledik. her akşam farklı bir görsel şölen bizi bekliyordu.

Servis çok iyi ve personel de çok sevimli ve güler yüzlüydü. Bizimle özel ilgilenen Arafath, iyi vakit geçirmemiz için elinden geleni yaptı.

“move well” (iyi hareket et)

Sporu sevsem de tatilde pek spor yaptığım söylenemez. Ancak otelin spor salonuna WestinWorkout Fitness studio, tek kelimeyle bayıldım.

Komple camla çevrilmiş, deniz ve palmiye manzaralı kocaman bir spor salonu düşünün. Salonda yok yok. Aletler, personal trainer, TRX, sabahtan akşama kadar grup dersleri. Sadece spor yapmak için gelinebilir bu adaya. Sabah koşuları veya sahilde yoga dersleri de var. Tenis oynamak isterseniz de açık hava tenis kortu var. Tabii ki ben hiç birini yapmadım :)

Bu arada spor eşyalarımı unuttum diye üzülmenize de gerek yok.Spor salonunda her türlü spor kıyafeti ve ayakkabısı kiralayabilirsiniz. Bahanelere yer yok!

“work well” (iyi çalış)

Tatildeyken elbette çalışmadım ama şarj olmuş bir şekilde işe döndüm diyebilirim :)

Özetle, bu adada huzur ve dinginlik dolu 5 gün geçirdik. Adanın sakinliği ve doğal hali çok hoşuma gitti. Çok güzel anılarla bu güzel adadan ayrıldık.

Bu adayı gerçek anlamda dinlenmek ve kafa dinlemek isteyenlere tavsiye ederim. Normalde Maldivlere çiftler gitse de bu adayı tek seyahat edenlere de tavsiye edebilirim. İnzivaya çekilmek için mükemmel.

Fiyatlara göz atmak için tıkla.

bottom of page