top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Rovinj Rehberi - Hırvatistan'da bir İtalya havası


Hırvatistan'a ilk gidişimiz ve açıkçası fazla bir beklentimiz yok. Nedense hep hiç bir zaman Hırvatistan'a gitmek önceliğimiz olmadı. Ne kadar çok yanılmışız. ne kadar aşırı güzel bir yermiş! Berlin'den Pula şehrine uygun bilet bulunca Nisan'da bir hafta sonu atlayıp geldik. Pula'yı kısaca gezdikten sonra kiraladığımız arabayla, asıl destinasyonumuz olan, Rovinj şehrine doğru yol aldık. Ha bu arada Pula'da devasa bir arena var ve Roma'daki kolezyumun aynısı. Arabayla yaklaşık 40 dkk süren yolculuğun ardından güzel mi güzel Rovinj'e ulaştık. Rovinj paylaşımlarımı #ooorovinj hashtaginden takip edebilirsiniz.

Otelimiz Spirito Santo otoparktan bizi bir golf arabasıyla karşıladı ve otele doğru yol aldık. İlk andan itibaren çok sevdik Rovinj'in dar ve tarihi ara sokaklarını ve otele yerleşip kendimiz sokağa atmak için sabırsızlanıyorduk. Burası zamanında Venedikliler tarafından inşa edilen bir adaymış (artık değil) ve dolayısıyla aşırı derecede İtalya kokuyor. Zaten sınıra da çok yakın.

Rovinj'e kaç gü gidilmeli? Rovinj'e hangi mevsimde gidilmeli?

Rovinj 1-2 günde rahatça gezebileceğiniz ufak bir yer. İlk ve sonbaharda daha sakin ve az kalabalık. High season olan Haziran-Eylül arası ise sıcak ve kalabalık oluyormuş. Denize de girebileceğiniz için Yaz tatili için de güzel bir yer. Biz Nisan başında gittik ve hava 13-18 derece arası seyretti.

Şehirde yapılabilecek en keyifli aktivite karış karış sokakları gezmek ve arada bol bol deniz mahsülleri tüketmek. Aşırı keyif ve romantiklik içeren bir şehir. Otelimiz de tam merkezde olunca bol bol gezdik ve dinlendik. Otel hakkında yazı için tıkla.

Rovinj'de ne yenir. Rovinj Yeme/İçme rehberi


İtalyan mutfağına zaten bayılıyoruz. Şimdi bir de bunu biraz Akdeniz mutfağı ile birleştirin, ta taa alın size Rovinj lezzetleri. Hem klasik İtalyan lezzetleri mevcut hem de yer yer cevapcici gibi daha yerel lezzetler. Eh bir de tabi bol bol deniz mahsülü. Bölge de çok fazla trüf mantarı çıktığı için yemeklerde bol bol kullanılıyor. Bir de zeytin yağları aşırı lezzetli. Bir kaç mekan tavsiyesi ise:


Veli Joze

İçi çok güzel dekore edilmiş bir mekan. Cevapcicisi çok iyi. Tadı ve tipi bizim bildiğimiz Tekirdağ köftesini çok andırıyor.

Bar Mediteraneo

Cennet gibi bir bar. Denize sıfır renkli taburelerinde içkinizi yudumlayıp manzaranın tadını çıkarın. Aşırı sevdik!

Maestral

Marina tarafında yine denize sıfır bir mekan. Güneşin altında buz gibi bira ve kalamar için birebir. Günbatımı için de iyi bir nokta.

La Puntulina

Rovinj'in en meşhur restoranlarından biri. Günbatımı için uygun. Fiyatlar biraz tuzlu ve yemekler öyle ahım şahım değil. Sadece içki + günbatımı için gidin derim.

Bunların dışında güzel mekanlar

Rio

Kantinon Tavern

bar La'Moura

Spacio Matika



bottom of page