top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Rovinj'de nerede kalınır? Spirito Santo Hotel

Rovinj'deki otelimiz Spirito Santo Palazzo Storico tam anlamıyla minicik bir butik otel. 7 odalı ve 1820lerden kalma 3 adet bitişik tarihi binadan oluşuyor. Bina çok eski olsa da içerisi sevgiyle ve ince detaylara önem gösterilerek komple yenilenmiş.

Dekor şık ve modern ama yer yer binanın tarihi dokusu korunmuş. Her odanın şekli ve özellikleri farklı. Bazılarının özel balkon veya terası varken bazıları, bizim odamız gibi, çatı katında ve geceleri yataktan yıldızları seyredebiliyorsunuz.

Lokasyon olarak tam ana meydanın dibinde, yürüyerek 1 dakika. Rovinj'i bol bol keşfetmek için mükemmel.


Otelde en çok hoşuma kısım ise ekip ve gösterdikleri ilgi oldu. Bizi ilk golf arabasıyla karşılayan Ivan ilk tanışmadan beri çok iligili ve yardımseverdi. İşini severek ve iyi yapmaya özen gösterdiği çok belli. Yine ekipten Matija aynı şekilde çok ilgili ve her türlü istek ve ihtiyacımızı dikkate aldı. Örneğin dönüş uçağımız çok erken olduğu ve kahvaltıya yetişemeyeceğimiz için bize yolluk beslenme çantası bile hazırlattı, hatta önceki gün çok beğendiğimizi söylediğimiz croissantlardan özellikle ekledi. Yine her gün kurabiye ve pasta hazırlayan sempatik abla da aşırı tatlıydı ve restorandaki Tanya'nın omleti çok lezzetliydi. Anlayacağınız tam bir aile ortamı hakimdi. Oda sayısı da az olunca herkesle bol bol ilgilenme fırsatı buluyor ekip.

Odamız ikinci katta, çatı katındaydı. Camlar tavanda olduğu için oldukça aydınlık bir odaydı. Yine Rovinj adasına bakan ufak bir penceremiz vardı. Oda ufak ama yeterliydi. Odada her gün su ve ev yapımı kurabiye ikramı var.

Kahvaltı saat 8-11 arası servis ediliyor. Lokal şarküteri ve peynir çeşitleri yanı sıra yumurta çeşitleri ve ev yapımı kek ve croissant var.

Akşamları ise zengin şarap menüsünden faydalanabilinir. Hem şarap yanına atıştırmalıklar hem de akşam yemeği mevcut. Bir akşam şömineyi de yaktılar ve çok 'cozy' bir ortam oldu.


Kısacası, Rovinj gibi romantik bir şehirde, Spirito Santo gibi romantik bir otelde kalmak çok keyifli oldu. Tekrar gidecek olsam tekrar bu oteli tercih ederim. Fiyatlar geceliği 100 Eurodan başlıyor.


bottom of page