top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Yeni New York Rehberi

New York'a hemen hemen her mevsimde gittim ama her zaman Christmas zamanı nasıl olur merak etmişimdir. Filmlerde o gördüğümüz ışıl ışıl ağaç ve süslemeler, her yerde romantik şarkılar ve lapa lapa kar.


Baştan söyleyeyim, öyle aşırı bir süsleme yoktu. Sadece belli noktalarda büyük ağaçlar ve buz pateni istleri kurulmuştu. Onun dışında mağazaların vitrinleri ve bazı evlerin yaptığı kendi süslemeler vardı. Avrupadan sonra biraz sönük kaldı diyebilirim. Gördüklerim arasında hala Alman noel pazarları ve Londra'daki süslemeler bir numarada.


Yine de çok güzeldi tabii ki. Hava da şansımıza hep güneşli ve az soğuktu. Çok keyifli bir hafta geçirdik New Yorkta. Daha önce hazırladığım semt semt New York rehberine göz atın derim. Bu yazıda size yeni keşfettiğim mekanlardan bahsedeceğim. Ayrıca Brooklyn rehberine de beklerim.


Gelelim yeni keşiflere


The Oculus ve World Trade Center civarına yakın zamanda gitmemiştim ancak en son The Oculus'un resimlerini görünce bu tarafları gezdik bu sefer. The Oculus World Trade Center metro durağı ve aynı zamanda küçük bir AVM. Mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanmış ve gerçekten çok enteresan ve mutlaka görülesi bir yapı. E gitmişken World Trade Center anıtını da mutlaka görün.

Eisenberg's Sandwich Shop

Uzun zamandır yediğim en iyi sandviç. 1929'dan beri kolesterolünüzü yükseltiyoruz mottosuyla çeşit çeşit sandviç seçeneği sunuyor. Biz Reuben Combo'ya bayıldık. Ortam ise çok salaş ve çok New York.


Eisenbergs Sandwich Shop

Lower Manhattan

New York Stock Exchange önünde kurulan dev Noel ağacı ve Zuccotti Park'daki ışıl ışıl ışıklar çok güzeldi. Ayrıca Wall Street civarı çok iyi et restoranları bulmanız mümkün. Biraz tuzlu fiyatları ama eğer özel bir yer arıyorsanız Harry's veya Delmonico's pek iyi. Vaktiniz varsa Battery Park'a da uğrayın derim.

Los Tacos No.1

Aman Allahım ben böyle bir lezzet daha önce tatmadım. Gerçekten yediğim en en iyi taco, hatta yediğim en en iyi yemek bile olabilir. Chelsea Market ve Times Square'de şubesi olan bu ayak üstü tacocu mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanlardan. Hep sıra oluyor ancak Times Square şubesi daha az kalabalık. Especial adlı kızarmış empanadadan da mutlaka deneyin. Off canım çekti bak şimdi.


Los Tacos No.1

Noel ağaçları ve Noel ruhu


En meşhur Noel ağacı elbette Rockefeller Center önündeki. Maalesef kalabalık nedeniyle pek yanına yaklaşamadık ve hızlı adımlara uzaklaştık. Diğer büyük ağaçlar Bryant Park, New York Stock Exchange önü ve Park Avenue'da kuruluyor. Onun dışında daha küçük ama bence daha sevimli ağaçlar Washington Square Park ve Lotte New York Palace otelinin önünde. Bryant Park ve Union Square'de kurulan Noel pazarları, ayrıca Bryant Park ve Central Park'daki buz pateni pistleri, Radio City Music Hall önündeki süslemeler, 5. Avenue'daki Saks, Cartier, Tiffany & Co mağazalarının dış cepheleri sizi iyice Noel ruhuna sokacak adresler. Yok bu yetmez diyorsanız Brooklyn'deki Dyker Heights'e bir göz atın.

Greenwich Village ve Soho

Her daim favori semtlerim. Saatlerce burada dolaşıp evleri hayranlıkla izleyebilir, butiklere girip çıkıp ilham toplayabilirim. Bu sefer uzun zamandır listemde olan Eileen's Special Cheesecake'i denedim. Cheesecake seviyorsanız burası tam bir cennet. Ayrıca yeni üçüncü dalgacı kahvecileri denedik. Irving Farm ve Toby's Coffee Estate çok başarı, La Colombe ise hoşumuza gitmedi. Little Italy'deki Noel süslemeleri ise çok tatlıydı.















bottom of page