top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Vanuatu'da nerede kalınır? - Barrier Beach Resort

Avustralya seyahatimize ara verip 5 gece Vanuatu'daki Espiritu Santo, ya da kısaca Santo, adasında geçirdik. Otelimiz Barrier Beach Resort bu adaya aşık olmamıza büyük katkı sağladı diyebilirim.

Espiritu Santo turizm açısından çok fazla gelişmiş bir ada değil ve otel konusunda seçenekler kısıtlı. Otel seçerken sahil kenarında olmasına ve bütün gün otelden çıkmadan keyifli vakit geçirebileceğimiz bir otel olmasına önem verdik. Tercihimizi adanın doğu kıyısında yer alan Barrier Beach Resort'dan yana kullandık.

Barrier Beach Resort tüm beklentilerimizi aştı. Adaya varmadan önce epey bir tereddütlerimiz vardı. Sever miyiz, oteller güzel midir gibi. Havaalanını gördükten sonra daha da bir tereddüte düştük ancak otele vardığımız an hepsi yok olup gitti. Anında çok sevdik. Otelin 18 villası var ve özel plaja sahip. Burası sadece yetişkinler için bir otel dolayısıyla çiftler ve balayı için çok uygun.

Otel misafirlerini ücretsiz olarak havaalanından alıyor ve 20 dakikalık bir yolculuğun ardından otele ulaştık. Otelin işletmecisi Calvin bizi girişte karşıladı. Gelen herkesin ismini biliyordu ve hepimize tek tek hoşgeldin dedi. Birlikte bara geçip ikram kokteyllerden içip otel hakkında kısa kısa bilgiler edindik. Calvin çok ton ton ve şekerdi ve oteli bir kez daha sevmemizi sağladı.

Kokteyller bittikten sonra villamıza (Fare 5) doğru ilerledik. Odaların tümü müstakil villa şekline ve hepsinin büyüklükleri ve özellikleri farklı. Bizimkisi denize sıfır büyükcene bir bungalovdu. Kendi terasımız ve sahil kesimimiz vardı. Bize ayrılmış şezlonglarımız da. En çok hoşumuza giden kısım ise odada cam olmamasıydı. Odanın tamamı sinek teliyle kaplıydı ve açılır kapanır ahşap kepenleri vardı ancak cam yoktu. Geceleri dalga sesleriyle uyumak çok keyifliydi.


Kahvaltı oda fiyatına dahil. Küçük bir büfe ve A La Carte menüden sipariş edebileceğiniz yumurta seçenekleri vardı. Özellikle her sabah taze pişirilen tatlı tuzlu hamur işleri ve ev yapımı ekmek hoşumuza gitti.


Öğle ve akşam yemeği de ana restoranda servis ediliyor ya da ekstra ücret ödemeden odanıza da getirtebiliyorsunuz. Açıkçası yemeklerin kalitesine ve lezzetine biraz şaşırdım. Kullanılan malzemeler çok taze ve lezzetliydi. Tabii ki deniz ürünleri çok başarılıydı ancak etler de öyleydi. 5 gün de otelde yedi ve her gün farklı birşeyler bulduk. Akşamları günlük değişen spesyaller de çeşitlilik sağladı.

Günün geri kalan kısmında da yapacak birşeyler bulduk. Deniz aşırı güzel ve berrak. Snorkel için de ideal. otelde ücretsiz snorkel ekipmanı var. Ayrıca kano, stand up paddle gibi aktiviteler de ücretsiz. Çıkıp dolaşmak isterseniz de bisiklet de mevcut. Bütün gün otelde kalmamıza rağmen asla sıkılmadık.

Akşam yemeğinden önce bardaki happy hour'a uğramayı ihmal etmedik. Ortak olan ana bungalovda hem bar hem de ödünç alabileceğiniz bir sürü kitap ve oyun var.

Özetle çok çok sevdik burayı ve 5 gün boyunca hem dinlendik hem de çok keyifli vakit geçirdik. Havaalanı transferi geldiğinde ise bayağı ağlamaklı oldum :(


Otelin işletmecileri Calvin ve Julie ve tüm ekip o kadar tatlı ve güler yüzlüydü ki. Misafirleri mutlu etmek için ellerinden geleni yaptılar.


Barrier Beach Resort'u kesinlikle tavsiye ediyorum. Santo'da kalacak bir yer arıyorsanız hiç tereddüt etmeden burayı seçebilirsiniz.


Fiyatlara göz atmak için tıkla.



bottom of page