top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Air Baltic ile Business Class deneyimi



Riga'ya Berlin'den Air Baltic ile Business Class seyahat ettik. Günde karşılıklı iki sefer var ve uçuşlar Berlin tegel havaalından yapılıyor. Berlin - Riga yolculuğu yaklaşık 1.5 saat sürüyor ve ekonomi biletleri 20 Euro'dan başlıyor :) Kısa bir hafta sonu kaçamağı için ideal. Buradan Kuzey'de ya da Avrupa'nın bir çok başka noktasına da devam edebilirsiniz Air Baltic ile.

Tüm günden faydalanabilmek için Cumartesi sabah uçağı (08:50) ile Riga'ya doğru yola çıktık. Neyse ki Business Class biletmimiz vardı ve sabah uykusuzluğumuzu bulutların üzerinde biraz dinlenerek atlattık. Sadece el bagajıyla seyahat ettiğimiz için (Business'da kişi başı 2 adet el bagajı hakkınız var) ve biniş kartlarımızı da evde bastığımız için doğrudan kapıya yöneldik. Herşey hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerledi ve sonunda uçağa bindik.


Uçağın tipi CS 300 Bombardier ve ilk defa bineceğim bir uçak tipi. Biner binmez içimi bir mutluluk sadı. Uçağın içi yepyeni ve ferahtı. Hani bazı uçakları hiç terketmek istemezsiniz ya, bu da onlardan biriydi. Renk tonları hep açık renklerdi ve kabindeki ışıklandırma çok hoştu. Koltuğumuz 1. sıradaydı, ki bu sıranın bacak aralığı en geniş olan. Orta koltuk ise Business Class'da boş bırakılıyor ki daha rahat olsun. Herşey güzeldi, ve artık havalanmaya hazırdık.

Çok fazla rötar yapmadan Berlin'den yola çıktık ve bulutların üzerinde sabah kahvemizi içtik. Özellikle dikkatimi çeken bu uçak tipinin büyük camları oldu. Virajlarda panoramik bir manzara sağlıyorlardı, gerçekten çok beğendim.



Sabah uçuşu olması nedeniyle kahvaltı servis edildi. Gayet doyurucu ve lezzetliydi. Menü genel olarak Letonya mutfağından esinlenmiş. Kahvaltı sonrası inişe biraz daha vardı biz de Riga'da yapılacaklar listesinin üzerinden bir kez daha geçtik. Şimdiye kadar keyifli bir hafta sonu için mükemmel bir başlangıç oldu!



Dönüş uçuşumuz Pazar akşamı saat 18:20'deydi. Business Class sayesinde Lounge ve Fast Track girişimiz de vardı. Taksiden inmemiz ile Lounge'a varmamız en fazla 10 dakika sürmüştür. Fast Track gerçekten süper birşey. Böylece Lounge'da biraz dinlenmek ve birşeyler atıştırmak için yeterli vaktimiz vardı. Lounge geniş ve ferahtı. Ufak atıştırmalıklar ve bol bol içecek seçeneği mevcuttu. Türk kahve makinesi görünce ise ayrı sevindim. Tabii ki birer Türk Kahvesi içtik. Sonradan öğrendim ki Riga Havaalanının işletmecisi TAV'mış.






Dönüş yolundaki uçak tipi Boeing 747 ve biraz eski bir uçaktı. Ama sağ salim bir şekilde bizi evimize ulaştırdı :) Akşam yemeğini çok sevdik, gerçekten lezzetli bir yemekti. Riga seyahatimizin kapanışı olarak bir de meşhur Riga Black Balsam likörünü denedik.

Genel olarak gayet memnun kaldık, promosyon ve fiyatlara göz atmak için tıkla.




bottom of page