top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Cape Town'da nerede kalınır? - Bliss Boutique Hotel

Updated: Jan 20, 2019


Cape Town'da ilk gecemizi Bliss Boutique Hotel'de geçirdik. Burası tam anlamıyla bir butik otel. Ağırlıklı villaların olduğu Sunset Beach adlı semtte yer alıyor ve otelin kendisi de zaten büyük bir villa'dan otele dönüştürülmüş.

Konumu ilk başta haritada baktığınızda şehirden uzak gibi gelebilir ama hiç de öyle değil aslında. Araba kiraladıysanız, ki Cape Town'da mutlaka kiralayın, 15 dakikaya şehir merkezindesiniz. Villa ise tam deniz kenarında ve okyanus kapınızın önünde. En muhteşem kısmı ise otelin manzarası.

16 saatlik yolculuk sonrası bizi Cape Town'da güneşli bir hava karşıladı ve biz ilk iş biraz dinlenmek için otelin yolunu tuttuk. Otele adım attığımız ilk andan itibaren çok sevdik. Güler yüzlü personel her zaman fark yaratıyor.

Odamız (101 numara) okyanus tarafına bakıyordu ve çok keyifli küçük bir terası vardı. Ertesi gün okyanus sesi eşliğinde sabah kahvem için heyecanlandım hemen. Odada ihtiyacımız olan herşey mevcuttu ve dekor gayet zevkliydi. Biz gittiğimizde kış olduğu için sadece biraz soğuktu ama klima sayesinde hızlıca ısındık.


Normalde yeni bir şehre gelir gelmez yorguluk falan dinlemeden kendimizi sokaklara atar keşfe başlarız ama otelimiz bir hayli keyifli çıkınca otelin restoranında öğle yemeği yemeye karar verdik. Karşımızda Masa Dağı ve okyanus manzarası. Sonra da birşeyler içmek için otelin çatı katına çıkıp manzaranın tadını çıkardık. Yemekler gayet başarılıydı. Kahvaltı da yine aynı restoranda servis ediliyor. Küçük bir büfe ve A La Carte yumurta çeşitleri mevcut. Şakşuka ve Eggs Florentine efsaneydi.

Otelin küçük bir havuzu da var ama ben pek havuz hayranı olmadığım için ve zaten hava da soğuk olduğu için girmedik. Özellikle yaz aylarında bol bol faydalanabileceğiniz koskoca bir okyanus var 2 dk yürüme mesafesinde. Bol bol sahil yürüyüşü ve günbatımı izlemek için harika. Otelin roof barı ise en sevdiğim kısım oldu.


Özetle bu otel sakin ve güvenli bir bölgede kalıp biraz da lokal gibi birkaç gün geçirmek isteyenler için ideal. Ayrıca otelin olduğu mahalleden ev bakmaya da başlayabilirsiniz benden söylemesi :) Fiyatlar düşük sezonda 60-90 Euro arasında değişiyor, Yüksek sezonda ise 110-150 Euro arası genelde.

Otelin sayfasına göz atmak için tıkla.

Cape Town'da kaldığımız tüm oteller için tıkla.




bottom of page