top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Zanzibar'da nerede kalınır - Sharazad Boutique Hotel

Updated: Jan 20, 2019


Burası Jambiani bölgesinde kaldığımız oteldi. Yine tercihimizi butik otelden yana kullandık ve Sharazad Boutique Hotel'den çok memnun kaldık. Gelir gelmez bizi şirin bir kedi karşıladı, otelin kedisiymiş. Bir Alman tarafından işetilen bu otel gerçekten çok özenle çok sevilerek hazırlanmış. Zaten hikayesi çok ilginç. Sahipleri 20 yıl önce Avrupa’dan adaya yerleşmiş ve buraya kendilerine ufak bir evcik inşaa etmişler. Hatta burada evlenmiş, düğünlerini yapmışlar. Sonra o küçük evcik genişleyerek bugünki butik otele dönüşmüş. O sevgi ve özen otelin her yerinde hissediliyor, ufak detaylar ve hoşluklar Sharazad’ı diğer büyük otellerden ayrıştırıyor bence.

Odamız Ocean View Villa'lardan biriydi ve terasından doğrudan okyanusa bakan bahçesine çıkabiliyorsunuz. Oda ise çok şeker dekore edilmiş. En çok odaya bırakılan hasır şapkalar, plaj çantası ve peştemaller hoşuma gitti.

Otel restoranı tam deniz kıyısında ve harika bir manzara eşliğinde tüm öğünleri burada yiyebiliyorsunuz. Biz Tam Pansiyon seçeneğiniz aldık ama öyle çatlayana kadar yemeli büfe çılgınlığı gelmesin aklınıza. A la Carte sipariş vererek istediğinizi yiyebiliyordunuz. Günlük spesyaller de mevcut. Yemekleri de gayet başarılıydı. Özellikle ev yapımı avokado dondurması hala aklımda.

Otel direkt deniz kenarında olduğu için akşam üstü kumsalda yürüyüş ve günbatımı izlemek için mükemmel konumda. Yüzmek isterseniz doğrudan denize ve ya otelin iki havuzundan birine girebilirsiniz.

Özetle samimi bir ortamda sakin ve temiz bir otel arıyorsanız Sharazad'ı kesinlikle tavsiye ederim.

Fiyatlara göz atmak için tıkla.
























bottom of page