top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Hamburg'da nerede kalınır? - 25 Hours Hafen City

Updated: Jan 20, 2019


Berlin'den 2 saatten az bir sürede Hamburg'a trenle ulaşılıyor. Biz de bir hafta sonu kaçamağı yapalım dedik ve atlayıp geldik. Daha önce Ağustos'ta gelmiştik ama ilk defa kışın geliyorduk. Hava soğuk olur diye hem her yere yakın hem de arada dinlenmeye gelebileceğimiz rahat bir otel tercih ettik. Otelimiz 25 Hours 'Hafen City' adlı bölgede yer alıyordu. Burası liman bölgesi ve nispeten yeni gelişen bir bölge. Modern binalar ve çeşitli mekan ve mağaza var. Unesco Dünya mirası olan Speicherstadt da 5 dakika yürüme mesafesinde. Şehir merkezine ise yürüyerek 15 dakikaya ulaşabiliyorsunuz.


Otelin ana teması denizcilik. Her köşesinde ufak detaylar var. Odalara oda değil 'cabin' (kamara) diyorlar mesela. Lobiden odadaki banyolara kadar bu temaya sadık kalınmış. Değişik bir konsept ve çok hoşumuza gitti.

Lobi'deki butikten çok özel ve tasarım hediyelik eşyalar mevcut. Yine giriş katında yer alan 'Heimat' adlı restoranda da yerel tatlar deneyebilirsiniz. Sabahları kahvaltı da burada servis ediliyor.

Gelin biraz kamaramızdan bahsedeyim size. M Cabin+ türündendi ve 5. katta manzaraları bir odaydı. Manzara çok iç açıcı olmasa da odanın kendisi çok sıcak ve güzel dekore edilmişti. Bütün gün dolaştıktan sonra keyifli vakit geçirebileceğiniz bir odaydı. Odada Blutooth hoparlör, çeşitli dergiler, peluş ayı e bir sürü başka tatlı detay vardı. Aslında 170 odasıyla epey büyük bir otel olmasına rağmen butik otel havası vardı.

Kahvaltı hafta sonları saat 11:30'a kadar servis ediliyor oleyyyy! Böylece güzel uykumuzu alıp sonra da keyifli bir kahvaltı yaptık. Kahveler Elbgold'dan (Hamburg'un meşhur kahve zinciri). Kahvaltı büfe şeklinde, sıcak - soğuk bir sürü çeşit var. En çok avokado olması beni sevindirdi ve şaşırttı. Daha önce bir otel büfesinde avokadoya rastlamamıştım. Ayrıca 'Griesschen' adlı yerel irmikli puding çok hoşuma gitti.

Bir başka süper fikir ise ücretsiz bisiklet ve MINI araba kiralamaları. Evet doğru okudunuz, ücretsiz. Bisiklet için hava fazlasıyla soğuk olduğu için araba daha çok ilgimizi çekti. Günde 4 saate kadar arabayı ödünç alıp şehri gezebiliyorsunuz. Bence süper tatlı bir fikir.

25 Hours zincirinin Hamburg'da 3 lokasyonu var. Onun dışında Avrupa'nın farklı şehirlerinde de mevcut. Fiyatlara göz atmak için tıkla.



















bottom of page