top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Sydney'de nerede kalınır? - 57 Hotel

Sydney'deki hatta Avustralya'daki ilk gecemizi 57 Hotel'de geçirdik. Burası Surry Hills mahallesinde yer 92 odalı bir butik otel. Berlin'den Sydney'e uzun bir yolculuk atlattık ve o an en büyük arzumuz rahat bir yatak ve sıcak bir duştu. Keşke başka birşey isteseymişiz.


15 dakikalık bir Uber yolculuğu ardından öğle saatlerinde otelimize vardık ve hemen checkin yapıp kendimizi odaya attık.

Odamız, King room kategorisindendi ve çok aydınlık ve ferahtı. Kocaman pofidik bir yatak bizi bekliyordu. 20 saat uçak koltuğunda oturduğum için mi öyle geldi bilmiyorum ama aşırı rahat bir yataktı ve dinlenmek çok iyi geldi.


Kendimize geldikten sonra mahallemiz Surry Hills'i keşfe çıktık. Buralar, bir çok cool mahallede olduğu gibi, eskiden işçi ve fakir kesimin yaşadığı ve kimsenin pek gelmek istemediği bir bölgeymiş. Şimdi ise Sydney'in yeni hip mahallelerinden. Crown Street'de birbirinden tatlı mekan var. Turistik yerlerden uzak sakin ve keyifli vakit geçirmek için ideal. Downtown, The Rocks, Chinatown ve Paddington gibi görülesi yerler yürüyerek 20 dakika mesafede, Bondi Beach arabayla 15 dakika. Central Station da hemen yanı başınızda. Konum gayet iyi.


Otelin kendisi modern bir tasarıma sahip. New York'un meşhur gece kulubü Studio 54'dan esinlenilmiş.Bir diğer ilginç imkan, farklı “deneyimler” satın alabilmeniz. Mesela Relaxation package ile odada sınırsız 'Netflix and Chill' ve odada abur cubur keyfi yapabilirsiniz.


Lobide otel misafirlerine açık ücretsiz çay/kahve makinesi var ve soğuk içecekler de ücretsiz. Sabahları tatlı/tuzlu ikramlar da oluyor


Oda fiyatları çok makul, Nisan 2019'da geceliği 70-80 € civarındaydı ki bu Sydney için düşük bir fiyat.


Fiyatlara göz atmak için tıkla.







bottom of page