top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Bali - Tugu Hotel Canggu

Updated: Jan 20, 2019


Tugu Hotel Canggu bölgesinde deniz kenarında yer alan bir butik otel. Otelin dekorasyonu tamamen 'Bali usülü'. Hatta otelin sahibi Endonezyanın en zengin antika koleksiyonuna sahip kişisiymiş ve oteldeki bir çok eser bu koleksiyonun parçası. Otelde 4 tip oda var, gerçi pek oda denmez, daha çok villa gibi. Biz Dedari Suite'i tercih ettik ve çok sevdik. Özelliği kendine özel havuzu olması ve banyosu çok güzel ve değişikti. İnsanın odadan pek çıkası gelmiyor.

Otele gelir gelmez soğuk bir içkiyle karşılandık. Check in sonrası bize odamıza kadar eşlik edip her gün oda fiyatına dahil olan çay saatine katılıp katılmayacağımızı sordular. Hatta odamıza servis etmeyi sundular biz de tabii ki odaya gelmesini tercih ettik. Herşey çok lezzetliydi ve terasımızdaki salıncakta keyfimize diyecek söz yoktu.

Ertesi sabah kahvaltımızı otelin terasında yapmaya karar verdik. İşin en güzel kısmı kahvaltı için herhangi bir saat ve mekan sınırlaması olmamasıydı. İster odada, ister terasta, ister lobide ve istediğiniz saatte kahvaltı edebiliyorsunuz. Tam bana göre, keşke tüm oteller bu uygulamaya geçse.

Kahvaltı menüsü A La Carte ve kişi başı bir meyve suyu, bir yumurta bir de tatlı söyleyebilirsiniz. Herşey çok ama çok lezzetliydi ve deniz manzarasına karşı püfür püfür esen terasta daha da keyifli oldu. Özellikle French Toast'u inanılmaz iyiydi.

Kahvaltıdan sonra otelin sunduğu 15dk'lık masja gittim. Hatta Burak masaj sevmediği için onun 15dk'sını da kaptım hihi. Spa çok huzurlu ve sakin.

Kahvaltı ve masajdan sonra iyice miskinleşip hadi bir kahve daha içip öyle gidelim derken akşam 10'a kadar terasta çakılıp kaldık. Önce kahve keyfi, sonra içki, sonra içki eşliğinde gün batımı sonra da yemek derken ayrılamadık. Çünkü manzara ve müzik çok güzeldi. Otelde konaklamıyorsanız da Roofbarı çok başarılı, tavsiye ederim.

Keşke sadece 1 gece değil 2-3 gece burada kalsaymışız diyorum şimdi. Yazıdan da anlamış olduğunuz gibi Tugu'yu çok sevdim ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Otele göz atmak için tıkla.

Bali sayfasına dönmek için tıkla.












bottom of page