top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Bali - Ubud rehberi

Updated: Jan 20, 2019


Ubud Bali'nin kültür merkezi olarak geçiyor. Adanın ortasında yer alan bu bölge özellikle yemyeşil ormanlarıyla ve otelleriyle meşhur. Burada bol bol tapınak ziyaret edebilir ve doğayla iç içe huzur dolu günler geçirebilirsiniz. Ayrıca balayı için çok ideal bir tercih. Benim Ubud favorilerim:

Ubud sokakları - Ubud'un iki ana caddesi var: Jl. Monkey Forest ve Jl. Hanoman. Bu iki cadde birbirine paralel ve çoğu dükkan ve mekan burada. Benin en çok sevdiğim sokak ise bu iki caddeye birbirine bağlayan Jl. Dewisita oldu.

The Chedi Club (Jl. Raya Goa Gajah) - Burası aslında bir otel. 20 özel villadan oluşuyor ve balayı çiftlerine kesinlikle önerebileceğim bir mekan. Biz çay saati için tercih ettik. Pirinç tarlalarına karşı çok keyifliydi. Yine otel müşterisi olmasanız da bazı akşamlar düzenlenen geleneksel Kecak dans gösterisi için gelebilirsiniz.

Kafe (Jalan Hanoman No. 44B) - Kahvaltısı başarılı, öğle/akşam yemeği için de gidilebilir tabii ki.

Pundi Pundi (Jl. Raya Pengosekan) - Burada bir akşam yemek yedik. Atmosfer çok şahane değil ama bizim gibi etobursanız mutlaka tavsiye ederim. Favorim domuz kaburgası oldu.

Monkey Forest - IDR 100 bin giriş ücreti var. Bir sürü tatlı maymun dolu bir yağmur ormanı. Maymunlar gerçekten çok şeker ve genelde sizi pek sallamıyorlar. Eğer yanınızda yiyecek birşeyler varsa durum değişiyor tabi :) Biz muz getirmiştik ve yaklaşık 45sn sonra hepsi gitmişti bile.

Pura Taman Saraswati - Ubud merkezinde güzel bir tapınak. Akşamları burada ücretsiz dans gösterisi oluyor.

OH (Jl. Monkey Forest) - Çok güzel hediyelik eşya bulabilirsiniz burada ya da evinize birşeyler almak isteyebilirsiniz.

Coffee and Co (Jl. Monkey Forest No.67) - İyi bir kahve içmek için güzel bir seçenek. Terasında oturup gelen geçeni izleyin.

Locavore - Akşam yemeği için çok güzel. Öğlenleri hızlı birşeyler atıştırmak için ise Locavore To Go var.

No mas bar (Jl. Monkey Forest) - Ubud'da gece hayatı yok denilecek kadar az ama bu bar güzel müzik eşliğinde birşeyler içmek için ideal.

Watercress Cafe (Jl. Monkey Forest) - Kahvaltı ve öğle yemeği için en iyi tercih.

Ubud Art Market - Aslında daha çok souvenir market. Maalesef biraz seri üretime kaçmış ama yine de hediyelik eşya için güzel bir adres. Pazarlık şart.

Kismet (Jl. Goutama Sel) - Hoş bir vejeteryan restoranı

Ubud'da iki farklı otelde kaldık ancak hemen yan yanaydılar :) Biri Surya Kembar Villas diğeri Sankara Ubud.

Bali gezi notları için tıkla

Canggu rehberi için tıkla

Seminyak rehberi için tıkla

Bali sayfasına dönmek için tıkla


bottom of page