top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Sydney'de nerede kalınır? - Little Albion, a Crystalbrook Collection Boutique Hotel

Updated: May 21, 2019

The Little Albion, a Crystalbrook Collection Boutique Hotel Sydney'deki ikinci otelimizdi ve gerçekten çok çok sevdik. 1900lerden kalma tarihi bir binayı butik otele dönüştürmüşler. Surry Hills adlı mahallenin, Sydney'in en cool mahallelerinden biri bu arada, yeşil bir ara sokağında yer alıyor. Hatta girişin olduğu arka sokak biraz 'ulan burada gece başıma birşey gelmesin' dedirten türden ama kapıdan içeriye girdiğiniz an olay değişiyor.

İlk görüşte buranın çok iyi bir butik otel olduğunu ve iyi bir vakit geçireceğimizi hissettik. Neden mi? Bir kere genel tasarım çok hoş ve tam zevkimize hitap ediyor. Kullanılan renkler, kumaşlar ve duvardaki resimler, hepsi belli ki çok ince düşünülüp seçilmiş.

Sempatik ve güler yüzlü bir çalışan bizi karşıladı ve erken gelmemize rağmen odamıza checkin yapabildik. Oda 4. kattaydı ve 'Classic' türündendi. Gelin size odadan biraz bahsedeyim.

Herşey çook güzeldi. Tam tarzımdı. Banyosu, odadaki kahve fincanları, peştemal kumaşından bornozlar, Molton Brown bakım ürünleri, dev televizyon ve kocaman pofidik bir yatak. Resimlerde de gördüğünüz üzere bu minik ama önemli detaylar ve dokunuşlar büyük fark yaratıyor ve bir odayı evcil bir hale getirebiliyor. Bu tarz detaylara önem veren otelleri pek seviyorum.


Kahvaltı oda fiyatına dahil ancak öyle çok kapsamlı bir kahvaltı beklemeyin. Ufak bir kahvaltı odası olduğundan seçenekler kısıtlı ancak güne enerjik başlamamızı sağlayan yeterli seçenek mevcuttu. Ev yapımı kek, yoğurt, meyve ve peynir çeşitleri yanı sıra kahve ve çay seçenekleri boldu.


5 katta ise bir rooftop teras var. Küçük ama pek keyifli. Sabah kahvenizi içebilir veya sadece güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ya da lobideki bardan kendiniye bir içki hazırlayıp Sydney Downtown manzarası eşliğinde günü batırabilirsiniz. Eğer dışarı çıkmaya üşenirseniz (üşenmeyin!) otelin işbirliği yaptığı restoranlardan otele birşeyler söyleyebilirsiniz.

Konum açısından otelin yeri çok keyifli. Surry Hills'in tam kalbinde ve bir sürü cafe ve restoranın olduğu Crown Street'e 2 dakika yürüme mesafesinde. Downtown, The Rocks, Chinatown ve Paddington gibi görülesi yerler yürüyerek 20 dakika mesafede, Bondi Beach arabayla 15 dakika. Central Station da hemen yanı başınızda. Özetle konum çok iyi ve eğlenceli.


Surry Hills'e uğramışkden:

Surry O's ve Paramount House'da kahve için. Bill’s ve Reuben Hills'da kahvaltı yapın. Rosie Capmbell’s ve Chin Chin'de bir akşam takılın.


Fiyatlara göz atmak için tıkla. The Little Albion Crystalbrook Collection grubunun bir parçası ve Avustralya'nın farklı yerlerinde çok güzel otelleri var.



bottom of page