top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Mauritius gezi notları


Ağırlıkı şehir tatili yapmışımdır. Yaz tatilleri de işte klasik Bodrum, Çeşme, Yunan adaları falan. Mart ayında evlenince balayı için sıcak bir yere gitmek istedik. Tropik bir yer olsun ama değişik de bir yer olsun istedik. Ada Hint Okyanusun'un tam ortasında yer alıyor. Sahilleri yanı sıra doğası da çok etkileyici. Daha henüz Türk'ler tarafından çok keşfedilmemiş adayı listenize ekleyin mutlaka. Instagram'daki Mauritius paylaşımlarımı #ooomauritius hashtaginden takip edebilirsin. 🇲🇺

Nasıl gidilir ✈️: THY'nin direkt seferi var. Yolculuk 9 saat sürüyor. Aktarmalı da gitmeniz mümkün. Qatar Airways veya Emirates ile aktarmalı gidebilirsiniz mesela.

Ne zaman gidilir: Mauritius'un iklimi ikiye ayrılıyor: Yaz ve Kış. Yaz (Kasım-Nisan) sıcak oluyor ve yağmur riski var, ancak biz Mart'ta gittik ve hava süperdi. Sıfır yağmur, bol güneş. Ancak adanın hangi kısmında kaldığınız da önem taşıyor. Bazı bölgeler daha az yağmur alıyor. Kış (Mayıs-Ekim) arası kuru dönem fakat dereceler biraz düşüyor. Ortalama 20-25 derece oluyor, yani denize girmek için biraz serin olabilir.

Vize 🛂: Vize yok👌

Konaklama 🏨: Oteller ise gecelik 100 Euro'dan başlıyor. İyi bir 5 yıldızlı otel gecesi 250 Euro civarında. Zamanınızın çoğunu otelde geçireceğiniz için oteli özenle seçmenizi öneririm. Biz Beachcomber Le Paradis'de kaldık ve çok beğendik. Detaylı yazı için tıkla.

Mauritus'ta Ulaşım 🚋: Adada tek ulaşım aracı taksi veya araba kiralamak. Biz taksiyi tercih ettik. Havaalanında geliş salonunda taksi şirketleri mevcut. Burada gideceğiniz yeri söyleyip ücreti önceden öğrenip ödüyorsunuz. Kaldığınız otel de sizin için transfer organize edebilir. Adadaki günlük turlara katılırsanız da bunlara zaten transfer dahil oluyor genelde. Sizi otelinizden alıp tekrar otelinize bırakıyorlar.

Görülecek yerler 📷: Ada büyük, doğu yakasından batı yakasına gitmek arabayla 2-3 saat sürüyor. Günlük turlar satın alıp adanın çeşitli yerlerini görebilirsiniz. Biz 6 günlüğüne gittik ve en az 3 tur yaparız diye planlamıştık ancak otel o kadar keyifliydi ki köfte gibi 6 gün boyunca yattık :) Sadece Ile Aux Benetiers katamaran turunu yaptık. Aşağıda bir kaç gitmenizi önereceğim yer var. Ayrıca bu sayfadan turları inceleyebilirsiniz.









bottom of page