top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Gold Coast'da nerede kalınır? - Rhapsody Resort

Gold Coast'da 3 gece Rhapsody Resort'da geçirdik. Rhapsody Surfers Paradise'da sahilde 41 katlı bir gökdelen. Tahmin edeceğiniz üzere harika bir manzarası var.

View from Rhapsody Resort

Burası bir apart otel aynı zamanda da rezidans. Yine de bir oteli aratmıyor. Odalar her gün temizleniyor, ücretsiz internet ve otopark, 7/24 açık resepsiyon ve havuz ve spor salonu gibi herşey mevcut.

Dairemiz One Bedroom Ocean View türündendi ve 39. kattaydı. Ben böyle bir mazara görmedim. Resmen kapıyı açtığımız an “wooow” dedik. Sanki kocaman bir teknede okyanusun ortasındaymışız gibi hissettik. 3 gün daireyi terketmeden bu manzarayı izleyebilirdim.

Sunrise at Rhapsody Resort


One Bedroom Ocean View Apartment at Rhapsody Resort

Dairenin kendisi 1+1 şeklinde gayet geniş ve modern dekore edilmişti. Evde ihtiyaç duyabileceğiniz herşey vardı. Mutfak, çamaşır ve kurutma makinesi ve ütü bile vardı. Uzun süreli kalmak için çok uygun.

Otelde oda fiyatına kahvaltı dahil değil ancak dairede istediğiniz gibi yemek pişirebilir veya dışarıdan sipariş edebiliyorsunuz. 2 haftadır yoldaydık ve ev kahvaltısı yapmayı özledik. Yakında alışveriş yapabileceğiniz bir sürü market mevcut. Tatilde yemek yapmak istemiyorum diyorsanız da otelin giriş katında Rhapsody Beachside'da kahvaltı edebilirsiniz. Dairede çay ve kahve var neyse ki. Binada 2 tane açık hava terası var, biri 27. diğeri de 41. katta. Burada güneşin tadını çıkarabilir ya da dışarıdan sipariş ettiğiniz yemeği yiyebilirsiniz manzaraya karşı. Bir diğer güzellik, burada kullanmanız için gazlı mangallar var. Bence çok keyifli.

Yine 27. katta bir gym ve kocaman bir lounge var. Havuz ise giriş katında.


Konum açısından çok güzel. Sahil 1 dakika yürüme mesafesinde ve Surfers Paradise'ın en işlek kısmına yürüyerek 10 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Brisbane şehri arabayla 1 saat, Gold Coast havaalanı yarım saat ve Byron Bay de 1 saat uzaklıkta. Bütün kıyıyı keşfetmek için güzel bir konum. Tavsiyem araba kiralayıp her gün farklı bir yerle gitmeniz olur. Otelde otopark ücretsiz. Eğer araba kullanmak istemiyorsanız tramvay durağı da hemen kapının önünde.


Avustralya kaldığımız oteller arasında burası kesinlikle en keyifli olandı. İlk defa odadan bir an önce çıkop etrafı keşfetmek istemedim, o kadar keyifliydi ki. Tabii ki yine de çevredeki Currumbin Wildlife Sanctuary ve Byron Bay gibi görülecek yerlere gitmeyi ihmal etmedik.


Rhapsody Resort'u kesinlikle tavsiye ederim. Deniz manzaralı bir daireyi tercih edin derim, ufak fiyat farkı ve kesinlikle değiyor.


Fiyatlara göz atmak için tıkla


bottom of page