top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Brisbane'de nerede kalınır? - Sofitel Brisbane Central

Brisbane'de Vanuatu'ya uçmadan önce bir gecemiz. Akşam geç gelip sabah da erken yola çıkacağımız havaalanına kolay erişimi olan ama yine de çıkıp şehri keşfedeceğimiz bir otel olsun istedik.

Sofitel Brisbane Central bu açıdan çok isabetli bir tercih oldu. Ana tren istasyonun hemen üstünde ve Airport Express treniyle 20 dakikaya havaalanı terminaline ulaşabiliyorsunuz. Hatta otelden hiç çıkmadan perona kadar gidiliyor.

Otel kocaman ama yine de çok sıcak ve minik detaylarla dolu. Sofitel'in Fransız kökenleri burada da hissediliyor. Lobide her yerde minik Eyfel kuleleri vardı hatta çalışanlar size Bonjour diye selam veriyor. Ana giriş ve lobi epey etkileyici. Küçük butik otelleri ne kadar sevsem bu tarz klasik ve şık büyük otellere de bayılıyorum.

Çalışanlar çok nazik ve ilgiliydi. Check in hızlı bir şekilde halloldu ve 21ç kattaki Superior Room odamıza çıktık. 5 yıldızlı bir otelde beklediğiniz herşey mevcuttu. Oda büyük ve sıcaktı. Eski bir otel olmasına rağmen tasarım moderndi. Tabii ki odada çay/kahve makinası vardı.


Gelelim en iyi kısma: kahvaltı. Daha doğrusu buna brunch denir. O kadar çok seçenek vardı ki. Sıcak soğuk, tatlı tuzlu, aklına gelebilecek herşey vardı. Keşke hepsini tatma şansım olsaydı ama 1 sabahta imkansız.Bir de croissantlar o kadar güzeldi ki başka birşeye yer kalmamış olabilir. Giderken yanınıza kahve de alabiliyorsunuz. Birer Americano kapıp havaalanı yolunu tuttuk.


Dediğim gibi Airport Express ile otelden çıkmadan havaalanı terminaline 20 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Biletleri de oteldeki concierge'dan aldık ve doğrudan perona doğru ilerledik. Gerçekten çok rahat oldu ve bize epey bi vakit kazandırdı. Öte yandan şehri keşfetmek için de ideal çünkü tam göbeğindesiniz.

Sofitel Brisbane Central rahat ve merkezi bir yer arayanlar için çok uygun, kesinlikle tavsiye ederim.


Fiyatlara göz atmak için tıkla


bottom of page