top of page
  • Writer's pictureElif Adali

Tokyo gezi rehberi - Hala aynı gezegende miyiz?

Büyük, ışıl ışıl şehirleri çok sevdiğimi bilirsiniz. Her zaman yüksek gökdelenler, kaotik şehir hayatı ve sonsuz yeme içme seçenekleri beni cezbetmiştir. Zaten bu yüzden New York, Londra, Bangkok gibi büyük ve kaotik şehirleri çok ama çok seviyorum. Artık bu listeye yeni bir şehir daha eklendi hem de en üst sıralara yerleşti. TOKYO!!


Farklı bir deneyim olacağını tahmin ediyordum ama herşeyin bu kadar değişik ve ilginç geleceğini beklemiyordum. Yer yer sokaklarda yürürken kendinizi bir atari oyunun içinde hissettiğiniz, yer yer parklarında huzura boğulduğunuz bir ortam, muhteşem ötesi yemekler, kibarlık ve sempatiklikten kırılacak insanlar ve inanılmaz bir gelişmişlik ve medeniyet sizi bekliyor. Asya'nın bir çok ülkesine ve başkentine gittim ama Tokyo tam anlamıyla farklı bir dünya! Tekrar geri dönmek için sabırsızlanıyorum diyebilirim. Size Tokyo'da hangi semtlere gidilir, Tokyo'da nerede yemek yenilir hepsinden mümkün olduğu kadar detaylı bahsedeceğim. Japonya seyahati nasıl planlanır yazıma da göz atmak isterseniz linki burada.


Akihabara

Burası Tokyo'nun en değişik semtlerinden biri.

Electric City diye geçen bu semtte, kat kat atari salonları, Manga kültürüne dair herşey, Cosplay ya da Made Cafeler (şirin kızların şirin şirin hareketler yapıp şirin yemekler servis ettiği absürd bir cafe konsepti), Anime, elektronik mağazaları, Panchinko'cular ve daha neler neler var.

Bu konulara ilginiz olmasa bile mutlaka bu semte uğrayın. Biz özellikle Pachinko adlı cihazlarla (hani kancayla peluş yakaladığın) ve atari oyunlarıyla çok eğlendik.

Ginza

Ginza, Tokyo'nun en kokoş semti.

Japonya yazıları ve insanları kaldırdığınızda kendinizi gayet New York'ta hissedebilirsiniz. Uzun lüks markalarla dolu alışveriş caddeleri, AVM'leri ve şık restoranlarıyla ünlü. Tokyo'nun en 'değişik' semti kesinlikle değil ama biraz turlayıp alışveriş için ideal. Özellikle 12 katlı Uniqlo mağazasından uzun bir süre çıkamadık.

Bu semtteyken karnınız acıktığı vakit ise mutlaka bu mekanlara göz atın

Chao Chao Gyoza - Sadece Gyoza veren minik bir mekan, çok iyi

Yakitori Ton Ton - Yakitori, küçük şişler veren aşırı salaş bir mekan

Ginza Kagari - Soba noodle

Midori Sushi Ginza - Sushi

Harajuku & Ometesando

Tokyo'daki favori semtim.

Buraya mutlaka uğramalısınız. Alışveriş, cool cafeler, ilginç mağazalar, şık mekanlar, ne ararsan var. Özellikle gençlerin tercih ettiği bir semte benziyordu.

Burada gitmeniz gereken bir kaç nokta var. En başta Takeshita Street geliyor.

Burada ard arda eğlenceli tshirt, aksesuar vb. eşya satan mağazalar, birbirinden ilginç krep dükkanları, o Instagramda gördüğünüz dev rengarenk pamuk şekerleri ve bir sürü başka enteresan şey var.

Benim favori aktivitem ise burada ziyaret ettiğimiz Purikura dükkanıydı. O da ne? Purikura aslında bir resim otomatı, hani vesikalık çektirdiğiniz. Bir mekanda çeşit çeşit Purikura var ve bunlara 3 kişiye kadar girip resim çekiliyorsunuz. Sizi filtreyle Japon bir anime karakterine benzetiyor, sonradan da siz resimlere kalp, kedi kulağı vs bir sürü şey ekleyebiliyorsunuz. Sonunda çıktısını alıp gidiyorsunuz, ücreti 400 YEN. Aşırı eğlendik ve çok güzel bir anı oldu.

Cat Street ise cool butik ve cafelerin konumlandığı trafiğe kapalı sokak. Cat adı 'catwalk'dan geliyormuş.

Cat Street'i bitirdikten sonra Ometesando durağına doğru arka sokakları keşfedin. İster mağazaları gezin ister ara sokaklara dalıp yemek yiyip güzel bir üçüncü dalga kahveciye gidin, burası tam yeri.

Bazı güzel mekan

Harajuku Gyoza Lou - Sadece Gyoza veren hızlı atıştırmalık bir mekan, fiyat performans çok iyi

Maison Able Cafe Ron Ron - All you can eat tatlıcı, çok eğlenceli bir konsept

Chop Coffee - Kahve molası için

The matcha - Matcha tea tatmak için güzel bir mekan

Egg 'n Thing - Dışardaki terası keyifli

Kawaii Monster Cafe - Yine absürdlük yaşayabileceğiniz bir mekan

Gomaya Kuki - Susamlı dondurmasını mutlaka deneyin

Higuma Doughnuts x Coffee Wrights

COMEBUYTEA - Çaybucks

A Happy Pancake Omotesando - Kahvaltı için

KOFFEE MAMEYA

the AIRSTREAM GARDEN

The Roastery by Nozy Coffee

Shinjuku

Gece hayatı için uğramanız gereken bölge. Gündüzleri de hareketli olsa asıl olayı geceleri.

Karnınızı doyurmak için öncelikle Omoide Yokocho adlı dar ara sokağa dalın. Burada birbirinden minnoş atıştırmalık mekan bulacaksınız. Her birinin maksimum 5-6 kişilik yeri var. Biz Kabuto adlı mekanda Yılan Balığı şişi denedik. Mutlaka uğranması gereken bir durak.

Buradan Shinjuku City'ye doğru ilerleyin. Burası yine cıvıl cıvıl rengarenk tabelaların olduğu eğlenceli bir bölge.

İster yine Pachinko ister daha da enteresan Robot Cafe gibi değişik yerlere uğrayın. Tokyo'nun Red Light bölgesi de burada. Strip club'dan, kullanılmış dona kadar bir çok şey bulabilirsiniz.

Geceyi sonlandırmak için ise Golden Gai adlı bölgeye geçin. Buradaki ara sokaklarda yan yana bir sürü minik bar var. Minik derken, gerçekten minik, 5-6 kişilik her biri.

Shibuya

Muhtemelen Tokyo'nun en turistik ve tanınmış bölgesi.

Dünyanın en yoğun yaya geçidiyle ünlü. Biraz Tokyo'nun Times Square'i gibi. Favori bölgemiz olmamakla birlikte bir kez uğranması gerek. Alışveriş için de çok iyi bir bölge.

Yeme İçme buralarda biraz turistik ve diğer bölgelere göre nazaran daha pahalı. Yine de bir kaç tavsiye edebileceğim mekan var.

Genki Sushi - Oldukça turistik ama suşiler lezzetli ve epey ucuz

Uobei - suşici

Kushiyaki Bistro Fukumimi - Keyifli bir akşam yemeği yedik burada

GEN GEN AN by EN TEA - Çaycı

Mega Don Quijote-Shibuya - Ivır zıvır alışverişi için birebir

Ueno

Bu semtte konakladığımız otel Nohga Hotel bulunuyordu. Az turistik ve daha lokal bir semt. En ünlü durakları ise Ueno Park ve Ameyoko sokak pazarı. Ayrıca bir çok müze bu semtte bulunuyor.

Ueno Park Sakura çiçeklerini ve tapınak görebileceğiniz büyük bir park.

Ameyoko pazarına mutlaka uğrayın derim. Biz burada farklı lezzetler keşfettik.

Favorimiz içinde ahtapot olan Takoyaki adlı küçük topcuklar. Ortam da çok keyifli ve Tokyo'nun farklı bir yüzü. Edekko Sushi adlı mekanda da lezzetli bir suşi yedik.

Daha gitmek istediğimiz ama vakitsizlik nedeniyle gidemediğimiz yerler ise:

- Imperial Palace

- Tsukiji Balık Pazarı

- teamLab Borderless

- Odaiba adası

- Yoyogi Park

- Tokyo Belediye Binası (ücretsiz 42. Kata çıkıp manzara keyfi)

- Roppongi mahallesi

- Mario Kart gokart turu

- Otomattan Ramen sipariş vermek

Anlayacağınız Tokyo'ya tekrar gitmek için çok nedemiz var. Tokyo'nun ardından Shinkansen treniyle ile Kyoto'ya geçtik. Kyoto rehberi için tıkla (yakında).

bottom of page